Попитай Козметичката

• 81 342
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Ами мия го с детски сапун-винаги съм го мила с такъв, после пръскам термална вода-напоследък мн. ми помага-и тогава крем.
Няколко пъти го намазах с Гентамицин крем и сега е значително по-добре Peace
по-добре е защото си използвала Гентамицин.Аз лично съм против миенето на лицето със сапун.

# 211
Имам въпрос- следствие на много работа с компютъра започнаха да ми се преуморяват очите и от там да са ми леко подпухнали долните клепачи. Какво следва освен, че слагам капки и използвам крем за околоочният контур?
Йори, моля те виж това   bouquet
Simple Smileосвен крем за околоочният контур и капките за очи,би било много хубаво да отделяш 8 часа сън,да пиеш повече вода,да използваш предпазни очила,да ходиш на козметичен масаж на лицето,като ги помолиш да наблегнат на зоната около очите.

# 212
Извинявам се,за намесата по темата !Виждам,че много хора търсят съвет от козметички и вярвам,че всички вие,до малка или до голяма степен се нуждаете от съвет,но като специалист с дългогодишен опит ,бих казала,че начина,който сте избрали е малко опасен !Козметологията не е елементарна и суха наука,един козметолог е специалист не само на четене ,а на опит,много специализации и най-вече пряко наблюдение и съответно добра преценка,а тя се базира на прекия контакт с пациента!Аз лично не бих се наела да дам адекватно мнение или съвет за това кой ,какво и как да го ползва!В моета практика всеки един пациент се разглежда индивидуално и прилагам,това което е необходимо за моментното състояние на кожата ,всяка една терапия в излишък,носи рискове както и обратното,с някои от съветите на Йори,не мога да се съглася,но това си е мое мнение като специалист,не пиша всичко това за да споря,а по-скоро  да предпазя някой,понеже "удавника за сламка се хваща",нека вашата сламка да е добър и съвестен козметик с който да имате пряк контакт!Желая късмет на всички в този форум!

# 213
а какъв продукт да използвам? Верно, че е по-добре от Гентамицина Simple Smile Кожата ми е смесена към мазна през лятото, до суха и нормална през зимата.

# 214
А може ли да се ползва розова вода, вместо тоник?
  bouquet

# 215
лазерната епилация като цяло вече отстъпва място на по-новото явление-фотоепилация.при лазерната епилация се получават изгаряния,пигментации,а и се третират само тъмни и по-плътни косми.освен това вече има доказани случаи на рак на яйчниците в следствие на третиране на интимни части с лазерна епилация.

Рак на яйчниците ли?
Аз не съм чувала такова нещо, можеш ли да дадеш повече информация?
Според мен, ако има доказани такива случаи, щеше да е забранена тази епилация.
Моля те пратиш линк или да споделиш от къде имаш тази информация?

Аз ще се обадя на дерамтоложката ми другата седмица.
Благодаря

# 216
Simple Smileосвен крем за околоочният контур и капките за очи,би било много хубаво да отделяш 8 часа сън,да пиеш повече вода,да използваш предпазни очила,да ходиш на козметичен масаж на лицето,като ги помолиш да наблегнат на зоната около очите.
Препоръчай ми крем за очи моля те!

# 217
лазерната епилация като цяло вече отстъпва място на по-новото явление-фотоепилация.при лазерната епилация се получават изгаряния,пигментации,а и се третират само тъмни и по-плътни косми.освен това вече има доказани случаи на рак на яйчниците в следствие на третиране на интимни части с лазерна епилация.

Рак на яйчниците ли?
Аз не съм чувала такова нещо, можеш ли да дадеш повече информация?
Според мен, ако има доказани такива случаи, щеше да е забранена тази епилация.
Моля те пратиш линк или да споделиш от къде имаш тази информация?

Аз ще се обадя на дерамтоложката ми другата седмица.
Благодаря
информацията я имам от медицински изследвания и проучвания за последствията от употребата на лазерната паратура за нуждите на трайното обезкосмяване още преди две години.

# 218
А може ли да се ползва розова вода, вместо тоник?
  bouquet
зависи какъв тип ти е кожата.аз лично бих предпочела ако е суха да използваш тоник без алкохол.

# 219
а какъв продукт да използвам? Верно, че е по-добре от Гентамицина Simple Smile Кожата ми е смесена към мазна през лятото, до суха и нормална през зимата.
съветвам те да отидеш при козметик на когото имаш доверие и той в зависимост от сегашното състояние на кожата ти да ти предложи.нека все пак да е медицинска козметика.

# 220
Йори какво представлява дермосоника? Ефикасен метод ли е за заличаване на целулита?
Имам видими капиляри по бедрата (изглеждат като сини паяжини) може ли да се увеличат след дермосоника.
Този метод има ли странично действие или вреда?

# 221
аз искам да те питам вярно ли е,че вечер преди лягане не трябва да се слага крем? Rolling Eyes

# 222
Извинявам се,за намесата по темата !Виждам,че много хора търсят съвет от козметички и вярвам,че всички вие,до малка или до голяма степен се нуждаете от съвет,но като специалист с дългогодишен опит ,бих казала,че начина,който сте избрали е малко опасен !Козметологията не е елементарна и суха наука,един козметолог е специалист не само на четене ,а на опит,много специализации и най-вече пряко наблюдение и съответно добра преценка,а тя се базира на прекия контакт с пациента!Аз лично не бих се наела да дам адекватно мнение или съвет за това кой ,какво и как да го ползва!В моета практика всеки един пациент се разглежда индивидуално и прилагам,това което е необходимо за моментното състояние на кожата ,всяка една терапия в излишък,носи рискове както и обратното,с някои от съветите на Йори,не мога да се съглася,но това си е мое мнение като специалист,не пиша всичко това за да споря,а по-скоро  да предпазя някой,понеже "удавника за сламка се хваща",нека вашата сламка да е добър и съвестен козметик с който да имате пряк контакт!Желая късмет на всички в този форум!
Напълно съм съгласна с това мнение!Аз също работя в сферата на козметологията с много години стаж,квалификации и специализации и аз признавам,че това не е проста материя , но и подкрепям козметичката Йори за всеотдайността ,която показва спрямо всички в този форум и след всичко прегледано ,мисля ,че тя се стреми  да щади доколкото е възможно всеки ,без да конкретизира  или рекламира нещо!Йори,аз мисля ,че ти си съвестен козметик,ще се радвам един ден ако се запозная с теб!

# 223
Как стой въпросът с фотоепилацията при бременни?
Има ли някакъв риск има предвид при обезкосмяване на интимна  зона?
И каква е трайността от процедурата?

# 224

Абсолютно съм съгласна с изказаното мнение. Прочетох цялата тема. Бивша козметичка съм. Нямам претенцията да съм специалист, но съм практикувала две години. Прекия контакт с козметик, съчетано с консулт с дерматолог /за проблемна кожа/ за правилно поставяне на диагноза е едно от най-важните неща за определяне на процедурите.
Успех на всички!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт