Аз нямам нужните познания,за да го потвърдя или опровергая Обаче понеже не съм от хората дето могат често да подменят посудата ,а и имам дете и в никакъв случай не бих искала да допусна грешки.За това пускам тема и разпитвам толкова.
В крайна сметка обаче решението ми ще бъде основано на вашите мнения .
Тефал е запазена марка на DuPont, при изработка използват тефлоново покритие, на което химичната структура е такава, че не позволява реакция с доста неща и това го прави незалепващо, позволява да се нагрява до много високи градуси - например до 100 градуса няма никаква промяна в структурата, но над 400 градуса става канцерогенен
за това ако е наранено покритието от страната, която се готви, става опасно
аз също си взех оребрен тиган на Тефал от Билла от колекцията им за приемането в ЕС, всичко залепва в него, не съм доволна, но имам един по-стар от сватбата ни и не е мръднал, според мен е до серия - едните явно ги правят, за да наблегнат на качество, а други за да могат и хора с по-ниски доходи да си позволят Тефал - ама качеството не е същото
преди месец със съпруга ми ходихме на изложение в НДК и имаше едни тигани с много добро качество, но не с тефлоново покритие, самият материал, от който бяха изработени, беше много качествен - никакво залепване, и може да се разбърква с дървени и метални бъркалки в него без да се нарани покритието, бяха малко по-скъпи - между 50 и 80 лв за тиган и съпругът ми реши да вземе, но не можем да се сетим марката
иначе тавите ми са масово емайлирани, от на баба тавите, много съм доволна и дори да са демоде са с приоритет да ги ползвам, има и такава тенджерка за варене на прясно мляко, в плана ми са спешно да си взема йенска тавичка и гювеч - но за щастие от тази тема научих да търся само негледжосани, за което ви благодаря