Майчинството - счетоводно - 14

• 51 340
  • 893
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте отново безценни помошнички  Hug
Видях че са публикувани измененията в ДВ, но ми е малко трудно тълкуването на тези закони, та искам да задам въпрос- излязох в болничен за бременост и раждане сега декември месец, интересуваме при мен изискването за 6 или 12 месеца стаж е валидно   bouquet Извинетеме ако се повтарям ама не ми стана ясно

Целувам ви  и ви пожелавам весели празници  bouquet

# 241
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
момичета, имам нужда от помощ
започнах работа по заместване до завръщане на титуляра, през това време излязох по майчинство сега детето ми е на 1г.1м. не съм се връщала на работа не съм я давала на ясла. Титулярката се връща от 01.01.09 и мен ме освобождават.
Въпроса ми е какво следва от тук нататък  с майчинството ми, ще го получавам ли, от къде, а ако ми го спират какво трябва да направя ?
Много ви благодаря, дано по-скоро някое ме ориентира че нямам много време

Варианта е да намерите фирма в която да ви назначат, за да можете да продължите да получавате обезщетението

Много благодаря, това ли е единствения вариянт, и за колко време трябва да ме назначат във фирмата ?
благодаря

Достатъчно е и за един ден, после подавате молба за ползване на отпуска и ще си плащате здравните осигуровки

# 242
Искам да попитам сега при новия закон,за връщането дохода 12 мес.назад,ако аз съм била майчинство през това време кой доход ще ми вземат,майчинството ли?
С други думи,ако сега забременея когато дъщеря ми е на 1 и половина,как ще ми вземат дохода?
Мерси предварително!

Ако двете майчинства не се засичат, минаваш по новия закон.
Ако излезеш в бременност и раждане преди другото дете да е навършило 2 год. и ползваш отпуска за гледане на дете си ползваш предното обезщетение.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 21:21 от Стики

# 243
Искам да попитам сега при новия закон,за връщането дохода 12 мес.назад,ако аз съм била майчинство през това време кой доход ще ми вземат,майчинството ли?
С други думи,ако сега забременея когато дъщеря ми е на 1 и половина,как ще ми вземат дохода?
Мерси предварително!

Ако двете майчинства не се засичат, минаваш по новия закон.
Ако излезеш в бременност и раждане преди другото дете да е навършило 2 год. си ползваш предното обезщетение.

Много не схванах,но мерси,знам,че ти винаги си компетентна. Hug

# 244
Elfita, нямам нужда от този сарказъм. За какво ще използвам очилата преценявам аз, след като имам право на тях. Т.е. дали ще си гледам децата с тях  Laughing, дали ще ги нося или просто ще се откажа - изборът е изцяло мой!
Ако мисля да не се връщам на работа, това променя ли факта, че имам право на тези очила, отговаряйки на изискваните условия за ПОВЕЧЕ от 1 година стаж и ,че все още съм служител на фирмата? Между другото добила съм една година стаж считано от Септември 2005 г. съответно до Септември 2006г.
Мисля, че отказът им е тенденциозен, за това и поисках съвет!Благодаря 3des!

Ако истината за теб е сарказъм, нещо си в грешка.  Naughty
Законът не е слуга на интересите на отделния човек, а на цялото общество.
Ако търсиш тема, в която ще ти кажат това което искаш, дори и да не е законно, сбъркала си!  Naughty

Освен това смятам, че е доста нахално от твоя страна да искаш нещо, за което нямаш никакво основание!
А пък да държиш такъв тон тук - още повече!

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 21:28 от Стики

# 245
Много не схванах,но мерси,знам,че ти винаги си компетентна. Hug

Благодаря за комплимента!  bowuu
Почети предните страници на темата, имали сме много такива случаи. Успех!  Simple Smile

# 246
Ако излезеш в бременност и раждане преди другото дете да е навършило 2 год. си ползваш предното обезщетение.

Стики, нали това не касае случаите като моя, в който майчинството е прехвърлено  newsm78

# 247
Видях че са публикувани измененията в ДВ, но ми е малко трудно тълкуването на тези закони, та искам да задам въпрос- излязох в болничен за бременост и раждане сега декември месец, интересуваме при мен изискването за 6 или 12 месеца стаж е валидно   bouquet Извинетеме ако се повтарям ама не ми стана ясно

Ти си в заварено положение! Промените влизат в сила от 02.01.2009г.  Peace

# 248
Ако излезеш в бременност и раждане преди другото дете да е навършило 2 год. и ползваш отпуска за гледане на дете си ползваш предното обезщетение.

Стики, нали това не касае случаите като моя, в който майчинството е прехвърлено  newsm78

Не. Само ако си в отпуск за гледане на дете! (Поправям се по-горе)
А ти не си щом си го прехвърлила.

# 249
Стики много благодаря за експресния отговор   bouquet Весело посрещане на празниците и много целувки на двете бонбончета от снимката/аватара ти  Heart Eyes

# 250
  • Sofia
Здравейте мами,

предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тази тема. И така - днес ми преведоха майчинството, но нещо все още не съм в час, за кой месец - за предходен, т.е. за ноември ли е, или е за сегашен, т.е. - декември. На вас за кой месец ги изплащат? И все пак мисълта ми клони, че това са парите ми за ноември, макар и толкова късно, една мама каза някъде из форума, че щяли и тези за декември да ги дадат сега, че нали празници........ Simple Smile

Предходния месец е ноември, НОИ не плаща обезщетение преди да е изтекъл месеца

Днес от НОИ преведоха майчинството за ДЕКЕМВРИ. Доколкото разбирам това е жест към майките за празниците. Аз си получих обещетението за ноември на 02.12 както винаги, а днес получих това за декември.
Явно този месец ще е изключение от правилото Peace

# 251
  • Варна

Ти си в заварено положение! Промените влизат в сила от 02.01.2009г.  Peace
а към 01.01.2009 г в какво положение сме?

# 252
  • София
Днес е 22-ри, може ли да питам  Embarassed

Цитат на: зелено човече
Може ли само да попитам нещо, което не можах да си изясня до момента. Става въпрос за 15-те дни платен отпуск за бащата за 2009 г.. Моят термин е 11.03.2009 г., т.е. догодина. Мъжът ми има няколко години трудов страж (т.е. над 8 месеца).
Ако смени работата си напр. този месец, може ли, живот и здраве да се роди Буболечко догодина жив и здрав, новият работодател да му откаже тези дни отпуска, напр. защото е от скоро в тази фирма 
И дали тези 15 дни са работни или календарни  newsm78

Весели празници  Hug

# 253

Re: Бъдещи мами - ЮЛИ 2009 Тема №8
« #155 вторник, 23 декември 2008, 19:44 »     

--------------------------------------------------------------------------------

искам да ви питам ако някой е на ясно-в момента съм безработна и взимам помощи от бюрото по труда,та мисълта ми е какво майчинство живот и здраве ще получавам.иначе имам почти 11 години трудов стаж.благодаря ви предварително

# 254

Не. Само ако си в отпуск за гледане на дете! (Поправям се по-горе)
А ти не си щом си го прехвърлила.

Благодаря ти! Весели празници и от мен на всички любезни момичета тук, изтърпяващи безброй въпроси и емоции    bouquet
Бъдете живи и здрави и нека имате само поводи за радост!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 08:40 от mini_79

Общи условия

Активация на акаунт