Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 25 151
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Мисля, че моя проблем с кърмата е най- вече защото не си доспивам. Събират ми се има няма 6 часа  и то на пресекулки. Пробвам да спя всяка свободна минута, ама както легна и той се събужда, та нищо не става. Обяснявах му на Денис да ме остави да се наспя, че да му произведа мляко, ама той не та не Simple Smile
Разбрахме, че нямам мляко от това, че той постоянно плачеше и спря да наддава. Последната седмица не беше качил нищо, а предната мъничко.
Рик, почивай си сега колкото можеш. Аз нямах търпение Белчо да се роди. Сега ако мога да го върна вътре за ден два, та да се наспя би било чудесно. Спи сега, че после няма вече. Ако някоя баба има възможност да ти помогне не отказвай.

# 136
Алфи, моят съвет е кърми бебето легнала, така ще си дремеш, ще си почиваш и ще се наспиваш  Hug

Момичета, дойдох да ви кажа "До скорооооо" Simple Smile Едва ли ще успея да се обадя пак до понеделник, така че другият път ще се чуем от Оз  Heart Eyes

Обичкам ви и да сте здрави  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 137
Ритка Hug лек път!!!

Алфи, кърми легнала, слагай го да спи до теб ... изобщо по всякакъв начин да те стимулира, но и да почиваш. Има ли кой да те отменя поне за малко с бебчо, та да се наспиваш? Вечер не спи ли?

# 138
ритка, лек полет и от мен и успешно приземяване на наша земя Simple Smile Мелбърн ще ви посрещне топъл, слънчев и все още безкрайно многоцветен!

# 139
Ама аз съм се кротнала, няма страшно Wink

Явно в петък беше нещо много тежко, много хора се оплакаха, повредата не е в моя телевизор Simple Smile Последните ми изследвания на хемоглобина са супер, вчера и днес се диша съвсем спокойно по нашите земи, чувствам се добре  Grinning

# 140
Ритка, лек път  Simple Smile

Майка, ние сме само с таткото тук и той ходи на работа. Вечер ми помага, занимава се с бебока по няколко часа, събота и неделя също, ама не ми стига  Tired
Иначе дребосъка се буди някъде между 3-4 пъти на нощ и понякога имаме сериозни проблеми с приспиването. Той се е наспал и му се играе на човека, почва да ме гледа едно миличко и да ми се усмихва, а аз се чудя как да го пратя обратно в леглото  Thinking Не знам как да се отърва от някое и друго нощно ставане  ooooh! Надявам се до един два месеца вече да спи по цяла нощ,  Praynig

# 141
Аз само да се похваля, че си имаме нова клавиатура и съм доволна   Grinning  На старата много се нервех ...
Ритка сега е някъде в небето, летят към Мелбърн вече, нали?

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 07:40 от МАЙКА

# 142
ALFI, на мен от чисто практическа гледна точка, понеже скоро ми предстои, ми е интересно да разбера как преминава един твой ден? Аз знам, че всяко бебе е различно, но все пак  newsm78

# 143
Рик, ами то всеки ден е различен. #Crazy В общи линии Денис се събужда около 6-6 и 30 и след това не иска да спи повече. Аз естествено пробвам да го приспя, той заспива аз лягам, точно заспивам и той се събужда и аз пак го приспивам и така караме някъде до към 8-10 часа, зависи кога ще се изнервя и ще кажа майната му, явно няма да се спи. Някъде към 9-10 часа го храня отново и пак го приспивам. Докато спи си правя кафе, стерилизирам разни биберони и тем подобни боклуци, правя си нов Милтон солюшън, храня си рибите, пускам някоя пералня, забравих да кажа, че си мия зъбите, лицето и т.н, Стерилизирам си и си почиствам помпата, аз заради проблемите си с млякото и кърменето след всяко хранене трябва да изпомпвам още мляко. Обикновено по това време Денис вече е станал и след като по реве и не мога да го приспя го нарамвам и отиване на разходка. Разхождаме се преди обед или след обед в зависимост от времето и от това той колко реве Simple Smile Ходим на разходка за около 1-2 часа в зависимост колко е топло и колко ми се разхожда на мене. Прибираме се, храним се, приспиваме се, аз обядвам (повечето пъти това ми е първото ядене). Прибирам прането, ако е изсъхнало вече, гладя ( прането е основно бебешки дрехи), зависи, или сядам пред компютъра за малко или приготвям нещо за вечеря на бързо ( ако ще готвя нещо, но това доста рядко ми се случва). Пак се храним, играем си, докато заспим. Опитвам се да поспя малко и обикновен но нищо не се получава, докато заспя и той се е събудил, храним се, приспиваме се по възможност, говоря по телефона или скайп с някой друг роднина или приятел. Пак се храним, татко се прибира към 7 часа, вечеряме, обикновено на смени, единия яде, а другия дондурка Денис. след вечеря таткото го поема и аз имам около 1-2 за мене. Дигам масата, мия чиниите и каквото има, или сядам пред компютъра или излизам да се разходя малко сама. Взимам душ, кърмя, къпем Денис и го приспиваме. Ние се приготвяме за лягане, вече е към 10-12 часа. През нощта Денис се буди около 3 пъти, храним се, понякога се налага и да го приспивам. Та така ми минават дните. Аз го кърмя на поискване,  едно ядене ми  отнема около 40мин- час. След кърменето имам още около 10-20 мин помпане, след това още няколко мин измиване и стерилизиране на помпата.  ooooh!
Това е моето ежедневие. Все чакам момента да се наспя, ама не и не. Веднъж в седмицата тати го храни през нощта. Той дава едно ядене, а аз си поемам останалите. Страх ме е от мастит ако не кърмя по- дълго, а и гърдите ми се подуват, почват да текат и е много неприятно.
 Tired
Ти ще си имаш тати в къщи, и предполагам, че това ще помогне, но пък от друга страна той трябва да работи, та може да се налага повече да дондуркаш бебето, че да не плаче и да може той да си свърши работата.  ooooh! Thinking Ще кажеш после как минават твоите дни.  Simple Smile

# 144
АЛФИ, мила, колко познато!!  Hug Като изключим че аз не ползвах помпа, а карах на ръка. В началото кърменията наистина са дълги. После докато бебето заспи, не дай си Боже да напълни и памперса, та да трябва и да миеш и преобуваш. Та после той докато дремне и ти докато се нагласиш за лягане, той пак се събудил.  ooooh! От една страна колкото повече расте бебето, толкова по-кратки ще стават кърменията и няма да са толкова начесто, но от друга страна бебето няма и да спи толкова много; ще иска повече да си играе, да се озърта, да разглежда.. с една дума - повече внимание. Първите месеци са тежки, защото не сте се нагодили един към друг. Мисли позитивно и им се наслаждавай, защото все пак където оставиш бебето, там го намираш  Mr. Green. Ела да видиш какво става като започне да лази и проходи  Crazy. Ще въведеш и други храни по-късно и ще се чудиш колко лесно е било преди само на мляко. Децата растат толкова бързо, че докато се огледаш и ще започнеш да се заглеждаш по количките на другите и да се чудиш кога и твоето гардже е било толкова малко.
Много е хубаво, че намираш време да излизаш сама и че таткото те отменя вечер. Всеки има нужда от глътка въздух (и в буквалния и преносния смисъл). Излизайте и тримата заедно, когато не си много уморена. Нека бебето се нагоди към вашия начин на живот, а не вие към неговия.
А за храненето на смени - накара ме да се засмея!  Hug
Но защо не закусваш? А течности пиеш ли достатъчно?

рикк, радвам се да чуя, че се чувстваш по-добре. То вече не остана  Hug .

МАЙКА, браво на татито, че се възстановява вече! Томи как е? При нас останах само 2 седмици до началото на новата учебна година. Вие кога започвате?
А ритка излитат утре доколкото знам (понеделник БГ време).

# 145
Алфи, мъничък е още. Скоро ще сенагодите един към друг и тези няколко седмици ще ти се струват като сън. Помня как се изненадах, когато на около 6-седмична възраст моят сладур проспа почти цялата нощ. Събуди се преди полунощ да яде и после чак към 6,30-7 сутринта. Чак не ми се вярваше и се шашнах, че може да не съм го чула. Бяхме изтощени от умора с мъжа и и си викам:"Леле, сигурно е плакал, но не сме го чули и пак е заспал"  Crazy Но саледващата вечер пак така... А постепенно, без всякакви усилия от моя страна спря да се буди за ядене нощем.
И аз да попитам защо не закусваш? за да имаш кърма трябва да се храниш здравословно и да пиеш много течности. Плод поне хапвай сутрин.

Мили, Томазо е добре. Започват училище на 4 Февруари, сряда, но петък е Национален празник, така че ще ходи само 2 дни на даскало и пак почивка Simple Smile Другата седмица ще изнасят списъка кой в коя стая и с коя учителка ще е.

# 146
Аз преди да забременея въобще не закусвах,  докато бях бременна ядях постоянно и сега пак нещо се връщам към старите навици. Знам, че трябва да закусвам, ама нещо сутрин още не съм си отворила очите, и докато се разсъня и то станало обед Simple Smile Ама ще пробвам да почвам със закуска. Иначе вода пия много, аз съм си жаба  Mr. Green Постоянно се наливам.
С таткото пробване събота и неделя да излизаме заедно тримата. Ако се разхождаме всичко е наред, ама ако решим да седнем да пием кафенце и край. Сякаш Денис има датчик за движение  Laughing Ако спре количката да се движи или пък забавим темпото и веднага се обажда да ни се скара, трябва постоянно движение да има  #Crazy
Ритка, май сега лети, като се сетя за нея и си спомням ние като идвахме.  Hug

# 147
Знам, че трябва да закусвам, ама нещо сутрин още не съм си отворила очите, и докато се разсъня и то станало обед Simple Smile

Мушни нещо малко със затворени очи  Grinning Hug

# 148
  • Там някъде......
МИли мами,дайте някой сайт за австралийски стоки за да го разгледам по интернет!Аз имам момиче на 12 години или вече госпожица и се интерисува от тамошната мода.Имам предвид блузки,потници,рокли нещо такова!Много ще съм ви благодарна.Сега там е лято а при нас предстои да дойде а модата сигурно е напред  при вас отколкото тук!  bouquet

# 149

Общи условия

Активация на акаунт