Попитай Козметичката

• 81 689
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
бих искал да попитам съществува ли начин да се избавя от тъмните кръгове под очите. Лошото е, че не са от недоспиване или преумора, а от както се помня кожата около очите ми е доста тъмна, а лицето много светло и гледката става трагична без коректор. Нямам торбички, нито бръчки, само сенки, но много силно изразени и дори с коректор и фдт пак се виждат.

И аз имам този проблем, но мисля че това се получава така, защото кожата там ни е по пигментирана. И въпроса ми е може ли да се оправи тази пигментирана кожа, някакси да се изсветли или и аз незнам точно какво, но възможно ли е избавяне от този проблем?
И аз съм така от както се помня Sad. Пробвах и тези новите продукти за тъмни кръгове под очите на Лореал и Гарние, ама естествено не ми помогнаха въобще и спрях да ги използвам.

Другото ми въпросче е относно милиумите. Имам под очите доста, интересува ме от какво се получават и как могат да се премахнат?
Като ходих на козметик за почистване на лице не ми ги махна , а отидох най вече заради тях.

И последен въпрс. Кожата около устата зимата много ми изсъхва, бели се и е ужасТ. Мия си лицето само с вода и веднага след това почва да ме дърпа, много сухо става. Ползвам краставичен крем, на нивеа и пак нищооо. Някакво кремче да ми препоръчате за зимата.

Благодаря предврително и се извинявам за многото въпроси   bouquet

милиуми се премахват след напаряване и само ако са узрели.за зимата всяка марка има кремове за предпазване от студа.аз лично ти препоръчвам Bioderma-Atoderm creme  или крем от серията на LED - DuoSkin® Хидратант за лице

# 256
Питах преди Коледа но явно по празниците въпроса ми потъна.
Имам по мои определения нормална кожа.ще се опитам да конкретизирам как се държи кожата ми.
Нямам подчертано мазни и лъскащи участъци.Често сутрин имам чуство за опъване.
Без крем не ми е комфортно на лицето.
Кой знае какви проблеми нямам, освен това че от време на време ми излизат дълбоки подкожни пъпки.
Искам да питам какъв тип почистване и крем е подходящ за този тип кожа.Не специално марка а като ти
Йори ти ме беше питала как си мия лицето - с детски сапун, но след прочетеното в темата си купих измиващ гел за нормална кожа.
според това което ми описваш,но с уговорката че не съм я виждала тази кожа бих могла да съдя че става въпрос за суха кожа.предлагам ти да оставиш тези гелове и т.н. за измиване.мий я с хладка вода,после минавай с тоник (без алкохол) за суха кожа и после крем.

# 257
Вапроса е за моита мацка, има доста пъпки по лицето какво да вземем за да се премахнат ? Тя беше на доктор които изписа някакъв сапун и някакво мазило ама това е без ефект , какво да направим за да има тя гладко без пъпки лице ? Благодаря предварително за отговора!
а дали "твоята мацка" си е правила хормонални изследвания?мисля че проблема с лицето и пъпките е вторичен.след като бъде излекуван хормоналният дисбаланс състоянието на лицето ще се стабилизира.

# 258
момичета, поздравления за полезната тема. Днес изпаднах в ужас като се разгледах по-обстойно в огледалото, обикновено бързам, а и най-често съм с ФДТ... По принцип това явление е от отдавна, но чак сега забелязах колко се е разпространило.... Проблемът е следният - повечето от пъпките ми се превръщат в малки бенки, кафеви, 1мм-ви, по принцип съм предразположена към тях, но лицето ми направо се е нашарило, имам даже по ухото, и на двете вежди в най-горната част /след издърпване на два "нови" косъма, по краката също - например ако излезе по-рязко косъм от епилатора...Въпросът ми е - посъветвайте ме какво мога да направя и как да избегна по-нататъшното развитие на този феномен, какво трябва да съдържа козметиката, която ползвам... Да допълня, че ползвам само маркова козметика, и винаги държа дневният ми крем да е с минимум 15 фактор...Кожата ми е много светла, и всичко се превръща в бенка! Йори, можеш ли да ми препоръчаш конкретни мазилца? Мерси  bouquet

препоръчвам ти в най-кратък срок да посетиш добър дерматолог,подчертавам добър!!!и след него да отидеш и за второ мнение на друг добър и доверен дерматолог.

# 259
Аз имам въпрос:
ноември е декември(ВСЯКА СЕДМИЦА) ходих на ултразвуково почистване,по препоръка дерматолог(който май в последствие се оказа много зле).Изрично ми беше казал ,че не трябвало да се изтискват пъпките и там квото е излишно по лицето.Обаче нещо не ми се виждаше добра идеята,а и не се чувстах много добре с такова почистване.Така,че реших да си продължа с почистването чрез стискане и се върнах при предишната ми козметичка.Когато тя чу ,че съм си правила такова ултразвуково почистване,не го одобри NaughtyТака само ме излющвали отгоре,а всичко друго се затапва още по навътре(или нещо от сорта го обясни newsm78)
Въпроса ми е:ПРАВА ЛИ Е?
ТОЗИ ДЕРМАТОЛОГ МИ ИДЕ ДА ГО #2gunfire,ЗАЩОТО ТАКИВА НЕЩА МИ ИЗПИСА,КАКВИТО НА ВСИЧКИ ИЗПИСВА(А НЕ ДЕЙСТВАТ)И МИ НАПРАВИ ЕДИН ХИМИЧЕН ПИЛИНГ,ОТ КОЙТО СТАНАХ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ #Cussing out И МИ ПРЕПОРЪЧА ТОВА УЛТРАЗВУКОВО ПОЧИСТВАНЕ,КОЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИ Е ВРЕДЯЛО #Cussing out
ВЪПРОСНИЯТ Е ДОКТОР ХРИСТОЗОВ ОТ СТАРА ЗАГОРА #2gunfire

мда.всеки понякога попада на т.нар. петнящи името дерматолог .козметичката ти в случая е била права че с този вид почистване не можа да се постигне истинско почистване на порите така че лицето да "диша".докторът е бил прав само за това че пъпки не се стискат,незнам какво ти е изписвал но със сигурност не ти е направил услуга като ти е препоръчал този вид почистване.съжелявам.

# 260
  • В центъра на Вселената...
Здравей Йори,
На 31 год. съм, а кожата ми е предлазположена към акне, нормална към смесена.Не знам дали е дехридратирана. Мисля да си взема козметиката на Ексфолиак. Вече не знам какво да правя с вече изчезналите пъпчици, които ми оставят петна. Би ли ми препоръчала някакъв продукт за това?
И извинявай за невейеството ми, но каква е разликата между пъпка и комедон newsm78
Благодаря

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 11:21 от Calypso

# 261
Здравей Йори,
аз искам да те попитам защо при използването на определен крем се получава "кир ефект"?
за определен крем ли става въпрос или........ моля кажи марка и крем който си използвала и се е получил такъв ефект.
Ами става въпрос за кремче на Нукс,всъщност пробвах 2 и от 2-та ми се получи този Кир ефект.Смяташ ли че може би ми идват тежки и не са за мен?

# 262
  • В приказките.........Пловдив
Здравей Йори ! И аз имам едно въросче за това какъв крем да ползвам  Кожата ми е смесена със черни точки по нослето и брадичката, склонна към образуване на пъпки.Имам и тук таме малки спукани капилярчета.Незнам дали е дехидратирана или нещо друго защото отвреме навреме и особено ако слагам пудра започва да ми се лющи покрай носа и брадичката.Моля да ми отговорите защото и идея си нямам какъв крем или продукти да използвам   bouquet

# 263
Поздравления за хубавата тема!

Имам и аз един въпрос. Имам си домашен апарат на Philips за масажиране на лицето, с няколко накрайника, който обаче не ползвам, основно по две причини:
1. Чувала съм, че масажът на лицето разтяга кожата и тя загубва еластичност. Мисля си, че може би такава опасност има при непрофесионално направен масаж. И това естествено е свързано с основния ми въпрос:
2. Как да масажирам: кръгови движения по челото, по бузите изтеглящи навън или греша? Трябва ли да нанасям специален масажен крем преди процедурите? Колко време седмично мога да го ползвам, без да си навредя?

Според мен съветите на йори са професионални и винаги на място. А пък и дамските списания са пълни с какви ли не съвети, както и мрежата, така че ми се струва по-вероятно сляпото им спазване да навреди повече, отколкото съвет към всеки един проблем индивидуално. Подкрепям темата newsm10

# 264
Здравейте, аз също имам въпрос- какъв пилинг или друга терапия е подходящ за нормална кожа с малко разширени пори и белези от шарка? Ходих при един дерматолог, утре ще посетя втори, да сравня мнения, но искам да чуя и вас Simple Smile На ясно съм, че няма да се заличт, но ми обещаха да се "повлияят", вярно ли е това? Отделно от 3 месеца ми излизат големи пъпки, пълни с прозрачна течност и много, много бавно завяхващи.... много се надявам да получа отговор

# 265
Здравей Йори!
Бих искала да разбера какво ти е мнението за един лосион, който козметичка ми препоръча да си направя в домашни условия, но на мен ми се струва прекалено хард съчетание. Става въпрос за равни части кислородна вода 3%, камфоров спирт и салицилов спирт. С този лосион ми препоръча да третирам лицето си всеки ден.

П.С. Съжелявам ако някой вече е задал подобен въпрос и не съм го видяла   bouquet

# 266
Здрасти,Йори!Ще споделя проблема си,който се състои в нещо като пъпки(не са точно най-често срещаните).Едните са по брадата и са с бял връх,виждам го,но не е "набъбнал" и релефен,не може да се изстиска.Ужасно много са.Добре,че се виждат само като си "изпъна" брадата.Другите гадости-на носа,но само отстрани на ноздрите.Тук не виждам пъпка,не я и усещам с пръсти,но знам,че има нещо нередно(ако мога така да се изразя,защото е леко зачервено и кожата не изглежда чиста.Челото ми не изглежда равно като бузите,има нещо като съвсем миниатюрни неравности сливащи се напълно с цвета на кожата(същата работа е и отстрани на коса).За да се отърва от всички тези неща имах неблагоразумието да изолзвам прекалено агресивни продукти,които повлияха зле на непроблемните участъци на лицето ми(бузите),на които също започнаха да се появяват пъпки.Купих си крем за нормална кожа,въпреки,че по мое мнение моята е смесена,но го направих с идеята да възстановя нормалния и баланс и да се справя със сухотата,породена от агресивните продукти.Но пък ми дойде тежък.Хидратиращия,който имах-още повече.Кожата ми никога не е изглеждала по-зле от сега.Моля те,кажи ми какво да правя.Взех си агресивните продукти с надеждата да се справя с проблемите около ноздрите и брадичката,но не се получи.След почистване несъвършенствата са по-добре,но след време възвръщат предишното си състояние.Какъв крем да си взема?Хидратиращите правят кожата на бузите много мека,но в същото време ми лъсват от тях,а и не са подходящи за останалата част от лицето.Какъв крем за смесена кожа да си взема,който хидратира достатъчно и се справя с моите проблеми?Има ли изобщо такъв?Моля те,кажи ми!Ексфлирането колко често да го правя?Да се мия ли ежедневно с ексфолиращ гел или нещо "по-меко"?

# 267
Здравей Йори!
Бих искала да разбера какво ти е мнението за един лосион, който козметичка ми препоръча да си направя в домашни условия, но на мен ми се струва прекалено хард съчетание. Става въпрос за равни части кислородна вода 3%, камфоров спирт и салицилов спирт. С този лосион ми препоръча да третирам лицето си всеки ден.

П.С. Съжелявам ако някой вече е задал подобен въпрос и не съм го видяла   bouquet

интересно защо тя не ти е приготвила лосиона?!по какъв повод ти е препоръчала такъв лосион?за акне или ...

# 268
Здравей Йори,
На 31 год. съм, а кожата ми е предлазположена към акне, нормална към смесена.Не знам дали е дехридратирана. Мисля да си взема козметиката на Ексфолиак. Вече не знам какво да правя с вече изчезналите пъпчици, които ми оставят петна. Би ли ми препоръчала някакъв продукт за това?
И извинявай за невейеството ми, но каква е разликата между пъпка и комедон newsm78
Благодаря

най-общо и достъпно казано:
комедон е космен фоликул, запушен със себум (мастен секрет), мъртви клетки.
пъпка  се получава когато в кожата попаднат бактерии и предизвикат възпалителен процес.
за петната и преди съм писала че препоръчвам LED - Trio D® Депигментираща емулсия.

# 269
Здравей Йори!

интересно защо тя не ти е приготвила лосиона?!по какъв повод ти е препоръчала такъв лосион?за акне или ...

Акне е силно казано, по-скоро ми е склонна към омазняване кожата и предразположена към поява на пъпчици, а също така и с червени петна тип белези вече

Общи условия

Активация на акаунт