Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 595
  • 657
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За да се ползва йената на котлон под нея се слага специална метална решетка за огнеупорни съдове , коята едно време продаваха заедно с тенджерите. Тогава няма пряк достъп с котлона и не може да се пръсне в никакъв случай - изпитано!!
  Това и аз не го знаех, някой може ли да каже откъде може да се купи такава решетка или какво точно представлява?

# 151
Прилича на решетките, които са против пръскане на мазнини, но е по малка и е със структура на пчелна пита. Сега сме в апартамента да слагаме контактите и да чистим, но като се прибера в неделя, ще я снимам да  я покажа. Наистина не съм виждала да се продават в мрежата. Аз я имам от майка от времето, когато йената, която се продаваше в BG беше чешка и си вървеше с комплекта.

# 152
В моята Йена съм си готвила яхния на котлона.Не мога да ви кажа каква е - подарък ми е.Но се оказа желязна тази йена.И питки и козунаци пека в нея Peace
Даже си мислех, че всички йени стават за котлон, но явно не Rolling Eyes

# 153
  • близо до София
Ама то и аз съм използвала точно тази йена ,която се пръсна впоследствие много пъти на котлон. Но не и за пържене до този момент и то на 9 степен на котлона. Сама съм си виновна.

# 154
За да се ползва йената на котлон под нея се слага специална метална решетка за огнеупорни съдове , коята едно време продаваха заедно с тенджерите. Тогава няма пряк достъп с котлона и не може да се пръсне в никакъв случай - изпитано!!
също така трябва да е суха отвън и от вода се пръскат на парчета

# 155
С риск съвсем да объркам четящите (особено след предното мнение), никак не съм доволна от Тефал. Купих си преди време тиган за стотина лева от луксозната серия по повод влизането ни в европейския съюз - с двойно дъно и мноооого специално покритие, и на упътването пишеше, че може да се търка с твърди гъби и да се разбърква с метални лъжици. Въпреки това, го третирах (демек пазех) като нормален тефлонов тиган, и все пак сега е надраскан. Язък му и за цената, и за марката, и за покритието. Ясно е, че откакто е надраскан, вече не рискувам да го ползвам.
Другото нещо на Тефал беше малък тиган за палачинки. След около 5-6 ползвания се изкриви. Буквално - дъното стана неравно. А тиганите ми са керамични, нищо специално, отгоре на всичко палачинките не ги правя на най-високата степен.
Изобщо - първо се разочаровах силно от тефал, а после се натрупа и друга информация... и край с тефлона. Освен много рядко за палачинки...
при мен се изкриви дъното от газовия котлон, но съм доволна от Тефал по принцип

# 156
записвам се да  следя темата,защото имам нужда от тенджера под налягане,която наистина да е качествена и най-вече сигурна,безопасна...
знам,че най-хубави са тези от едно време,но не съм срещала никъде по магазините  Rolling Eyes

# 157
Моята тенджера е  Berghof - на Solingen, донесена от Холандия - 2 тенджери, 1 стъклен капак и един, който готви под налягане. Удобното е, че като се сготви, се маха капака под налягане, слагаш стъкления и прибираш в хладилника. Преди имах алуминиева - най-неприятно ми беше прехвърлянето на храната в друг съд(алуминия се руши от солта). Но като видях, и тук има доста голям избор, даже в Big Shop гледах едни, които изглеждаха като мойте, и уплътнението май им е със същия размер, пишеше, че са немски. Мисля обаче, че скоро попаднах на тема за тенджери под налягане и бяхя цитирани и марки, от който мамите имат впечатления, можеш да потърсиш.

# 158
благодаря ти за отговора,ще се разровя из форума и дано намеря повече инфо,защото много ми се иска да си купя нещо качествено и най-вече безопасно  Hug

# 159
Прилича на решетките, които са против пръскане на мазнини, но е по малка и е със структура на пчелна пита. Сега сме в апартамента да слагаме контактите и да чистим, но като се прибера в неделя, ще я снимам да  я покажа. Наистина не съм виждала да се продават в мрежата. Аз я имам от майка от времето, когато йената, която се продаваше в BG беше чешка и си вървеше с комплекта.

Обещах да покажа снимка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362095&pid=11746009

Аз не я изолзвам много тази решетка, защото с йената готвя главно във фурната.

# 160
  • Русе
въобще не си представям йенско стъкло на котлона Shocked

# 161
Съдовете от йенско стъкло ги ползвам само за печене в ъв фурната .За готвене използвам основно тенджера под налягане на Фагор .За пържене ползвам на Тефал тиган дълбок и тиган за палачинки .Много съм доволна .

# 162
  • близо до София
Тиганите Тефал Индженио могат ли да се ползват на стъклокерамични котлони? Мисля да си купя в момента са на промоция в Кауфланд.

# 163
Не виждам причина да не се ползват. Щом не е индукционен? newsm78 Трябва да става Peace

# 164
Някой има ли от тенджерите и тигани, които са метални отвън и керамични отвътре? Не мога да се сетя за марката в момента Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт