Попитай Козметичката

• 81 365
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Здравей Йори-аз да попитам на какво може да се дължи факта, че кожата ми напоследък стана ужасно суха-направо на места се бели-като лишеи направо. Когато я измия толкова започва да ме опъва, че чак боли #Crazy
Ползвах хидратиращ крем, но минах на Долива-мазен е, но като се намажа, сякаш не попива.Мазала съм я дори с кокосово масло, което беше логично да подобри състоянието ,но....
бих искала да знам с какво си миеш лицето-използваш ли някаква пяна или гел,с каква вода я миеш?

# 196
Хайде и аз да се наредя за съвет.
С 3 тип кожа съм, по теста на Клиник. Имам разширени пори на носа, бузите и брадичката по-видими и на челото, само като се вгледам. Излизат ми пъпки и имам вътрешни. Мн се чудя за химичнич пилинг. Ако си направя дали положението на кожата ми ще се подобри?
Самоцитирам се, защото виждам, че започна от мнение, писано по-късно от моето, в правилен хронологичен ред Peace

# 197
Първо поздрави за хубавата тема.  Peace Искам да питам от какво ми се получават пъпките и как да ги премахна. Самите пъпки са големи подкожни и са като топче червено и при допир ме боли, като понякога не винаги побеляват. Така като ми се появи 1 вече като позавехне избива друга на друго място. На 21 години съм не съм имала проблеми с акне, а тези пъпки почнаха от скоро да се появяват.  Simple Smile
предполагам (поне според описанието което даваш),че става въпрос за смущение в хормоналния баланс.вземаш или вземала ли си противозачатъчни?преживяла ли си скоро стрес или дали нямаш някакъв проблем с цикъла или яйчниците като цяло?

# 198

Имам и още един козметичен въпрос: имам мазна кожа, разширени пори и много черни точки, кожата ми много лесно се дехидратира и се лющи. В момента ползвам един много лек хидратиращ крем на Нивеа, но не ми помага. Моля ви препоръчайте ми някакъв по-хидратиращ крем, но да не е много мазен, за да незапушва порите.
аз лично през зимата не бих препоръчала хидратиращ крем,защото ще се получат разширени пори.

# 199
Страхотна тема!
Аз имам проблем с кожата-прекалено чувствителна е,винаги след почистване на лице ставам страшно червенаи то за няколко дни. Shocked За това вече от доста време не ходя ,нямам много пъпки,но имам нещо като белези от пъпки(по бузите).Кожата ми не е мазна,по-скоро суха. Cry
мдаа.ясно.имам въпросче-с какво си поддържаш лицето и с какво си го мазала преди това?
питам защото подозирам че си изсушила горният слой:(
По принцип използвам Трите Стъпки на Клиник за суха кожа,преди това пробвах всички серии за пъпки на Виши,Гарние и други. Confused

аз лично не съм почитател на измиването със сапун.ексфолирането също не би трябвало да се прилага всекидневно,особено при суха кожа.мисля че предположенито ми е правилно.прекалено си изсушила най-горният слой на кожата.предлагам ти да спреш за малко със измиването със сапун и да миеш лицето само с хладка вода.да ексфолираш 2-3 пъти в седмицата най-много.и да слагаш обилно от хидратиращият крем.

# 200
Здравей Йори-аз да попитам на какво може да се дължи факта, че кожата ми напоследък стана ужасно суха-направо на места се бели-като лишеи направо. Когато я измия толкова започва да ме опъва, че чак боли #Crazy
Ползвах хидратиращ крем, но минах на Долива-мазен е, но като се намажа, сякаш не попива.Мазала съм я дори с кокосово масло, което беше логично да подобри състоянието ,но....

И аз не съм Йори, но мога да помогна. Първо, с какво миеш лицето? Кожата на лицето, особено зимата се пресушава и има нужда от хидратиране. Хидратиращите кремове не е задължително да са много мазни. Те съдържат вещества, които задържат естествената влага на кожата. Кокосовото масло може да се използва като маска, но няма да свърши много добра работа при ежедневната хидратация. Затова и този крем на Долива не е точно за теб. Понякога кремовете за ръце, които съдържат глицерин спасяват кожата през зимата, като например този на Гарние.
Аз имам същия проблем-по принцип лятото съм с комбинирана към мазна кожа,но в момента козметичката ми казва, че ми е доста засушен горния слой на лицето-препоръчайте ми добър хидратиращ крем  Praynig
не ти трябва хидратиращ крем,а крем който да предпазва от изсушаващият ефект на студа.препоръчвам ти флуид за мазна кожа-марката ще избереш според паричното им измерение.

# 201
Първо ЧНГ!
Аз имам следния въпрос - със смесена кожа съм, лъсвам, дълго търсих ходходящ крем и фон дьо тен (още ги търся), но сега в студеното време ми се бели кожата на брадичката, челото и бузите си лъсват през деня. Реших да премина на измиващ продутк за чувствителна кожа.
Да ми препоръчате каква грижа и продукти да ползвам? newsm78 
предлагам ти да си подбереш медицинска козметика-измиваща пяна,тоник и матираш крем-за да не ти лъщи кожата.аз лично препоръчвам Биодерма като козметика.

# 202
Здравейте,изчетох темата и установих,че някои момичета са описали кожата си като моята,смесена,по-скоро мазна в т-зоната и белеща се по контура на лицето,неповлияващи се от нищо комедони и на бузите с доста разширени пори.Използвам козметика на Neutrogena -измиващ гел и хидратиращ крем за чисти пори,но вече не е достатъчна.Имам нужда и от крем за възрастта ми(30 год.),но не мога да преценя какъв.Защото освен младежките проблеми с пъпки около цикъла и комедони,кожата ми вече губи еластичността си,сутрин съм и с леки отоци.
А за декоративна козметика също се нуждая от съвет,каква пудра,какъв фон дьо тен?

здравейте.предлагам да използвате измиваща пяна вместо гел,тоник за мазна кожа и крем с матиращ ефект,както и крем за околоочен контур.предлага също да пиете достатъчно вода и да избягвате соленото,мазното и алкохола за вечерно меню ( от това предполагам че се появяват отоците сутрин).
за декоративна козметика препоръчвам пудра защото по-малко запушва порите.

# 203
Честита Нова година на всички!
 Имам един въпрос към козметичката Йори. От няколко месеца ми се появиха едни червени пъпчици (подобни на акне) отпред по бедрата. Не съм ги третирала с нищо, а те не изчезват. Появиха се няколко няколко месеца след като родих, ако това има значение. Как мога да ги премахна?
 Благодаря много на козметичката за страхотната тема!  bouquet
предполагам се касае за хормонален проблем свързан с половите хормони.моля направете си изследване и се посъветвайте с дерматолог.Ако проблемът се окаже хормонален-моля на се подвеждайте да използвате противозачатъчни за регулиране на хормоналният дисбаланс.има други много по-добри методи,а използването на противозачатъчни в такива случаи повече вреди отколкото да помага.успех.

# 204
С 3 тип кожа съм, по теста на Клиник. Имам разширени пори на носа, бузите и брадичката по-видими и на челото, само като се вгледам. Излизат ми пъпки и имам вътрешни. Мн се чудя за химичнич пилинг. Ако си направя дали положението на кожата ми ще се подобри?
Самоцитирам се, защото виждам, че започна от мнение, писано по-късно от моето, в правилен хронологичен ред Peace
Simple Smile
незнам защо като кажете пилинг и си мислите че той ще реши проблема.
химичен пилинг се прилага при съвсем други обстоятелства.нито ще помогне за пъпките нито кожата ще се подобри за по-продължителен период. Peace

# 205
Simple Smile
незнам защо като кажете пилинг и си мислите че той ще реши проблема.
химичен пилинг се прилага при съвсем други обстоятелства.нито ще помогне за пъпките нито кожата ще се подобри за по-продължителен период. Peace
Козметичката ми ми каза, че така си решила проблема с проблемната кожа. Ама откакто ми облели носа преди 2 години, не си давам лицето, ходя само на кола маска при нея.
Значи, няма да ми се реши проблемът, няма да ми се изистри тенът и по-добре да не се замислям. Благодаря.
А тогава какво да правя, че да ми се изчисти лицето?
Използвам тоник за лице, флуид на Юсерин за смесен тип кожа и овлажняващо кремче Аква фюжън на Ланком. 2 пъти си мия лицето с Нютроджина 2 в 1, маска не съм си правила от мн време.
Пих хормонални, защото бях с високо ниво на тестостерона, но пак си имам пъпките, разширените пори ooooh!.
В чудо съм се хванала Thinking.

# 206
  • при моите деца .....
Аз имам следния въпрос - със смесена кожа съм, лъсвам, дълго търсих ходходящ крем и фон дьо тен (още ги търся), но сега в студеното време ми се бели кожата на брадичката, челото и бузите си лъсват през деня. Реших да премина на измиващ продутк за чувствителна кожа.
предлагам ти да си подбереш медицинска козметика-измиваща пяна,тоник и матираш крем-за да не ти лъщи кожата.аз лично препоръчвам Биодерма като козметика.

Аз имам крема на Биодерма и съм доволна, а този измиващ продукт подходящ ли е (Bioderma Sebium Gel moussant)?

# 207
Имам въпрос- следствие на много работа с компютъра започнаха да ми се преуморяват очите и от там да са ми леко подпухнали долните клепачи. Какво следва освен, че слагам капки и използвам крем за околоочният контур?
Йори, моля те виж това   bouquet

# 208
Ами мия го с детски сапун-винаги съм го мила с такъв, после пръскам термална вода-напоследък мн. ми помага-и тогава крем.
Няколко пъти го намазах с Гентамицин крем и сега е значително по-добре Peace

# 209

Аз имам крема на Биодерма и съм доволна, а този измиващ продукт подходящ ли е (Bioderma Sebium Gel moussant)?

да,добър е но използвай и тоника преди да си сложиш крема.

Общи условия

Активация на акаунт