Примерна схема на захранване (11)

• 50 511
  • 701
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, знаете ли дали ако въведа царевицата с пюре, има нужда отделно да въвеждам царевичното брашно или царевичното нишесте.

# 466
Мирка 76,на 6 месеца хемоглобина на Симона беше 124,на 1 година-115.Но това въобще не е притеснителен резултат,педиатъра каза,че е добре.Необходимо е лечение ако е 100 или под 100.

# 467
Имам питане, като съм въвела тиква от тези кръглите големите, сега ако сменя сорта с другите/ май цигулка се водят- продълговатите/, трябва ли да я въвеждам като нова храна или си давам обичайното количество.

# 468
Molia  da me izvinite za pravopisa, no niamam kiriliza..
Imam pitane kam Jeni B.Kak prigotviash kasha ot brashno ot elda (kupeno), kolko vreme ia varish.Tuk, v Italia, niama takav asortiment kato v BG, za sajalenie. Blagodaria predvaritelno..
Първо накисвам брашното от предната вечер и после на бавен огън с още вода варя докато се сгъсти. Ако се наложи досипвам още вода. Някъде 10-15мин отнема.

Момичета, знаете ли дали ако въведа царевицата с пюре, има нужда отделно да въвеждам царевичното брашно или царевичното нишесте.
Няма нужда.

Имам питане, като съм въвела тиква от тези кръглите големите, сега ако сменя сорта с другите/ май цигулка се водят- продълговатите/, трябва ли да я въвеждам като нова храна или си давам обичайното количество.
Не. Давай си обичайното.

# 469

Косе Босе, знам че е малко встрани от темата, но искам да ползвам клеева тинктура за едно от близначетата, което е от доста време с упорита хрема. Мислиш ли, че има опастност от някаква алергична реакция?
[/quote]

Преписвам от етикета състава на клеевата тинктура: "етанол, пчелен клей/прополис/ 30%". Ползва се като се слагат 2,3 капки в млякото два-три пъти на ден. За засилване на имунитета. Каката нали ходи на училище и носи бацили - та искам да се застраховам.

# 470
Жени мерси. Мисля да въведа царевица с някое от пюретата на Хип. След това да правя кисел и да го редувам с кашата след обед Peace

# 471
Mnogo ti blagodaria, Jeni . beszenni sa savetite ti. Blagodarenie na teb i ostanalite momicheta oste karmia i sega se zahranvame ot 2 sed. blagodarenie na info ot foruma. Inache triabvashe da zahrania s kasha , zehtin i parmezan (sirene).

# 472
Косе Босе, благодаря ти!
Ще оставям по една доза кърма, дано всичко да е наред.

Сега имам още една чуденка. На моят син му се гади от вкуса на водата - пробвах с шише и в лъжичка - все същото. Мисля да не настоявам повече, но се чудя докога мога да отлагам?

# 473

Сега имам още една чуденка. На моят син му се гади от вкуса на водата - пробвах с шише и в лъжичка - все същото. Мисля да не настоявам повече, но се чудя докога мога да отлагам?

Дони, каква вода даваш? Преварена или от тези бебешките?

# 474
  • Вече в моята си приказка...
donka, а някакво чайче дали няма да му допада повече. Аз на Калина съм давала чай от шипка, лайка и липа

# 475
Момичета Нели току що ми направи нещо като алергична реакция, кажете моля случвало ли ви се е.
Дадох й да яде сирене, аз често й давам сама да си го гризе. Изкиснато Био краве сирене. Беше стояло обаче около 72 часа във водата, не знам това има ли значение. И малко каша успях да дам покрай сиренето, на Милупа 7 зърна безмлечна, и преди съм я давала. Тя изяде доста с голямо удоволствие, но като я погледнах брадичката й беше цялата червена и на нещо като пъпки. Измих я, намазах я с цинковото кремче и сега (около 20 мин по-късно) кожичката е по-спокойна.  Дали е от остатъчната сол в сиренето, или от това, че дълго време беше киснало, или от това че тя дълго се лигави с него и то се стича по брадичката й? Предполагам, че не е от кашата.
Може ли кожата й да е алергична само на допир: досега не е правила цялостна алергична реакция към храна.

# 476
Според мен може да е от лигавенето. Покрай зъбите като се лигавеше много Калина също й излизаха пъпчици по брадичката. Нашето сирене също е БИО и аз също на три дни сменям водата и слагам ново.

# 477
Здравейте, ето че дойде и нашия ред за консултация:)
Захранването на Боян върви доста бавно от десетина дни, за сега сме само на картоф и тиква, в началото беше любопитен, но последните дни се отегчи от новата игра и почти не успявам да пробутам лъжичката. Това не ме притеснява, но се чудя да считам ли храната въведена само от няколко лъжички (общо за всичките дни)? Щото иначе ще въртим този картоф и тиква до годинката май:)

# 478
Сикрет гърл, ако си давала храната няколко дни наред, според мен може да се счита за въведена. (Хм, и аз имам син Боян и той е на 6м., ама моят е ящен... само дето водата не признава...)
Села Ви, давам изворна вода Девин.
Мира, аз искам да пие чиста вода. Той и сега си утолява жаждата с кърма. Но какво искам аз и какво иска той, са две съвсем различни неща.  Thinking

# 479
Косе Босе, какво е мнението ти за бебешките бисквити и сухари? Могат ли да се  дават и от кога, какви съставки трябва да се избягват?

Момичета, дайте ми идеи за храни за хранене с пръсти и как и откога да стане въвеждането на по едра храна (в момента давам пасирана)?

Общи условия

Активация на акаунт