Примерна схема на захранване (11)

• 52 402
  • 701
  •   1
Отговори
# 165
juja,малко ти е детенцето за захранване.Изчакай месец и половина-два.
Косе Босе,благодаря.

# 166
Здравейте преди няколко дни писах тук, но никой не ми обърна внимание!Няма значение, взех да свиквам вече!
Аз смятам да започна с оризова кашичка, но смятах да я предлагам 5 дена и след това да продължа със зеленчукви пюренца!Защо кашичката се предлага 10дена и може ли някоя схема, къдет захранването е започнало с кашичка?
Аз захраних с оризова каша, давах я две седмици, след това въведох картоф, морков, тиквичка и зелена чушка като обикновенно отделях по четири дни за всеки зеленчук, след това въведох още  месото тъй като нашето желязо беше ниско и едва след това дадох круша, синя слива и пъпеш, че бебо се беше запекъл  и тъй като беше близо на осем месеца плодовете ги въведох направо пресни , а след тях царевицата, елдата и овеса, ами съвсем накратко това беше моята схемичка до към средата на осмия месец!

# 167
Преси и на мен първоначалните ми планове бяха да я захраня след 6 навършени месеца, но след като се разболях и ми спряха кърмата реших на навършени 5 месеца!Но от 2 седмици малката започна да ми пие по около 1000-1100мл и доста връща и постоянно е ту със запек, ту със разтройство и реших да я захраня по рано да видя дали няма да се оправи!Смятам към средата на 4 месец да я пробвам с малко кашичка!Просто искам да си изградя някакъв примерен план по който да се водя и искам добре да го обмисля и да се посъветвам тук за някои работи, които не са ми ясни!
Звездиче благодаря!А след като веднъж съм захранила и след това давам нови вкусове пак ли трябва да почвам с по 1-2лъжички или вече колкото изяде?

# 168
А след като веднъж съм захранила и след това давам нови вкусове пак ли трябва да почвам с по 1-2лъжички или вече колкото изяде?
Всяка нова храна се въвежда постепенно и пак се започва с 1-2 лъжички.

# 169
Косе Босе, благодаря  Blush

...но след като се разболях и ми спряха кърмата реших на навършени 5 месеца!Но от 2 седмици малката започна да ми пие по около 1000-1100мл и доста връща и постоянно е ту със запек, ту със разтройство и реших да я захраня по рано да видя дали няма да се оправи!Смятам към средата на 4 месец да я пробвам с малко кашичка!Просто искам да си изградя някакъв примерен план по който да се водя и искам добре да го обмисля и да се посъветвам тук за някои работи, които не са ми ясни!
Звездиче благодаря!А след като веднъж съм захранила и след това давам нови вкусове пак ли трябва да почвам с по 1-2лъжички или вече колкото изяде?

И въпреки това бих изчакала до навършването поне на 5 м., не мисля, че със захранването проблемите ще отшумят. Бих започнала със зеленчуци плодове, каша и т.н.

Схеми на захранване има ето тук http://docs.google.com/#all

# 170
Катинче тези схеми съм ги изчела от началото до края, но ми се искаше да видя пример, където се започва с кашичка!Все пак ти благодаря!

# 171
Ами по същия начин, само разменяш местата!

# 172
Малко го ударихме на чат и се извинявам, но според мен има разлика между 5 и 10 дена!Гледам, че пюренцата ги давате за по около 5 дена, а на предната страничка се спомена, че кашичката 10 дена!Интересно ми е просто защо!

# 173
  • ул. "Мечтание"
juja, аз започнах с каша и не съжалявам! Давах първите каши дълго време, едно че са първа твърда храна и второ, че започнах захранването малко раничко. Първите пюлета също по-дълго време ги давах, за да свикне стомахчето.
Ако искаш може да кача схемата си да видиш как е.

# 174
Lady Frost ще ти бъда безкрайно благодарна!

# 175
  • ул. "Мечтание"
Качих я!  Hug Схемата е с три шийта - общата схема, подробно кога, какво и колко е давано, и третия е какви марки и разфасовки съм използвала.

Eй, присетих се какво щях да питам. Кога може да се дават неща с какао? Предполагам, че е в храните за след годинка.

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 19:51 от Lady Frost

# 176
  • в страната на чудесата
ще опитам пак да ви попитам. знае ли някой може ли да се приготвят храни за бебе от замразени заленчуци, например бондюел или друга голяма фирма. попрочетох форума им, но никой не се е ангажирал с мнение. някой от вас знае ли?

# 177
yoanna, явно не сме единствен случай Wink, това поне е успокоително Simple Smile.
Днес имах по-голям успех с храненето - към ка6ата добавих малко пюре от круши и бебо го изяде с удоволствие дори Simple Smile

# 178
mishka_moja аз лично мисля да правя от замразените зеленчуци Peace. Четох, че се замразяват, така че да запазват полезните съставки. Колко е вярно, не мога да кажа. Мисля да използвам броколи, спанак(не се сещам дали имаха), грах...

# 179
ще опитам пак да ви попитам. знае ли някой може ли да се приготвят храни за бебе от замразени заленчуци, например бондюел или друга голяма фирма. попрочетох форума им, но никой не се е ангажирал с мнение. някой от вас знае ли?
Аз ползвам и собствено замразени, и готови Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт