Партитата продължават, ДЕКЕМВРИйчетата на годинка стават!

• 13 809
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
  • СОФИЯ
Магинти страхотен е малчо! Heart Eyes Как хубаво се храни сам..... Mr. Green

# 76
ЧЕСТИТО НА МАЛКИТЕ СЛАДУРИ - ЛИЛИ и ИВАН, КАКТО И НА ВСИЧКИ НА КОИТО СЪМ ИЗПУСНАЛА ДА ЧЕСТИТЯ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ДНИ
да сте живи, здрави и щастливи - много работливи и обичливи.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТОНИ - пожелаваме Ви да се обичате и уважавате докато смъртта ви раздели.

А сега искам да направя едно важно съобщение, за всички, майки, които работят на държавна работа - има изменения в Закона за защита от дискриминация - така ,че работодателя, ще трябва автоматично да ни изравни заплатите с тези на колегите - т.е. да ни даде процента увеличение и за времето, в което сме били в отпуск за отглеждане на малко дете.
 Чл. 13. (1) Работодателят осигурява еднакви условия на труд без оглед на признаците по чл. 4, ал. 1.
(2) Когато това не би довело до прекомерни затруднения по организацията и осъществяването на производствения процес и в случаите, когато са възможни начини, които компенсират обективно възможните неблагоприятни последици за общия производствен резултат, работодателят осигурява условия на труд, свързани с работното време и почивните дни, съобразени с изискванията на изповядваната от работника или служителя религия или вяра.

(3) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Когато майката, която ползва отпуск за бременност и раждане или за отглеждане на дете, или лицето, което ползва отпуск по чл. 163, ал. 8 от Кодекса на труда или за отглеждане на дете, се върне на работа поради изтичане на отпуска или поради прекъсване на ползването му, има право да заеме същата длъжност или друга, равностойна на нея, и да се възползва от всяко подобрение на условията на труд, на което би имало право, ако не беше в отпуск.

Чл. 14. (1) Работодателят осигурява равно възнаграждение за еднакъв или равностоен труд.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Алинея 1 се прилага за всички възнаграждения, плащани пряко или непряко, в брой или в натура независимо от срока на трудовия договор и продължителността на работното време.

(3) Критериите за оценка на труда при определяне на трудовите възнаграждения и оценката на трудовото изпълнение са еднакви за всички работници и служители и се определят с колективните трудови договори или с вътрешните правила за работната заплата, или с нормативно установените условия и ред за атестиране на служителите в държавната администрация без оглед на признаците по чл. 4, ал. 1.

(4) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) След завръщане от отпуск в случаите по чл. 13, ал. 3, при наличие на индексиране на заплатите на работниците и служителите, трудовото възнаграждение на лицето, ползвало отпуска, се индексира със съответния на останалите работници и служители процент.

Муни - БРАВО на теб  - току що си ползвах правото и аз. Страшно ми хареса написаното.

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 16:44 от paloma_x

# 77
Маги, страхотен е малчо!!! Така ми се прииска да го намляскам по омазаната муцунка!

МуниHug  и аз от време на време си го ползвам това право Cry

# 78
Честит рожден ден на патерици на Еми и Плами. Честит рожден ден и на Лили и Иван!

Честито бракуване Тони, много щастлив семеен живот и още едно бебче  Hug

Юлето нещо е пипнала, има зачервено гърло и разстройство, а вчера 39 градуса поддържа цял ден. Дано споко се оправи. Иначе за отчета е 7720гр и 71см. В понеделник ще даваме кръв и урина, пък аз ще си запиша час за гинеколог.
Голям мързел ме гони, ама дано утре ме пусне, че поне да почистя, щото е лудница в нас, а и Джули дано е по-добре.

# 79
Ехоооооооо Мацки какво стана с ОБЩИЯ РОЖДЕН ДЕН!?!? ЩЕ ПРАВИМЕ ЛИ ТАКЪВ ИЛИ......
питах още м миналата тема ама никой нищо не отговори та сега пак питам:
1. СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ЗА ДАТИТЕ 24ТИ СЪБОТА ИЛИ 31ВИ ПАК СЪБОТА ЯНУАРИ?за да могат и работещите да дойдат
2. В НЯКОЙ ДЕТСКИ КЛУБ ПО ОБЯД? за да може повечето деца да са будни. ДАЙТЕ ИДЕИ ЗА КЛУБ?
3. ДА СИ НАПРАВИМ СПИСЪК С ХОРАТА,КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ И ДА СИ ПЛАТИМ КАПАРО. /предполагам,че ако сме в клуб най- късно до 10ти януари ще трябва да си платим за края на януари/
4. Какво да си направим за спомен от този общ рожден ден- дайте идеи? Видях при някои от отчетните много сладки албуми с колажи?

АЙДЕ ДА СЕ АКТИВИЗИРАМЕ!естествено аз почвам списъка......
1. POCTOR
2. CVETI
3. ALEX
4. G BABY
5. АЗ
6. Шишкова
айдеееееееееее и другите.......

Мамите извън София също са поканени!!!!  Ще ни бъде изключително приятно! Може да питаме за хотел с нормални цени или пък да ви разпределим на гости по къщите!

Муни, идеята е супер, но защо да не помислим за някой ден след 01.01.2009г. Все пак и да искам да дойда точно на 24.12 или 31.12 няма да стане. Дари ще ме подкрепи, нали? Wink (визирам я, щото се сещам в момента за нея)...
Ако е хубаво времето някоя събота след 01.01.09г. може и ние да се класираме, но ще трябва да спим у вас Mr. Green

Днес цял ден съм в разход Sad
Деси, честит рожден ден на Ванката сладура...много здраве, да расте палав и безгрижен и все такъв енергичен! Heart Eyes
Честит рожден ден и на Лили! Да расте прекрасница неземна, обгрижена с мнага любов! Heart Eyes

# 80
Сколасах  и аз да се разпиша. Цял ден сядам - ставам. Ужас е. Само ми виси по караката и не ме пуска. Ако я оставя доли на метър зарината с играчки пак пропълзява до мен .

Честит Рожден ден на Лили и Иван! Да са живи и здрави и много да радват мама и тати
.   bouquet

Муни, и ние ще дойдем - без значение от датата. За клубче не съм компетентна но знам, че във форума има тема за детските клубове и много хубаво са показани и по квартали и по цени. + и - . За подаръчетата, както ви каза Янчето при ноемвриъкете беше в рамките на 10 лв - унисекс. Теглило се е томбола в самия ден. Аз бях с ангинаи го пропуснах, а са си изкарали жестоко. Фотографи имаше професионални, защото на две от мамите или три ще ви излъжа половинките с това се занивата. Та снимки - бол имаше - при това жестоки.

# 81
Палома, доживях!  smile3501

# 82
Честито на днешните ни рожденици Лили и Иван! Безгрижно детство им желая!

# 83
  • София
Привет.
Да са живи и здрави днешните рожденници   bouquet  bouquet  bouquet.
Иве, ама Муни говори за януари месеца, май нещо четеш между редовете а Mr. Green?
Аз съм с две ръце за общия рожден ден, само една претенция имам - ако може на 30, че на 24 едно приятелче на Ема има рожден ден.
Предлагам, ако Ивето се навие, следващата тема да я пусне с анкета и така ще се види за коя дата има повече желаещи Peace.

# 84
Еййй, от няколко дни не ми дава да публикувам пустият му форум, направо много се ядосах. Не можах да поздравя цяла банда шушуляци от последните дни! Да ме извинят всички бебоци от 14.12. насам! Бъдете здравички и много послушни!

И ние празнувахме ЧРД-то на 15.12., та не можах и да се похваля Simple Smile Спретнахме на Лора бебешко парти, много яко стана. Много културно се държаха бебоците, почти не реваха. Ей ги снимките:
http://picasaweb.google.com/tochitsaaa/Bubulaz#
Лората е туй с най-големите бузи Simple Smile

Честито на младоженката Simple Smile Да те слуша половинката!

И аз съм навита за общия рожден ден. Обаче никак не съм в час с детските заведения. За датата нямам претенции.

Палома, мерси за информацията!

Магинти, супер е човечето! Лора само зяпа като гардже и не проявява никакъв интерес към самостоятелно хранене.

Сега това ако не се публикува, ще се ядосам много.

# 85
Юхууу, публикува се! Разгеле  Laughing

# 86
kitche , аналогичен случай. Мога само като гост да влезна. Иначе ме изхвърля.

# 87
Дори не мога да се редактирам.  Tired

Лорчето е прекрасна. И какви муцки прави -  Heart Eyes

# 88
  • Варна
Честито на рожденниците Лили и Иван! Да са много щастливи и усмихнати дечица!   Heart Eyes  Heart Eyes

Благодаря ви момичета за пожеланията и стихчетата. Сватбата не беше нищо особено, само отидохме с кръсниците да се разпишем. Дори бяхме само петимата (с Алекс), но аз така исках. Имам само няколко снимки на фотото, но утре ще гледам да ги сваля и да ни видите, иначе там ни снимаха, но ще са готови другата седмица.

И на мен ми се ще да дойда на общия рожден ден,но незнам, ще видим.

Маги, чевечето ти е страхотно. Да го нацелуваш.
Цвети, бързо да оздравява малката принцеска.

Хайде лека, отивам да спинкам, че малчо отдавна спи. smile3524

# 89
  • Бургас
Честит първи рожден ден на Ема, Пламена, Иван и Лилия!
ДА СА ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ, ИГРИВИ И САМО ДА РАДВАТ ВСИЧКИ ОКОЛО ТЯХ!

Тони, честито! Радвайте се на това, което имате
и имайте това, което искате!

Милва2003welcome

Китче, Лорка е страхотна. Hug

Магинти, Кристиян е толкова сладък така омазан. Heart Eyes

Цвети, бързо да е оправя Юлето. Peace

Палома, полезна информация. Благодаря. Hug

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 00:36 от bissera

Общи условия

Активация на акаунт