ПЛЕВЕН - 76

• 15 039
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета!
Можете ли да ми препоръчате детски стоматолог. Искам да заведа сина си, а идея нямам при кого. Ще ми се да е при някой завършил детска стоматология, но дори и да не е, важното е да е добър и с лека ръка, че дете е все пак.
Ако някой може, моля да ми помогне със съвет! Предварително благодаря!

ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА КУПОНА УТРЕ ВЕЧЕР!!!

# 136
Отразили са ни с малка снимка и едно изречение в днешния 24 часа.

Някой друг скоро ако ходи в Румъния да свирка, да ми вземе две черги от Икеа, ако ходи до там естествено.

# 137
ДеЩоВиди, често ходим, но не и до Букурещ. ) Но може да се измисли нещо по твоя въпрос евентуално. )

# 138
Абе,гледах снощи новините и по БТВ, и по НТВ, но покрай тия протести на зърнопроизводителите нищо не казаха за нас.
Валенце,клипът е много сладък.Децата са така усмихнати и са много  фотогенични  Heart Eyes
Диксии,честито за пишката  Simple Smile  Два пъти свекърва ще бъдеш   afwitch
 ДеЩо, до средата на януари сме все още в града,защото още не ни е готово напълно обзавеждането. Надявам се да имаме поне мобилен интернет, защото в Къртожабене има само покритие Вивател и то е някакво мижаво,та дано стане с интернета.
  Утре нали няма да сме с официално облекло за срещата,че напоследък така съм се освинила,че нищо не ми става  Animal Pig

# 139
  • Плевен
  Утре нали няма да сме с официално облекло за срещата,че напоследък така съм се освинила,че нищо не ми става  Animal Pig
И аз ще съм неглеже, споко, ще си правим компания.  Mr. Green  Аз от снощи правя планове за тази вечер, и все се бях запътила към Оливса, че и детето щях да взема. Добре, че някой попита за деня на срещата по-рано днес. ooooh!
Ди, каква дограма сте сложили на къщата?

# 140
Аз имам въпрос към ходилите в Оливс. ))) Топло ли е, или не чак толкова, да знам с какво да се обличам.

# 141
  • София
Аз имам въпрос към ходилите в Оливс. ))) Топло ли е, или не чак толкова, да знам с какво да се обличам.
Мира,за двата пъти ,в които съм ходила,все е било ного топло.

# 142
Да ви се похваля,намерих една програмка за колажи.За аматьори като мен,които не могат да работят с Фотошоп,аз съм щастлива вече.Ето я
http://www.photo-collage-software.com/download.html

# 143
Ди, каква дограма сте сложили на къщата?
PVC - Саламандър, златен дъб.
 Днес било Игнажден - честито на всички именници ! Който влезе пръв в къщата - такава ще е годината. У нас първа влезе инкасаторката на парното - цяла година сметки ще плащам .

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 22:20 от di_p

# 144
Здравейте и от мен. Успях да се включа и аз по средата на темата.
На мен вчера първа ми влезе приятелка, която има 3 деца. Да не взема да се заимам и аз с още едно  Laughing
Желая ви весело изкарване довечера.

# 145
О, да знаете, че е голяма жега в Оливс, Яна я пускам по къс ръкав, на мен ми е винаги много топло там.
Какво официално облекло бе, аз такова май нямам.
Ди, нямаше национтални медии освен 24 часа, чак пък толкоз да сме важни. БТВ ще ни снимат, но като новина, когато се реши какви ще са таксите, засега няма събитие. Кореспондентката каза, че ще извика  и колегата от Канала. По радо Плевен излъчваха и по радио Фокус, което не знам хваща ли се в Плевен, моите хора го слушали по пътя за Ловеч.

# 146
Добър ден!
Аз съм в чуденка дали да визмам Бужи довечера  Thinking Мисля  Whistling

# 147
  • София
О,аз никак не се и чудя-няма да взема ни едно дете с мене Laughing.

# 148
Е хайде някой да си доведе и госпожицата де.  Mr. Green

Пускам ви материал от нещо като интервю с мен за Посредник. Почти същото излезе и в Посоки.

Цитат
Родители готови за протест при двойно увеличение на таксите за ясли и градини
Родители от Плевен изразяват готовност за протест, в случай че Общинският съвет приеме двойното увеличение на таксите за детски градини и ясли. Ако предложението се приеме в този му вариант, ние губим доверие в местната администрация, заяви регионалният координатор на сдружение “Настоящи и бъдещи майки” Десислава Бетова, която е и майка на две малки деца. Тя допълни, че много родители са изразили желание да се включат в сесията на местния парламент с цел да повлияят на гласуването. “Учудени сме, че ресорният кмет заявява пред медиите, че образованието е приоритет за Община Плевен, а черно на бяло не излиза така”, коментира още координаторът на сдружението. По думите й в условията на криза и стагнация, когато доста от хората губят работата си или заплатите им се свиват до минималната, тези такси ще се окажат непосилни за семейния бюджет. Родителите изразяват принципно съгласие, че увеличение може да има, но да е в рамките на 10-15 лв. над сегашните такси, без новият им размер да надхвърля 50 лв. Най-засегнати ще са родителите на семейства с по две деца в яслена, градинска и ученическа възраст, както и родителите, отглеждащи сами децата си, допълни Десислава Бетова. Тя посочи, че има много самотни майки и разведени родители, които не получават издръжка от другия родител, и попита: “Как те ще си позволят да плащат?”. А ако решат да гледат детето си вкъщи въпросът е “Кой би покривал останалите им разходи?”. На фона на ниските доходи в Плевен излиза, че ще бъдем общината с най-високи такси в цялата страна, коментира още Десислава Бетова. В подкрепа на думите си тя посочи, че общините, които вече са увеличили таксите си, са заложили ръст между 15 и 40 процента. В градовете с най-високи доходи - Варна и София таксите са съответно 48 и 40 лева, а официалната информация за София е, че таксите няма да се вдигат.
В състояние на криза загубата на работа може да принуди някои млади семейства да сменят местожителството си. Други биха могли да спрат децата си от градина или ясла, а това би натоварило бюджета на Общината повече, тъй като така или иначе разходите за оборудване и отопление остават същите, коментира още младата майка. С програмата “В подкрепа на майчинството” всяка майка на до тригодишно дете би избрала да си вземе детегледачка, за която държавата плаща, изтъкна още тя.
Родителите изразяват съмнение, че 100-процентното увеличение на таксите ще подобри качеството на предоставяните услуги в детските заведения, защото не очакват нито персоналът да стане повече, нито заплатите му да се увеличат, нито качеството на храната да се промени, нито пък педагогическата квалификация да се повиши.
В тази връзка Десислава Бетова попита: “След като енергийните разходи са толкова големи, влага ли Общината средства за енергийна ефективност?” и “Предвижда ли се саниране на сградите, газификация или друго, закупуване на слънчеви колектори, поставяне на вентили?”.
Затова и плевенските майки настояват Общината да потърси други варианти, за да компенсира вдигането на цените на храната и горивата. “Излиза, че да пратиш детето си в общинско заведение, ще се превърне в лукс”, коментира още Десислава Бетова. Заедно с това тя припомни, че в областта има малки градчета и села, в които хората живеят с минималната заплата, които трудно биха си позволили този разход и това може да доведе до затваряне на ясли и градини там.
Тя обяви, че исканията на плевенските родители се подкрепят от сдружението “Настоящи и бъдещи майки”, организация, доказала своя ресурс при организирането на протести, и предложи да се обсъди вариант на въвеждане на такса, независимо от броя на присъствените дни, както е в много общини в страната.
Десислава Бетова отново изрази позицията си, че Плевен е един от най-добрите и спокойни градове за гледане на дете в страната, но допълни, че напоследък не мисли така. В тази връзка тя посочи, че всеки ден са поставени на риск животът й и този на детето й, докато бута количката по шосето, защото по тротоарите са спрели коли. Макар детските площадки в града да са вече много, те не са съобразени с изискванията за безопасност, коментира още тя.
Десислава Бетова отбеляза също, че качеството, а не количеството на храната в детските заведения не е добро, а това не е въпрос толкова на средства, колкото на концепция.

# 149
Мама на Христина,много благодаря за линка.Програмката е страхотна.Вече я пробвах.Весело изкарване довечера!Да не забравите фотото.Така ми се идваше и на мен,но ще бъдем в Плевен на 27.Ще бъде някои друг път

Общи условия

Активация на акаунт