Попитай Козметичката

• 81 407
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Цитат
oftagel-изписа ми ги очен лекар, добри ли са?
Да Peace тези са много добри ,но каза ли ти,че са за вечер.Капят се вечер преди лягане,защото са малко вискозни.о имат отличен ефект върху уморено око Peace

# 181
Мадам Сасита, би ли препоръчала някакви хубави капки, които да се капят денем? Преди време една аптекарка ми беше препоръчала едни в малки пластмасови капсулки, каза ми че са без консерванти, но непомня името им. Преди няколко дни пак си купувах капки, понеже очите ми бяха много уморени и ме сърбяха. Аптекарката ми даде едни, но те като че ли ми изсушават очите.

Имам и още един козметичен въпрос: имам мазна кожа, разширени пори и много черни точки, кожата ми много лесно се дехидратира и се лющи. В момента ползвам един много лек хидратиращ крем на Нивеа, но не ми помага. Моля ви препоръчайте ми някакъв по-хидратиращ крем, но да не е много мазен, за да незапушва порите.

# 182
Цитат
oftagel-изписа ми ги очен лекар, добри ли са?
Да Peace тези са много добри ,но каза ли ти,че са за вечер.Капят се вечер преди лягане,защото са малко вискозни.о имат отличен ефект върху уморено око Peace
В интерес на истината ми каза сутрин и вечер, ама понеже сутрин бързам за работа та си ги слагам само вечер Mr. Green Благодаря ти,  Hug сега чакам включване от козметичката на темата Crazy

# 183
много полезна тема за сега само ще следя

# 184
  • София
Цитат
Мадам Сасита, би ли препоръчала някакви хубави капки, които да се капят денем? Преди време една аптекарка ми беше препоръчала едни в малки пластмасови капсулки, каза ми че са без консерванти, но непомня името им. Преди няколко дни пак си купувах капки, понеже очите ми бяха много уморени и ме сърбяха. Аптекарката ми даде едни, но те като че ли ми изсушават очите.
OXYAL(Оксиал) ,те са много добри на основата на хиалуронова киселина са,и могат директно върху контактните лещи да се слагат.Като цена са малко по-скъпички от другите 16лв,но едно флаконче ще ти стигне  за 2 месеца.Иначе се капят по 2 до 3 пъти на ден.
 Тези ,които фармацевта ти ги е препоръчал са монодози на Systane,и те не са лоши,но са доста неудобни с тези пластмасови капсулки,всеки ден да ги чупиш и да накапваш

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 19:36 от Madam Stasita

# 185
Страхотна тема!
Аз имам проблем с кожата-прекалено чувствителна е,винаги след почистване на лице ставам страшно червенаи то за няколко дни. Shocked За това вече от доста време не ходя ,нямам много пъпки,но имам нещо като белези от пъпки(по бузите).Кожата ми не е мазна,по-скоро суха. Cry
мдаа.ясно.имам въпросче-с какво си поддържаш лицето и с какво си го мазала преди това?
питам защото подозирам че си изсушила горният слой:(
По принцип използвам Трите Стъпки на Клиник за суха кожа,преди това пробвах всички серии за пъпки на Виши,Гарние и други. Confused

# 186
  • Пловдив
Честита Нова година !!!
Желая на всички ви много здраве,щастие,късмет и много сбъднати мечти. Дано годината е изпълнена за всички ни само с положителни емоции и много веселба   bouquet

Сега и аз да попитам нещо,макар че май не съм чувала....имам следния проблем,след катастрофа лятото имам доста белези по колената и белези от шевове и операция,мажа се вече 4 месец с мадекасол и коонтратубекс,имам слаб ефект,но едва ли ще се оправят до лятото.Искам да попитам дали има някакви козметични продукти,нещо което може да се направи друго за да ги позалича поне още малко  newsm78

# 187
Честита Нова година !!!
Желая на всички ви много здраве,щастие,късмет и много сбъднати мечти. Дано годината е изпълнена за всички ни само с положителни емоции и много веселба   bouquet

Сега и аз да попитам нещо,макар че май не съм чувала....имам следния проблем,след катастрофа лятото имам доста белези по колената и белези от шевове и операция,мажа се вече 4 месец с мадекасол и коонтратубекс,имам слаб ефект,но едва ли ще се оправят до лятото.Искам да попитам дали има някакви козметични продукти,нещо което може да се направи друго за да ги позалича поне още малко  newsm78
Здравейте и от мен!  За белези с доказано действие е Dermatix,особено подходящо е за оперативни белези и значително добре се повлияват и по-старите,използва се минимум  2 месеца два пъти дневно,в днешно време има и добри апаратури,които също биха ти подпомогнали доизглаждането  на цикатриксите,но аз бих те съветвала първо да се консултираш не с мед. козметик а с дерматолог и нека той да даде мнение за начина на третиране и колко ,кога и кой да го прави!

# 188
Йори ,здравей!
Искам да те помоля да погледнеш този апарат и да ми кажеш добър ли е и каква му е цената ориентировъчно!Благодаря предварително за съдействието

http://www.jouvence.hit.bg/multifunctional11in1.html
Аз имам наблюдение върху апаратурите на Jouvence,и по специално върху другия с 13 функции,който е много добър!

# 189
Здравей Йори-аз да попитам на какво може да се дължи факта, че кожата ми напоследък стана ужасно суха-направо на места се бели-като лишеи направо. Когато я измия толкова започва да ме опъва, че чак боли #Crazy
Ползвах хидратиращ крем, но минах на Долива-мазен е, но като се намажа, сякаш не попива.Мазала съм я дори с кокосово масло, което беше логично да подобри състоянието ,но....

И аз не съм Йори, но мога да помогна. Първо, с какво миеш лицето? Кожата на лицето, особено зимата се пресушава и има нужда от хидратиране. Хидратиращите кремове не е задължително да са много мазни. Те съдържат вещества, които задържат естествената влага на кожата. Кокосовото масло може да се използва като маска, но няма да свърши много добра работа при ежедневната хидратация. Затова и този крем на Долива не е точно за теб. Понякога кремовете за ръце, които съдържат глицерин спасяват кожата през зимата, като например този на Гарние.
Аз имам същия проблем-по принцип лятото съм с комбинирана към мазна кожа,но в момента козметичката ми казва, че ми е доста засушен горния слой на лицето-препоръчайте ми добър хидратиращ крем  Praynig

# 190
  • Пловдив
Честита Нова година !!!

Здравейте и от мен!  За белези с доказано действие е Dermatix,особено подходящо е за оперативни белези и значително добре се повлияват и по-старите,използва се минимум  2 месеца два пъти дневно,в днешно време има и добри апаратури,които също биха ти подпомогнали доизглаждането  на цикатриксите,но аз бих те съветвала първо да се консултираш не с мед. козметик а с дерматолог и нека той да даде мнение за начина на третиране и колко ,кога и кой да го прави!
Благодаря ти   bouquet
Сега ще пробвам и дерматикса.Знам че няма да се заличат с магическа пръчка.Все пак има някакъв ефект ама вече 3 месеца се мажа понякога и по 3-4 пъти и ефекта е минимален.Сега ми предстои още една операция на ръката и после определено ще потърся и дерматолог за мнение.Само дано това ми остане-белезите  Hug

# 191
  • при моите деца .....
Първо ЧНГ!
Аз имам следния въпрос - със смесена кожа съм, лъсвам, дълго търсих ходходящ крем и фон дьо тен (още ги търся), но сега в студеното време ми се бели кожата на брадичката, челото и бузите си лъсват през деня. Реших да премина на измиващ продутк за чувствителна кожа.
Да ми препоръчате каква грижа и продукти да ползвам? newsm78 

# 192
Здравейте,изчетох темата и установих,че някои момичета са описали кожата си като моята,смесена,по-скоро мазна в т-зоната и белеща се по контура на лицето,неповлияващи се от нищо комедони и на бузите с доста разширени пори.Използвам козметика на Neutrogena -измиващ гел и хидратиращ крем за чисти пори,но вече не е достатъчна.Имам нужда и от крем за възрастта ми(30 год.),но не мога да преценя какъв.Защото освен младежките проблеми с пъпки около цикъла и комедони,кожата ми вече губи еластичността си,сутрин съм и с леки отоци.
А за декоративна козметика също се нуждая от съвет,каква пудра,какъв фон дьо тен?

# 193
  • Пловдив
Честита Нова година на всички!
 Имам един въпрос към козметичката Йори. От няколко месеца ми се появиха едни червени пъпчици (подобни на акне) отпред по бедрата. Не съм ги третирала с нищо, а те не изчезват. Появиха се няколко няколко месеца след като родих, ако това има значение. Как мога да ги премахна?
 Благодаря много на козметичката за страхотната тема!  bouquet

# 194
Здравей, Йори! Можеш ли да кажеш кои са основните процедури, които трябва всяка жена да си прави и на колко време? Нямам си особено понятие какви услуги предлагат козметиците и какво е добре за кожата и за това питам. Аз единствено се мия с тоалетно мляко, гел за лице и лек крем, но не мисля, че е достатъчно, защото нося много грим.(Два пъти на ден го сменям- вечер е по-тежък.) Имам някакъв панически ужас от появата на бръчки, пъпки и други проблеми с кожата и ще се радвам да споделиш какво е добре да се прави! Simple Smile
здравейте.основните процедури за поддръжка вие ги правите-измиване,тоалетно мляко или тоник,крем.препоръчвам да използвате и основа за грим-както вие самата казвате-използвате много грим и е хубаво максимално да предпазим лицето от запушване на порите.При козметик бихте могли веднъж в месеца да си правите почистване на лицето,стига да нямате други проблеми по кожата.

Общи условия

Активация на акаунт