Попитай Козметичката

• 81 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Йори, все пак би ли потвърдила дали при почистване на лицето или някоя друга от стандартните процедури се използва антибиотик?

# 586
  • София
Йори, може ли един сериозен въпрос и от мен. Аз имам по бузите подкожни топченца, много малки, но упорити  Confused. Едното си стои вече от месеци, сега ми се образува и второ на другата буза. Имаш ли представа от какво може да са и как да се отърва от тях? newsm78

предполагам че става въпрос за милиуми или така наречените бели точки.те се получават когато се запуши отвора на пората и започне да се натрупва мастен секрет под повърхността.отстраняват се при козметик,като предварително се напари лицето,след това със стерилна игличка се пробива отвора на пората и заседналият мастен секрет се изстисква.след това се прави д'арсонвал и се нанасят съответните маски и серуми.

Мерси за отговора, Йори Hug
А тези милиуми само на запушване на порите ли могат да се дължат или може да има някакъв по сериозен проблем?

# 587
Йори, може ли един сериозен въпрос и от мен. Аз имам по бузите подкожни топченца, много малки, но упорити  Confused. Едното си стои вече от месеци, сега ми се образува и второ на другата буза. Имаш ли представа от какво може да са и как да се отърва от тях? newsm78

предполагам че става въпрос за милиуми или така наречените бели точки.те се получават когато се запуши отвора на пората и започне да се натрупва мастен секрет под повърхността.отстраняват се при козметик,като предварително се напари лицето,след това със стерилна игличка се пробива отвора на пората и заседналият мастен секрет се изстисква.след това се прави д'арсонвал и се нанасят съответните маски и серуми.

Мерси за отговора, Йори Hug
А тези милиуми само на запушване на порите ли могат да се дължат или може да има някакъв по сериозен проблем?

ако трябва да отговоря хипотетично без да съм те видяла.като цяло милиумите са в резултат на запушените порички.

# 588
  • София
Малко нахално от моя страна,но да допълня Йори,че милиуми се отстраняват само,когато се "узрели"(т.е. напълнени и изпъкнали).

# 589
Йори, все пак би ли потвърдила дали при почистване на лицето или някоя друга от стандартните процедури се използва антибиотик?

принципно в някои салони все още при почистване на лице след изстискването и преди д'арсонвала се поставя антибиоптична пудра-сулфатиацол.
иначе в възможно при лечение на акне да бъде поставена антибиотична пудра,но задължително трябва да питате какво точно ви поставят,защото на много места все още работят по методи от преди нашето раждане.

# 590
Малко нахално от моя страна,но да допълня Йори,че милиуми се отстраняват само,когато се "узрели"(т.е. напълнени и изпъкнали).

благодаря,точно така е:)  bouquet

# 591
  • София

благодаря,точно така е:)  bouquet

ясно, благодаря отново  Wink

# 592
Аз имам въпрос-на 19 години съм, с мазна кожа.Козметичката ми ме посъветва да си направя пилинг с плодове и искам да Ви помоля за малко повече информация около процедурата. Peace

би ли пояснила дали става въпрос за плодов пилинг.

# 593
Здравейте, видях че е зададен въпрос от venigr за предотвратяването на появата на бръчки за възрастта 30+. Ще се ориентирам каква марка да закупя - мисля да е от аптека и да е комплект - лице и околоочен контур, както си препоръчала, но ме интересува също може ли в домашни условия да се прилага някакъв метод - масаж, специално почистване, ексфолиране или друго за по добри резултати.

това което бих казала е,че  всеки крем трябва да бъде съобазен освен с възрастовите нужди също така и с индивидуалните нужди на всяка кожа-като например какъв тип е (мазна,суха и т.н.) ,има ли някакви други недостатъци-пъпки,капиляри и т.н.,дали самата кожа е свръхчувствителна и т.н.всичко това трябва да се има пред вид при избора на кремове и процедури при козметик или в домашни условия.

# 594
Аз не разбрах антибиотичната пудра сулфатиецол на всяко ръчно почистване на лицето ли се слага или само ако има възпалителни процеси (пъпки пр.)? И вредна ли е тази пудра? Аз ползвам Акне аут след почистването, но дали пък тази пудра не е по-добра?

# 595
тази пудра я използват когато има възпалителен процес-акне,пъпки и т.н.,но това е при по-старите методи за почистване на лице.самата пудра се използва в някои салони и когато лицето е безобразно настискано и козметичката иска чрез антибиотичната пудра да стопира последващо възпаление. относно това дали е опасна-не е,но не мисля че това оправдава безугледната и употреба.

# 596
Разбирам, благодаря ти  bouquet Значи ще си ползвам Акне аут лосиончето след почистване.

# 597
# 598
Йори, момичета здравейте, искам да ви попитам знаете ли кой метод е най ефикасен за изглаждане на мимически бръчки и освежаване цялостния вид на лицето. На 33 г. съм и от извесно време отражението в огледалото не ми харесва, лицето ми изглежда някак си посърнало и сърдито ( чувала съм за филъри и някаква киселина), но както четете не съм наясно с тази тема. Моля помагайте, че идва лято, а нещо се виждам много смачкана Laughing

# 599
Йори, момичета здравейте, искам да ви попитам знаете ли кой метод е най ефикасен за изглаждане на мимически бръчки и освежаване цялостния вид на лицето. На 33 г. съм и от извесно време отражението в огледалото не ми харесва, лицето ми изглежда някак си посърнало и сърдито ( чувала съм за филъри и някаква киселина), но както четете не съм наясно с тази тема. Моля помагайте, че идва лято, а нещо се виждам много смачкана Laughing

аз лично първоначално ти препоръчвам,преди да посегнеш към филърите да опиташ със серия масажи на лицето,съчетани с маски за лицето ,които според мен ще освежат лицето и тена му.и ако това не ти е достатъчно опитай с фотоподмладяване и едва след това,ако и това не ти помогне  ти препоръчвам употребата на филъри.

Общи условия

Активация на акаунт