Примерна схема на захранване (11)

• 50 499
  • 701
  •   1
Отговори
# 495
Момичета поздравления за прекрасната тема, информацията на Косе Босе и останалите мами е безценна.
Искам да ви попитам дали мога  да ползвам царевично брашно ,вместо нишесте за приготвянето на кисел ( не живея в България и не успявам да открия натурално царевично нишесте тук ).

Другият ми въпрос е , откога мога да въведа в менюто на сина си пюре от предварително сварени на пара сухи плодове ( кайсия, смокиня, стафиди )и от каква възраст детето може да консумира сухи плодове, без допълнителна обработка.Питам ,тъй като нивото на калций се оказа доста ниско на последния ни преглед,а четох че сухите плодове съдържат доста калций.
Синът ми е активно кърмаче и се захранваме от 3 седмици ( на 6м. и 1 седмица е в момента),но явно липсата на повече слънце тук си казва думата.Засега ни изписаха вит.Д
Предварително Ви благодаря  bouquet

# 496
caress за калций може да даваш броколи. Сушените плодове мисля, че по натам се дават. Върти ми се нещо в главата след годинка, но не съм сигурна.  В кърмата също би трябвало да има.
За кисела не знам. Не съм правила тъй като според мен различните видове каши съдържат по-ценни вещества от него.

# 497
caress за калций може да даваш броколи. Сушените плодове мисля, че по натам се дават. Върти ми се нещо в главата след годинка, но не съм сигурна.  В кърмата също би трябвало да има.
За кисела не знам. Не съм правила тъй като според мен различните видове каши съдържат по-ценни вещества от него.
За сушените - давала съм инцидентно накиснати сливи сушени - като добавка към някое пюре или каша Simple Smile Не е лошо като вкус  Mr. Green

# 498
Момичета, дайте ми идеи за храни за хранене с пръсти и как и откога да стане въвеждането на по едра храна (в момента давам пасирана)?
Нели обожава да яде с пръсти. Давам й плодове: банан, круша (мека), ябълка (нея само я смуче де), белени зърна грозде, нектарини, пъпеш. Обича също авокадо (не знам плод ли е, май е зеленчук), краставица, варен картоф от нашето ядене. Сиренето също си го яде с ръце (както писах в по-горен пост), гризе хляб, дърпа от ръцете ни парчета пица или закуски, от време на време по някоя солета също. Аз давам бисквити, бебешки, преди ги харесваше, сега не, май предпочита соленичко. Давала съм и сушена кайсия но не е най-подходяща. И други неща сигурно съм давала но сега не се сещам.
Въобще всяка храна която мога й предлагам за ядене с пръсти, тя ужасно се забавлява и мисля че се чувства по-голяма и независима:) Пък и аз си измивам чиниите докато тя се храни:)
Иначе яде по-едра храна откакто стана на около 9 месеца, дотогава искаше само гладко пасирани пюрета. Сега тях не ги иска, иска да дъвче.

В тази връзка, искам да попитам, дъщеря ми е на 7м и 20дни, рано ли е да й давам непасирана храна /парченце месо, парче тиква, парче ябълка/, при положение, че дъвче и гълта добре Rolling Eyes.

# 499
За сушените - давала съм инцидентно накиснати сливи сушени - като добавка към някое пюре или каша Simple Smile Не е лошо като вкус  Mr. Green

Аз бях питала за това по-напред. Сокът от такива изсушени плодове може ли да се дава на бебета? Разрежда ли се?

# 500

Аз бях питала за това по-напред. Сокът от такива изсушени плодове може ли да се дава на бебета? Разрежда ли се?
Как се прави сок от изсушени плодове  newsm78

Аз правех тъй: кисна 1-2 сливи в топла вода, като се надуят хубаво, пасирам с водата и добавам към туй нещо като некратче малко каша примерно Simple Smile

# 501

Аз правех тъй: кисна 1-2 сливи в топла вода, като се надуят хубаво, пасирам с водата и добавам към туй нещо като некратче малко каша примерно Simple Smile

Я, има още будни по нощите Mr. Green

Имах предвид само сокчето от изсушените плодове. Напр. накиснати 10 сушени сливи от вечерта, на сутринта се прецежда и се дава сока. Но се чудя дали не е прекалено концентрирано Thinking

# 502

Я, има още будни по нощите Mr. Green

Имах предвид само сокчето от изсушените плодове. Напр. накиснати 10 сушени сливи от вечерта, на сутринта се прецежда и се дава сока. Но се чудя дали не е прекалено концентрирано Thinking
Ами.. те водата поемат нещо от плодовете, не знам дали пускат нещо във водата чак толкова Simple Smile
Давай Simple Smile Не виждам нищо концентрирано Simple Smile

# 503
Момичета,лягайте вече  Grinning
Косе Босе, знам че е малко встрани от темата, но искам да ползвам клеева тинктура за едно от близначетата, което е от доста време с упорита хрема. Мислиш ли, че има опастност от някаква алергична реакция?
Преписвам от етикета състава на клеевата тинктура: "етанол, пчелен клей/прополис/ 30%". Ползва се като се слагат 2,3 капки в млякото два-три пъти на ден. За засилване на имунитета. Каката нали ходи на училище и носи бацили - та искам да се застраховам.
клеева тинктура

# 504
Момичета, как сте въвели елдата???
  Аз давам каша елда на Хип и синът ми я обожава.Приготвям я само с вода и я давам чиста или с плодово пюре. Peace

# 505
caress, с царевично брашно няма да стане кисел, а нещо м/у каша и качамак.

# 506
  • в страната на чудесата
елдата си яправя вкъщи. смлени сухи зърна - накисвам за 1 нощ, после варя в същата вода и така... става вкусна като добавя и плод.

# 507
Здравейте, мами!
Реших да захраня беба на 7 навършени месеца.
Изцяло на кърма е,тежи около 10 кг вече,хемоглобинът и е 131...Не искам да замествам хранене до годинката.
Реших да започна със зеленчуци с кърма,после плодчета....Но след плодовете кое е по-подходящо-месо или каши,а млечни-сирене,извара,масло?
Колкото повече наближава,толкова по съм объркана...
Благодаря ви предварително за съветите и мненията!

# 508
Здравейте, мами!
Реших да захраня беба на 7 навършени месеца.
Изцяло на кърма е,тежи около 10 кг вече,хемоглобинът и е 131...Не искам да замествам хранене до годинката.
Реших да започна със зеленчуци с кърма,после плодчета....Но след плодовете кое е по-подходящо-месо или каши,а млечни-сирене,извара,масло?
Колкото повече наближава,толкова по съм объркана...
Благодаря ви предварително за съветите и мненията!
Млечните спокойно можеш да ги оставиш за след годинка Simple Smile
Можеш да въвеждаш нещата паралелно - не е задължително да е само зеленчуци, само плодове или само каши..
Въведи 1-2 зеленчука, после може и плод, после някоя каша, да ги смесваш с плодовете и зеленчуците - става по-разнообразно менюто Simple Smile
И ако кърмиш на поискване, вкл. преди или след пюретата и кашите, не е необходима хамалогията по цедене и добавяне на кърма в манджите.. Едно че става адски водни Simple Smile

# 509
Косе Босе имам следния въпрос. Решила съм да въвеждам храните по групи(доколкото мога). Започнах с зеленчуците - картоф, морков, тиква, тиквичка. След това плодове - ябълка, круша, банан. Сега съм на кашите. Въведох оризова и сега въвеждам елда. Въпросът ми е какво следва нататък. В предвид, че съм започнала захранване преди месец и половина, дали да започна да въвеждам месо или да продължа с някой зеленук/плод.

Общи условия

Активация на акаунт