Второкласници във ваканция!/22/

• 22 281
  • 377
  •   1
Отговори
# 210
  • Разград
И моят Илиян не може да преразказва. Ама се учим. Щом има за домашно преразказ и не иска да сяда да пише. Много му е трудно.
Таблицата за умножение ще я започват втория срок.

# 211
  • дядовата ръкавичка

Какво направил старецът като извикал синовете си?
Смятал да умре.

Какво направили синовете след като починал баща им.
Копали.

...и т.н.
 Rolling Eyes Close

Joy Чудесни отговори!

# 212
  • Дива Индия
sea woman, посмях се с твоето момченце, за това: "Какво направил старецът като извикал синовете си? -Смятал да умре." И ние не сме много по-различни. Ще разказвам и аз.

# 213
  • Карлово
Сутринта при нас беше голяма поледица. Госпожата предния ден казала, че в такова време, ако не отидат, няма да пише отсъствия, обаче Веселина казва:"А-а-а, точно днес, когато ще правим сандвичи!" Вашите май ги ядоха по рано по ДБТ.

# 214
  • някъде ... тук ...
отдавна бяха сандвичите, ама не помня кога беше  Rolling Eyes

# 215
Днес имаме да учим стихотворението Татковина на изуст,за петък трябвал да го знае отлично Crazy

# 216
Хайде, ще се запиша и аз при второкласниците. Mr. Green
Морска жено, посмях се от сърце . Чудесен преразказ, точно на място. Важното е да схванеш същината. Joy Joy Joy Joy Joy
Моят големият син е второкласник...

# 217
Морска, синът ти е рапортувал един вид. Laughing Laughing Laughing
Моят като беше малък и трябваше да преразказва, всеки път се опитваше да се измъкне с думите "Не мога ли да препиша приказката с пряката реч. Сега пак ще я препиша, но ще добавя няколко пъти думичката казал".

# 218
  • Дива Индия
percepolis , умното си е умно!  Wink

# 219
percepolis , умното си е умно!  Wink

Синът ми е на принципа "накарай мързеливия на работа да ти даде акъл". Вече е седмокласник, но продължава да си действа на принципа. Но дъщерята сега се старае и заради него - нито ден без шестица или похвала. И най-важното - преразказва без уговорки. По същия начин си пише и другите домашни.

# 220
И ние днес правихме и ядохме сандвичи.Сега пишем домашната по БЕЛ и се изнервих.Вие чували ли сте за нарицателен род,защото имаме да извадим от текста съществителните ,да се определят по вид,род и число.Незнам докато напише всичко докога ще пише,а има и по английски.

# 221
  • София
И ние днес правихме и ядохме сандвичи.Сега пишем домашната по БЕЛ и се изнервих.Вие чували ли сте за нарицателен род,защото имаме да извадим от текста съществителните ,да се определят по вид,род и число.Незнам докато напише всичко докога ще пише,а има и по английски.
Да не става въпрос за съществителни нарицателни?

# 222
Митко утре ще прави сандвичи.
Нарицателни? newsm78 newsm78 newsm78
Забравила съм.

# 223
Да за съществителни нарицателни става въпрос,но това не е род,явно се умеши яко

# 224
Здравейте,момичета.
Отдавна не съм писнала при вас,надявам се,че ще ми простите.

МИРО И ПОЛИ, съществителните нали се деляха на собствени и нарицателни. Нарицателните се различават по род и число. ЯБЪЛКА,например,е същ.нариц., женски род, единств. число.
А по вид как се делят...  newsm78 не помня. Tired

Общи условия

Активация на акаунт