Примерна схема на захранване (11)

• 50 493
  • 701
  •   1
Отговори
# 510
Така още едно въпрсче и от мен!
От 4 дена и ние се захранихме, но последните два дни си хапва по 60гр тиква и след това изпива само по около 60мл, преди изпиваше около 180-200!Въпросът ми е не е малко млякото?И по колко пюренце горе-долу трябва да хапва?Засега няма да замествам напълно храненето, смятам да давам по половин пюренце и мляко след това, нали може така?

# 511
Косе Босе имам следния въпрос. Решила съм да въвеждам храните по групи(доколкото мога). Започнах с зеленчуците - картоф, морков, тиква, тиквичка. След това плодове - ябълка, круша, банан. Сега съм на кашите. Въведох оризова и сега въвеждам елда. Въпросът ми е какво следва нататък. В предвид, че съм започнала захранване преди месец и половина, дали да започна да въвеждам месо или да продължа с някой зеленук/плод.

Otdavna vi sledia s interes, blagodaria 4e vi ima.I az sam pred tazi dilema! 4akam s netarpenie otgovora na Kose Bose i na drugi kompetentni mami.    P.S. Izvinete me , znam 4e trudno se 4ete, no niamam vazmojnost da pisha na kiriliza..

# 512
Момичета и аз с въпросче-Захранвам от 8 дена,дала съм само оризова каша и тиква,но малката се разболя...Мога ли да въведа следващ зеленчук или докато е болна не трябва да давам нови неща?И  има две пъпчици по скоро като лишейчета,дали може да е реакция от тиквата ?

# 513
Момичета и аз с въпросче-Захранвам от 8 дена,дала съм само оризова каша и тиква,но малката се разболя...Мога ли да въведа следващ зеленчук или докато е болна не трябва да давам нови неща?И  има две пъпчици по скоро като лишейчета,дали може да е реакция от тиквата ?

аз не бих въвеждала нова храна докато детето е болно, но нека по-опитните мами да кажат.

# 514
Косе Босе имам следния въпрос. Решила съм да въвеждам храните по групи(доколкото мога). Започнах с зеленчуците - картоф, морков, тиква, тиквичка. След това плодове - ябълка, круша, банан. Сега съм на кашите. Въведох оризова и сега въвеждам елда. Въпросът ми е какво следва нататък. В предвид, че съм започнала захранване преди месец и половина, дали да започна да въвеждам месо или да продължа с някой зеленук/плод.

В този ред ли ги въведе нещата? Защото аз съм започнала точно по същия начин, а и за по-нататък планът ми е точно такъв (още сме на тиквата  Simple Smile). Ти по колко дена въвеждаш всяка храна? Аз мисля след тези 2 каши да въведа едно месо, после още няколко зеленчука и второ месо, после може би още 2 каши (най-вероятно просо и овес - с него глутена). Ще видим докато стигна дотам дали няма да се промени плана  Wink

Може ли някой, който прави кашите от зърна, да ми каже по колко лъжици зърно слага за една пълна доза?

Косе Босе,  а може ли примерно докато се дава някоя каша, да се въвежда междувременно и още нещо - плод или зеленчук? Идеята ми е не да въвеждам 2 неща едновременно, ами да кажем ако давам кашата 10 дена (беше споменал, че е добре да се дават по толкова), след първите 5 дена, когато давам следобяд пълна порция каша, да кажем на обяд да въвеждам някакъв зеленчук през останалите 5 дена; после започвам друга каша - и пак я давам 10 дена, но след първите 5 дена, започвам някакъв плод/зеленчук. Ох, дано ми разбра въпроса  ooooh!, че май малко объркано го написах. Мерси предварително.

# 515
От доста време не съм чела. Та не ми се карайте моля ако питам нещо което токущо е било обсъждано  Peace

Авокадото как се даваше? Аз го въвеждам от вчера, намачкано в сутрешните ядки. Колко е маскималното количество на ден което е добре да се дава на дете на 1 годинка и колко често?

Не зная дали от авокадото (по скоро не) или от факта че вече 3ти ден не варя овесените ядки а ги кисна от вечерта, но Лео получи нещо като леко разхлабване. 2 изхождания за деня, и малко слуз. Срях ядките днес. И нямаше изхождане. Утре ще пробвам пак, ама ще ги варя 1-2 мин.

Дайте идеи моля какво друго за закуска освен овесени ядки+ плод и сирене/кашкавал.

# 516
Нивеа, авокадото може да го смачкаш и с малко банан - и двете сурови.

Купа, според мен 10дни е твърде дълъг период за въвеждане на нещо. Не мога да разбера, ти искаш след десет дни даване на едната каша да въведеш друга или...? Защото аз предложих ориз преди двайсет дни и мисля от кашите да остане той, докато Боян стане на 7 месеца. Като минаха 4 дни въвеждане на кашата, започнах да въвеждам зеленцуци, а плодовете ги прибавям към самата каша, за да стане по-интересно. Не съм пробвала зеленчуково пюре в каша, но и това ще пробвам като въведа елдата.

Духи-пухи, елдата печеш ли я, преди да я киснеш? (по аналогия с брашната...) newsm78

# 517

Изчакай първо да се оправи детенце, после ще даваш нови неща. Peace
За лишейчетата - не мога да кажа, но следи дали няма да изчезнат ако спреш тиквата.

# 518
Доне, ами аз докато въведа ориза и тя ще е вече на 7 месеца, затова искам още 1 каша след нея да въведа. Тук бяха писали, че е хубаво да се въвеждат по 10 дена кашите (не помня защо), но и на мен ми се струва доста дълго, затова се чудех, дали междувременно мога да въвеждам нещо друго  Thinking
Аз доколкото разбрах, кашите могат да се правят от зърна, без да се пекат, киснат се и после се варят и пасират.

# 519
Косе Босе, моля за малко разяснение, че започвам много да се чудя относно по-рано дискутираната елда и рожкови. Това не са типични за БГ продукти. С какво са полезни, за да ги давам на детето? И в един момент ще й спра кашите (за сега съм на готови). Какви са еквивалентите на елдата и рожковите от БГ продуктите  newsm78
Не искам да се вманиачавам в захранването, но ми се струва, че покрай новопоявилите се продукти на пазара има сякаш мода... искам да разбера дали наистина са полезни за детето или са актуални, защото ги има на пазара.

# 520
kupa, аз съм отделила за всяка нова храна по 5 дни, като за кашите дните са 10 Peace И аз мислех след петия ден от кашата да въведа някой нов плод или зеленчук, но в крайна сметка реших да не избързвям. Така че, това е реда в който съм въвела новите храни Peace

Момичета, мерси за отговорите за елдата. Пробвах готовата каша на Хип и мога да кажа, че няма нищо общо с бршното от елда. Нито на вкус, нито на мириз Wink

# 521
АЗ въведох тиквата днес е 10 ден и ще включвам картоф, 1-2 лъжички на обяд в 12 часа.
Кога да дам пюрето от тиква? Веднага след картофа  или на следващото ядене в 16 часа?

# 522
Косе Босе, може ли да дадеш някакви насоки какви принципи  на разделното хранене е хубаво да се спазват при децата и изобщо хубаво ли е да се спазва при тях?
Ако друг също има информия, ще се радвам да се включи.

# 523
  • София
АЗ въведох тиквата днес е 10 ден и ще включвам картоф, 1-2 лъжички на обяд в 12 часа.
Кога да дам пюрето от тиква? Веднага след картофа  или на следващото ядене в 16 часа?
Веднага. Първо картофа, после си продължаваш с тиквата. Ако не го хареса отделно го смеси.

# 524
  • Варна
Мами, имам въпросче. Пюрето от сини сливи ниско алергенно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт