Попитай Козметичката

• 81 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Zdraveite, iskam parvo da Vi pozdravia za strahotnoto vkliu4vane kam temata Simple Smile i da popitam kakvo mislite za filarite protiv bra4ki? Kade spored vas moje 4ovek da otide spokoino i da raz4ita, 4e 6te polu4i jelania ot nego efekt? Pitam vi, za6toto iavno imate opit s kozmetikata Laughing ili gre6a? Grinning 6te sam blagodarna ako mi kajete kade da otida da si mahna bra4kite Praynig  A i poglednah saita na Charmant.bg, koito ste dali po-gore i vidiah, 4e tam praviat filari... da opitam li tam? Blagodaria predvaritelno Simple Smile

По повод това, че IvaZdrVd (сега с нов ник Iv4etoZ ) ми писа на лични нещо много странно реших да й видя постовете и забелязах, че явно момичето отчаяно иска да рекламира този салон Charmant. В този си пост пише, че ще погледне какво предлага салона, а в постовете й от преди няколко дни се вижа, че тя дори е пуснала тема в която пише за този салон и как там са най-добрите. Та по този повод не мисля че мненията й са истински, а са си чиста реклама (предполагам работи във въпросния салон или е нейн..?)

Само искам да уточня, че първоначално никът беше Dara_G, подозрително приличащ на Nana-G. След мой коментар никът стана IvaZdrVd,  а в последствие Iv4etoZ. Имаше после реплика, че съм злобна или нещо от сорта. Ами не съм, просто за съжаление си изпатих от такива реклами на лични. Понеже съм си доверчива и реших, че хората наистина искат да ми помогнат Laughing Че просто моля момичетата, които четат тази тема да са внимателни и да имат едно на ум. Все още се чудя, къде изчезна Йори? #2gunfire

# 571
здравейте.
отсъствах една седмица.тъй като бях на специализация.и честно казано съм направо потресена от разигралата се тук драма и размяна на обвинения,реклами на салони и всякакви такива неприятни неща.
няма да коментирам обвиненията в некомпетентност и т.н.
създала съм тази тема за да ви помагам говорейки на разбираем език,а не с префърцунени и гръмки фрази и квалификации на различни процедури и апаратури.
относно Nana_G-незнам лекар или не,но методът  за почистване на лице,който предлагате е от преди поне 30 години минимум и има доста неща,които отдавна практиката е опровергала.

# 572
Аз искам да попитам нещо за оформянето на вежди: Защо ме питат дали искам да ме почистят и отгоре или само отдолу? Има ли някакво значение за кожата или пък косъмчетата? Прилагат ли се в БГ различни методи за оформяне?

аз принципно не бих ти препоръчала да си почистваш веждите отгоре по няколко причини-първо стимулира се растежа на мъховете намиращи се между веждите и косата а и самите косъмчета които се премахват стават по-черни и груби с времето.

# 573
Здравей Йори,
това, което птавиш е супер. Бих искала и аз да попитам нещо. Предварително се извинявам, ако темата е поставяне вече тук някъде. Става въпрос за лечение на белези от акне / дупчици /. Въпросът ми е има ли значние типа кожа при избор на процедура? Аз ходих на консултация и ....като се замиля аз си избрах билков пилинг. Rolling Eyes Но, ако не беше подходящ за мен предполагам,че дерматоложката щеше да ми каже  Thinking Казвам го защото преди 4 дни си правих втората процедура и дупчиците са си все така там. Има някаква разлика всъщност, но не и върху дупчиците. Може ли да чуя и твоето мнение. На консултацията дерматоложката каза, че ще са ми нужни към 7 -8 процедури?дали е така, т.о. при един телефонен разговор със салона друга дерматоложка ми каза,че 7 -8 са прекалено много. Мислиш ли,че трябва да помисля за друга процедура или е рано да чакам резултати?
много ще ти бъда благодарна да чуя твоето мнение  Rolling Eyes
моят съвет е пръво да пробваш нещо не толкова драстично и далеч по ефикасно-има апаратури IPL системи с които се премахват белези и неравности от акне.с билковият пилинг а и с всеки друг пилинг целта е да се премахне проблема излющвайки кожата,но това не винаги е достатъчно за да се реши належащият проблем,и не винаги проблемът е само външен.

# 574
здравейте.
отсъствах една седмица.тъй като бях на специализация.и честно казано съм направо потресена от разигралата се тук драма и размяна на обвинения,реклами на салони и всякакви такива неприятни неща.
няма да коментирам обвиненията в некомпетентност и т.н.
създала съм тази тема за да ви помагам говорейки на разбираем език,а не с префърцунени и гръмки фрази и квалификации на различни процедури и апаратури.
относно Nana_G-незнам лекар или не,но методът  за почистване на лице,който предлагате е от преди поне 30 години минимум и има доста неща,които отдавна практиката е опровергала.
Jori, bi li bila taka dobra da mi kajesh koja ot goreopisanite proceduri e otjivelica i e ot predi 30 godini? Komentirahme Mikrodermoabrasio, himichni pilingi i pochistvane na lice. I kak spored teb proticha edna normalna procedura. Kaji ni ako ima neshto novo i po-udachno, za da vidim koj kude go prilaga i kakvi sa rezultatite. Blagodarja ti  Simple Smile

# 575
Vsushtnost, znaete li... okazva se che mnogo ot otgovorite mi kum vashi lichni vuprosi sa iztriti, koeto e mnogo razocharovashto, zatova ne mislja da produljavam tuk. Misleh, che shte bude polzotvoren razgovor i shte vi buda polezna s neshto, no javno ne vi interesuva tova, a vsushtnost veche ne znam kakvo tochno tursite tuk, zatova smjatam da izljaza ot foruma. Mneniata se presjavat, a az ne mislja che sum napadala njakogo. Tova koeto vi pisah e naj-dobroto v oblastta na kozmetikata v momenta, kato izkljuchim plastichnata hirurgia.  Simple Smile
Pojelavam vi uspeh! Dano syumeete da suhranite krasotata si i da si reshite problemite  Simple Smile
Chao momicheta, budete prekrasni majki  Peace

# 576
Аз искам да попитам нещо за оформянето на вежди: Защо ме питат дали искам да ме почистят и отгоре или само отдолу? Има ли някакво значение за кожата или пък косъмчетата? Прилагат ли се в БГ различни методи за оформяне?

аз принципно не бих ти препоръчала да си почистваш веждите отгоре по няколко причини-първо стимулира се растежа на мъховете намиращи се между веждите и косата а и самите косъмчета които се премахват стават по-черни и груби с времето.
Благодаря! Сега остава чуденката, с какво да заличавам тези отгоре, които ме дразнят Simple Smile Лошото е, че веждите ми са тъмни..

# 577
  • София
Йори, може ли един сериозен въпрос и от мен. Аз имам по бузите подкожни топченца, много малки, но упорити  Confused. Едното си стои вече от месеци, сега ми се образува и второ на другата буза. Имаш ли представа от какво може да са и как да се отърва от тях? newsm78

# 578
  • Sofia
Vsushtnost, znaete li... okazva se che mnogo ot otgovorite mi kum vashi lichni vuprosi sa iztriti, koeto e mnogo razocharovashto, zatova ne mislja da produljavam tuk. Misleh, che shte bude polzotvoren razgovor i shte vi buda polezna s neshto, no javno ne vi interesuva tova, a vsushtnost veche ne znam kakvo tochno tursite tuk, zatova smjatam da izljaza ot foruma. Mneniata se presjavat, a az ne mislja che sum napadala njakogo. Tova koeto vi pisah e naj-dobroto v oblastta na kozmetikata v momenta, kato izkljuchim plastichnata hirurgia.  Simple Smile
Pojelavam vi uspeh! Dano syumeete da suhranite krasotata si i da si reshite problemite  Simple Smile
Chao momicheta, budete prekrasni majki  Peace
Как пък веднъж не прочетохте правилата на този форум.
Множество регистрации, писане на маймуница, непрестанна реклама на лични...
Ще ви изпратя до вратата.

# 579
Zzvercheto, мисля, че става въпрос за милиуми. Премахват се механично от козметик. Повече подробности вероятно ще ти даде Йори.

# 580
И аз се интересувам от тези така наречени топченца и аз имах преди,издути като пъпки но несъвсем и после ми останаха тъмни петна на кожата

# 581

Благодаря! Сега остава чуденката, с какво да заличавам тези отгоре, които ме дразнят Simple Smile Лошото е, че веждите ми са тъмни..

Аз си почиствам веждите отгоре. Peace Разбира се, никой не го препоръчва, ако е само мъх и реално няма нужда, но при мен веждите нямаха никаква форма и отгоре, и отдолу, а и вече си бяха достатъчно черни косъмчетата, за да е грозно. Simple Smile Също не го препоръчват, защото реално е по-добре да се скубе повече отдолу - така се уголемява оптически окото. Но при мен нямаше друг начин, просто.

# 582
Йори, може ли един сериозен въпрос и от мен. Аз имам по бузите подкожни топченца, много малки, но упорити  Confused. Едното си стои вече от месеци, сега ми се образува и второ на другата буза. Имаш ли представа от какво може да са и как да се отърва от тях? newsm78

предполагам че става въпрос за милиуми или така наречените бели точки.те се получават когато се запуши отвора на пората и започне да се натрупва мастен секрет под повърхността.отстраняват се при козметик,като предварително се напари лицето,след това със стерилна игличка се пробива отвора на пората и заседналият мастен секрет се изстисква.след това се прави д'арсонвал и се нанасят съответните маски и серуми.

# 583
JeniB не се хаби да водиш диалог. Тази тема е доста съмнителна за мен. Първо се появи Йори, която само "помагаше", а на лични препоръчваше съмнителни салони за красота. Погледни всичките й отговори и виж поне един, който не можеш ти да ми дадеш на мен или аз на теб Laughing После се появи Nana-G, която също "препоръчва" конкретен салон, където правят пилинги. Едва ли не единствения в София. Започва да си разменя реплики с Dara_G  hahaha Малко повече фантазия с никовете нямаше да е излишна... А междувременно Йори изчезна... Изобщо омръзна ми от псевдо помагачи

здравей Hris4o.незнам какво за теб означава съмнителен салон.ти ме помоли да ти препоръчам при кого да отидеш за капиляр на носа,и аз ти препоръчах човек ,който има опита,апаратурата,уменията и знанията за да ти помогне.лично аз съм ходила там,където те пратих и мога да заявя,че жената е козметолог,преподавател,специалист в областта на IPL системите.бих искала да ми кажеш от какво си недоволна?

# 584
искам да направя едно уточнение-трябва да се прави разлика между можене и външност.какво имам пред вид.
вече на всеки ъгъл никнат салони за красота,в които в повечето случай работят "козметички" с изкаран по един до три месеца курс,които едва са се научили да правят кола маска и някакъв масаж на лицето ,но пък за сметка на това са наконтени и нагримирани,а и идея си нямат от същността на нещата.а същността е,че всеки който се занимава с козметика трябва да има познания по анатомия и физиология,да осъзнава,че носи отговорност за здравето на хората,да има познания за различните болести,хормонални и други смущения в организма.
всеки ден поне от 2 или 3 салона звънят на мен или на моите колеги,които обучаваме да отидем в даденият салон и да обучим на всичко момичета изкарали 1-3 месечен курс.и това трябва да го направим за около седмица.в повечето случаи отказваме защото това е невъзможно.
искам също така да засегна и темата за лъскавите опаковки-както вече казах в България за да бъде прикрита некомпетентността на обслужващият персонал се залага на лъскава визия,лъскав интериор и т.н.,но не се влага в квалифициваното обучение на персонала и в качествена апаратура.
съмнителни салони са точно тези лъскави красоти с още по лъскави момиченца в тях,момиченца избирани не по професионални качества,а по външност.има и салони които отвън са лъскави,а отвътре хигиената е просто потресаваща-ето NBM  ви разказа един мек случай на злоупотреба с човешкото търпение и доверие.
не искам да бъда разбрана погрешно-не казвам че съм против красивата външност,но когато човек се занимава с козметика трябва да бъде добре поддържан и все пак най-важното са професионалните качества,знания и умения.

Общи условия

Активация на акаунт