Попитай Козметичката

• 81 372
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia, BG
И мен ме интересува въпросът за капилярите, тъй като имам един на носа и се чудя какво да го правя

# 91
И мен ме интересува въпросът за капилярите, тъй като имам един на носа и се чудя какво да го правя

И аз имам такива малки капилярчета на скулите, точно на наежната кожичка под очите.Появиха ми се след раждане вследствие на напъните и не са изчезнали. Като сложим и тъмните кръгове под очите от постоянното недоспиване...съм заприличла на  #Crazy #Crazy Sick Sick. По принцип съм с чиста безпроблема кожа, но се чудя каква процедура за освежаване, избистряне на тена и почистване все пак да си направя??? newsm78 newsm78

# 92
Хубава тема. И аз ще надничам тук Simple Smile

# 93
  • Sofia
и аз бих искала да попитам за порите, доста големи са на места в следтвие на проблечна кожа. има ли някакъв начин трайно да се намалят?

# 94
  • София
...
...
аз като ходя на козметик понякога също ми се получават такива пъпчици. Тя ми слага пудра, но въпреки това се получават. Подкожни също  ooooh!
Аз, затова вече се мажа с Гентамицин

еее, бях го забравила това кремче. Как точно го ползваш - смисъл, веднага след колата маска или?
Мажа се веднага след епилацията. Стремя се да не мокря третираната област, възможно най-дълго.

# 95
Здравейте, искам да попитам дали и как трябва да се третира проблема кожа с пъпки, избили на хормонална (яйчникова киста) основа? Трябва да се изчака лечението на първичния проблем и тогава да се боря със следите по кожата или мога да започна още сега? Мерси много.

И още нещо - кой крем препоръчвате най-много за смесена, проблемна кожа, без горна граница на цената?

# 96
Пия хапчета Бирена мая,против акнето ми,на 17 години съм ии искам да попитам колко време трябва да се пият.Защото аз все си мисля че като спра да ги пия ще почнат да ми излизат пъпки.Питам козметичката  защото точно тези хапчета ми ги препоръча моята козметичка.
бирената мая като цяло има благоприятно действие върху целия организма.акнето е сериозен както козметичен така и чисто медицински проблем.незнам колко време ги пиеш,незнам и в какъв стадий е акнето ти.кажи поне от кога се е появило.от кога се лекуваш и какви терапии са ти правени.
аа не е някакво ужасно,просто преди да почна да я пия на 2-3 дена ми се появяваше по някоя пъпчица.ходих и на почистване .а от кога се появява - не мога да определя ,но сигурно има повече от година - две Wink

# 97
И аз със същия въпрос - как да се понамалят порите, резултат от проблемна кожа, а сега по-скоро смесена?

Имам ужасни черни точки на носа?
С какво мога да ги махна  Thinking Tired
Ако ги стискам носа ми става червен  Embarassed и на ранички  Tired

# 98
...
...
аз като ходя на козметик понякога също ми се получават такива пъпчици. Тя ми слага пудра, но въпреки това се получават. Подкожни също  ooooh!
Аз, затова вече се мажа с Гентамицин

Най-важното след коло маска е добрата хигиена  и правелно подбран продукт ако е мастноразтворима -да е на мастна основа-най-добре е да се направи двуфазен продукт от бебешко олио и минерален активатор и от 6 до 8 часа да не се мокри и минимум 24 часа да не се използва ексфолираща гъба.Мисълта ми обаче бе друга-относно гентамицина -не е добре да се третира често  дори това да е 2-3 пъти всеки месец,аз бих предложила да се замени с Vita-Merfen(crem 30 ml),който е с две добри съставки за дезинфекция и  добра концентрация на Vit  A.Желая ви успех...

# 99
И аз имам въпрос. Има ли някакъв начин за смаляване на порите по лицето. Имам много широки пори от двете страни на носа  Sad
Иначе кожата ми е смесена, а преди си беше проблемна.
За широките пори е труден въпроса ,понеже не може да се очаква резултат ,с крайно решение.За изглаждането на структурата добро и благоприятно действие имат  химичните пилинзи и дермабразиото,а по-драстичен метод си остава лазера-за пълна регенерация на епидермалния слой

# 100
поздрави за темата. Искам да попитам има ли начин за премахване на спукани капиляри по лицето. Чувала съм за някакви процедури,има ли такива и ориентировъчно на каква цена са? Благодаря предварително  bouquet
Начина за премахване на  спукани капиляри или имате предвид капилярна звезда е  електрокоагулация.Прави се задължително от дерматолог ,средноболезнена и не е скъпа процедура ,един вид се получава прекъсване на кръв. съдче,което в последствие се образува в коричка и за седмица  се отлющва само.Тази процедура се прави само през късна есен или зима с риск да не пигментира обработвания от електрокоагулацията очастък!

# 101
Здравей, а би ли разяснила малко за пилингите. Чувала съм, че химическия например крие рискове. Кой пилинг е по-щадящ и в същото време с добър изглаждащ ефект?

# 102
Здравей, а би ли разяснила малко за пилингите. Чувала съм, че химическия например крие рискове. Кой пилинг е по-щадящ и в същото време с добър изглаждащ ефект?
Здравей! За да се подбере  подходящия пилинг има значение и каква е кожата ,какво е нейното състояние и на база кой мед. или козметичен дефект бихме третирали

# 103
Беше мазна, но вече е по-скоро нормална, но с разширени пори и много леки петънца от пъпките, които съм имала преди. Сега съм на 25.

# 104
Може би трябваше да допълня ,за точно това което ме питаше конкретно.Извинявай за което!Относно пилинзите като по-нерискован е билковия пилинг-прави се с по-малък риск от реактивност на кожата  и алергични реакции почти не се забелязват ,малко по-драстичен и с добър ефект е химич. пилинг с гликолова киселина ,но при него задължително се прави проверовачен тест от седмица -две  т. е. (подготовка на кожата),с флуид или крем 10 до 20% AHA,с цел да се провери дали кожата е толерантна към киселината и дали ще покаже реактивност

Общи условия

Активация на акаунт