Примерна схема на захранване (11)

• 50 689
  • 701
  •   1
Отговори
# 660
kupa, n.ko, мерси момичета  Grinning
Добри ученички на Косе Босе сме май  Wink

# 661
[quote author=Вери link=topic=357778.msg10031725#msg10031725 date=1233638538Ако кърмиш, безмлечна. Ако не- млечна. Макар че, когато ми се е налагало да купувам за Маги каша, пак безмлечна взимах. Тя беше на АМ.]

Аз не кърмя , на АМ сме, но не ми се иска да замествам хранене все още.Значи ли това че ако дам пълна порция безмлечна каша ще съм заменила храненето.

# 662
Хей, момичета, имам въпросче към тези, които са давали елда. Сварих на зърна и пасирах, обаче се получи доста голямо количество. Мога ли да съхранявам в хладилник и колко време?  newsm78 И с какво е по-добре да я смесвам - с плодове или зеленчуци? Дадох й с ябълка, но не й хареса и се наложи да добавя малко тиква, за да хапне. В крайна сметка изяде само 40 гр. Rolling Eyes Май няма да се яде елда в нашата къща.. Laughing
И моето дете не хареса елдата. Аз бях взела брашно от елда. После пробвах с елда, да я сваря и пасирам, но пак не. Тогава взех от кашите на Хип - елда и елда с плод и страшно много ги харесва и двете.
За мен пък това е улеснение, защото елдата ми миришеше някак странно Wink Иначе и ние я караме на домашно приготвени пюрета и каши Peace

# 663
И в крайна сметка пак не разбрах, има ли някой достоверна информация дали може замразено месо да се размрази, свари, пюрира и да се змрази отново във формички за лед за да се предлага на порции на детето???

# 664
Едно въпросче към майките на наборчетата: какво е съотношението вегетарианска-месна храна в дневното/седмичното меню?
Откакто вместо каша давам вечеря се чудя. Ако на обяд е ял месо, тогава вечерята е безмесна, но се старая да е калорична, за да издържи нощта. А месо два пъти на ден ми се струва много. Вие как постъпвате?

Не ми се иска да занимавам Косе Босе, но ако някой може да даде линк с неин пост по темата, ще се радвам.

# 665

А някой по- напред беше питал за кафевия ориз дали да захранва отделно с него при положение, че вече е давана оризова каша. Не помня дали се отговори. Не е нужно да се захранва специално. Така както, ако е даван вече картоф, може спокойно да се даде и сладък такъв.
Не съм съгласна Grinning Аз в началото въведох бял ориз за 20 дена и после се чудех с какво да продължа дали с кафяв или с нещо друго и Косе Босе ми беше отговорила, че мога да продължа с въвеждане на кафявия ориз за 10дни. Значи трябва да се въведе отделно нищо, че другия е бил въведен. За сладкия картоф и обикновения също не съм съгласна. Сладкия е доста по-различен от обикновения.

# 666
  • в страната на чудесата
И в крайна сметка пак не разбрах, има ли някой достоверна информация дали може замразено месо да се размрази, свари, пюрира и да се змрази отново във формички за лед за да се предлага на порции на детето???

не може - и за възрастни също не е редно. предполагам, че ако няма никакъв друг вариант ... сигурно ще трябва, но размразяването и повторното замразяване нарушава хранителната стойност на месото и създава рискове от контаминация.

# 667
JeniB, не е казано, че трябва да си съгласна с мен. Позволявам си да се включвам в темата ви, защото имам известен опит.  Wink Аз също с някои неща не съм съгласна относно захранването, макар и късно. Simple Smile
polina7979, ще си заменила, да. Но до годинката всички хранения трябва да са млечни т.е. не може да дадеш само безмлечна каша.

# 668
Вери, Амаринова  Hug
Сладък картоф и на мен ми се иска да дам, но досега не съм виждала да се продават, ни в големите супермаркети, ни по пазарите.. Rolling Eyes Моля някой от Варна ако има инфо къде мога да намеря, да сподели. Wink

# 669
Мимченце, в Пикадили със сигурност. Щом преди 2 години, че и повече там го намирах, значи и сега би трябвало да има. Иначе по откритите пазари във Варна не съм виждала.

# 670

2 к.л месо (пасирано или ситно скълцано) = 10 г месо
2 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 25 г месо
3 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 40 г месо
1 с.л. месо = 1 парченце 2х1 см = 10-15 г месо
1/8 чаша = 30 г
1/4 чаша = 60 г

Всичко за месото

# 671
откога може  да се смесват повече от 2 зеленчука, нали в началото не е добре, за да не се товари стомахчето? ...
Искам да въведа още един зеленчук ...

След месец захранване можеш да смесваш по-смело зеленчуците, но все пак да е умерено. Например комбинация от 2 основни вида зеленчуци плюс още 1-2 за овкусяване е добре на този етап. Мазнината или зелените подправки, ако слагаш, не се броят.

На 7 м. може броколи, карфиол, зелен боб (кръглият зелен боб е доста крехък, подходящ е). Ако детето има чувствително стомахче, тогава се отлагат още малко. Спанакът е с по-малка важност от тези трите. Освен това и трите зеленчука са богати на витамин С, така че ще се комбинират чудесно с месото след въвеждането му.

започвам да давам различни видове ядки за закуска: овесени (както до сега), пшенични и ръжени. Друг вид има ли?
Накисвам ги от вечерта, варя ги 5 мин и след това ги давам на детето без пасиране.
Как мога да позная ако му идват тежички.

Има ечемичени. Има и смес от 4-те вида.
Накисването скъсява времето за варене и е добра технология засега.

Признак за проблеми с ядките - подуване на стомахчето, прекомерно разхлабване (ядките би трябвало да регулират, не да разхлабват), запек (ако не се приемат с достатъчно течности).

# 672
  • София
Здравейте ,
след 1 месец захранване , детето отказва да яде . Изключително кърмено е. Моля ви , ако някой е бил в подобна ситуация за съвет . Възможно ли е да е от зъбите например!?
Каша още не съм давала, само пюрета . В началото доста добре си хапваше и като че ли след като му дадох да пробва дом. направен картоф се отказа и не иска сега  дори и да пробва храната.
дано не продължи дълго този период

# 673
  • София
Katinche, относно повторното замразяване ето какво открих в "съветите на Madame Bonduelle":
"От здравословна гледна точка не е добре да замразявате храни, преминали през процес на замразяване, размразяване и топлинна обработка. Не само, че по този начин се намалява допълнително количеството на част от витамините, но има и известен микробиологичен риск."
Ето от тази тема:
Повторно замразяване след топлинна обработка
Иначе аз съм замразявала на кубчета размразено, сварено и пасирано месо. Но това беше в началото на захранването. Нямало е някаква реакция, но вече гледам да замразявам в по-малки разфасовки, които стигат за около 3 яденета. Толкова дни макс. съхранявам в хладилник сготвена храна.

# 674
Jeni,добре,че каза за кафявия ориз,че щях да го дам без да е въведен! Stop

Общи условия

Активация на акаунт