Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 451
  • 657
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 661
 Точно тоя тиган ми демонстрираха и хапнах приготвена в него храна и съм очарована Hug

# 211
  • Враца
  • Мнения: 876
честно казано той е най - практичния и ако човек не може да отдели за целия комплект, като начало може да поръча него (или още по практично варианта между тенджера и тиган - съд 4 литра, който става за всичко което описах но е повече като обем и съответно за 5-6 човека), като на съда 4 л може като втори етаж да се готви и със сервирна ч … 85;ия и рендето като на пара...това е една малка система за 2 души и не им е необходимо повече...вкъщи тигана го използваме всеки ден, като системата за етажно готвене най - много 2 пъти седмично...просто защото в тигана всичко става доста бързо, а като се прибереш вечер в 8 няма как тепърва да готвиш и ти трябва нещо набързо сготвено за 10-20 мин...системата я зареждам след хранене, включвам и отивам да си върша работа, като сутрин само прибирам храната в хладилника и вечерта има 1,2 + десерт...скарата става страхотна в тигана...кюфтенца се пекат по 2 мин от страна а пържоли (без да е необходимо да се начукват предварително) за по 4...

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 11:49 от wb

# 212
  • Мнения: 198
извинявам се че така нахълтвам в темата, не занм дали е удачно тук да попитам, но все пак...
Препоръчайте ми марка кухненски прибори-  черпаци, шпатули. Гледах едни на Фислер и на Брабантия, ама сякаш 20 лева на бъркалка ми идва в повече, а чета че уж били най-добрите.
Та ако можете да ми препоръчате такива от които сте доволни

# 213
  • Мнения: 661
Вчера ходих на представяне на продуктите на "Цептер " и хапнахме приготвени в триетажната система ястия . НА третия етаж вместо десерт момичетата бяха направили нарязани домати с парчета сирене и чукнати яйца върху всичко . НАистина беше много вкусно ! Разгледах и новия каталог на "Цептер " и лично аз бих си избрала комплекта от двете тенджери с тигана , решетъчната кошничка и имаше още един прибор - купа с капак , върху , която при нужда се поставя термоконтролния индикатор  и така увеличава обема на съда , вкойто готвим . В същото време тази купа може да се използва и за съхранение на храна , поставяйки пластмасовия капак .  Цената е 559 евро за комплекта , следващият , който включва триетажната система за готвене е 1229 евро , а пълния комплект е 1600 евро . Така съм се спряла на този от 559 . 20 % вноска от сумата и след това разсрочено изплащане по взаимно разбиране . Звучи ми разумно .

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 14:39 от ***elpida***

# 214
  • София
  • Мнения: 3 777
Момичета, много сте ми полезни, благодаря ви!
Прочетох цялата тема, както и почти цялата за оловото, и честно казано малко се обърках.
Предстои ни нанасяне с приятеля ми в нов дом и закупуване на цялата артилерия за готвене и хранене и имам нужда от съвет. Досега не съм била много активна домакиня, та не съм от запознатите Blush Всичкото оборудване трябва да купуваме, съответно как да я почна, че сме  и ограничени финансово малко.
Ще се опитам да направя едно кратко резюме на разбраното:
- тигани - в никакъв случай тефлон, тогава какви?
- за палачинки едно момиче каза глинен сач - къде се продават? Може ли да се ползва и за други неща за печене?
- тенджери - най-добре от материал Синаргон на Силит. Ма много скъпи, беее ooooh! 500 евро, ужас. Алтернативи?
- за печене във фурна - йенско стъкло. Има ли значение производителя. Някъде прочетох за фирма-производител на йенско стъкло, на продуктите на която пишело, че са безвредни, ама забравих вече къде. Та всички ли йенски съдове са безопасни?
- йенските съдове могат ли да се слагат на котлон с онази поставка и спокойно да се готвят яхнийки в тях?
- вместо алуминиево фолио - хартия за печене. Едно въпросче - с каква цел най-общо се увиват продуктите във фолио и хартия - знам, че е за по-добри вкусови качества, ама по-конкретно може ли да ми обясните? И какви храни е добре да се увиват Rolling Eyes
- а приборите за хранене - при тях има ли вредни съставки и т.н.?
- а чиниите и чашите?
- на 5-6стр. едно момиче (чушчица мисля) беше посочило керамични съдове, ама те не са ли за хапване, а не за готвене? Как да ги разпозная в магазините - ако кажа - искам керамични съдове, покажете ми, продавачките дали са в час с тези работи?
- много обичам запеканки и други такива в гюведжета - и те ли са вредни? Или ако покритието им е не е гледжосано, няма проблем. Т.е. отвътре ако е чисто, негланцирано ОК ли са? И гледжосано означава тези шаренийки, лъскавичките на съдовете, нали?

Ама съм тежък случай, а Laughing Почти напълно начинаеща, едва прохождаща домакиня Blush

# 215
  • Мнения: 505
- тигани - в никакъв случай тефлон, тогава какви?
- за палачинки едно момиче каза глинен сач - къде се продават? Може ли да се ползва и за други неща за печене?
- тенджери - най-добре от материал Синаргон на Силит. Ма много скъпи, беее ooooh! 500 евро, ужас. Алтернативи?
- за печене във фурна - йенско стъкло. Има ли значение производителя. Някъде прочетох за фирма-производител на йенско стъкло, на продуктите на която пишело, че са безвредни, ама забравих вече къде. Та всички ли йенски съдове са безопасни?
- йенските съдове могат ли да се слагат на котлон с онази поставка и спокойно да се готвят яхнийки в тях?
- вместо алуминиево фолио - хартия за печене. Едно въпросче - с каква цел най-общо се увиват продуктите във фолио и хартия - знам, че е за по-добри вкусови качества, ама по-конкретно може ли да ми обясните? И какви храни е добре да се увиват Rolling Eyes
- а приборите за хранене - при тях има ли вредни съставки и т.н.?
- а чиниите и чашите?
- на 5-6стр. едно момиче (чушчица мисля) беше посочило керамични съдове, ама те не са ли за хапване, а не за готвене? Как да ги разпозная в магазините - ако кажа - искам керамични съдове, покажете ми, продавачките дали са в час с тези работи?
- много обичам запеканки и други такива в гюведжета - и те ли са вредни? Или ако покритието им е не е гледжосано, няма проблем. Т.е. отвътре ако е чисто, негланцирано ОК ли са? И гледжосано означава тези шаренийки, лъскавичките на съдовете, нали?

Здрасти, Maide! Ще се опитам да ти отговоря подробно. Първо - тиган. Ако не искаш да е с тефлон, трябва да се бръкнеш по-дълбоко. Има от силарган на Силит, керамични, стоманени, и титаниеви. Препоръчвам ти изпитаният от мен съд на SKK, тъй като е изключително лек за поддържане, пържи, вари, задушава и пече във фурната. Струваше 160 лева, по-малките са по-евтини. Ако не ти се дават толкова пари, все пак можеш да се примириш с Тефал - добри съдове са, чудесни за старт в домакинството, най-добрите са по 60-70 лева. Е, не са чак толкова универсални - не могат да влизат във фурната, освен това бързичко се съсипват, ама като няма много пари, какво да прави човек. Силарганът (имам два съда) е малко по-капризен от SKK, защото не разпределя толкова равномерно топлината и всичко загаря много бързо - отдолу залепва за дъното, отгоре не е разбрало. Колкото и да намалям огъня, все тая. В тях само варя и задушавам с малко вода. Става много вкусно, разбира се, моите са под налягане и всичките ценни и радостни вещества от храната се усещат после в яхнийката. Не струват 500 евро, а около 350 лева ли беше за двете тенджери с капак за под налягане. В магазина ще ти кажат, че са вълшебни, но истината е, че нямат сервиз и като счупиш някоя част, става много кофти. Иначе, яхнийки и супички за 10 - 15 минути са ти гарантирано вкусни, без да си някакъв майстор или да правиш чудеса от храброст.  Като имам универсалната SKK и тенджерите под налягане, нищо друго не ми се налага да ползвам - няма за какво. За глезотия си взех тава за баница, глиненият сач се разпадна в миялната на кал, гювечета не ползвам - запичам в големия SKK, защото се мие 6 пъти по-лесно после. Та така - една тава за баница, някаква форма за сладкиши, но поне след две години, да не се разглези милото от сега  Mr. Green и купи за салата. Всичко друго отиде на кухненските шкафове отгоре и изобщо не го свалям по никакъв повод. И палачинките си правя в SKK - то, пак щото ме мързи да мия нещо друго. Вместо Силит за няколкостотин лева, можеш да си купиш Магефеса за готвене под налягане. Струваше стотина лева, не знам къде ги продават сега. Много са добри. Те са от стомана, испански са, имат много добър сервиз, имат един недостатък - капакът не бива да се мие в миялна.
Брей, че объркано стана. Дано да успееш да ме разбереш. Успех в новото домакинство!

# 216
  • София
  • Мнения: 3 777
Здрасти, Maide! Ще се опитам да ти отговоря подробно. Първо - тиган. Ако не искаш да е с тефлон, трябва да се бръкнеш по-дълбоко. Има от силарган на Силит, керамични, стоманени, и титаниеви. Препоръчвам ти изпитаният от мен съд на SKK, тъй като е изключително лек за поддържане, пържи, вари, задушава и пече във фурната. Струваше 160 лева, по-малките са по-евтини. Ако не ти се дават толкова пари, все пак можеш да се примириш с Тефал - добри съдове са, чудесни за старт в домакинството, най-добрите са по 60-70 лева. Е, не са чак толкова универсални - не могат да влизат във фурната, освен това бързичко се съсипват, ама като няма много пари, какво да прави човек. Силарганът (имам два съда) е малко по-капризен от SKK, защото не разпределя толкова равномерно топлината и всичко загаря много бързо - отдолу залепва за дъното, отгоре не е разбрало. Колкото и да намалям огъня, все тая. В тях само варя и задушавам с малко вода. Става много вкусно, разбира се, моите са под налягане и всичките ценни и радостни вещества от храната се усещат после в яхнийката. Не струват 500 евро, а около 350 лева ли беше за двете тенджери с капак за под налягане. В магазина ще ти кажат, че са вълшебни, но истината е, че нямат сервиз и като счупиш някоя част, става много кофти. Иначе, яхнийки и супички за 10 - 15 минути са ти гарантирано вкусни, без да си някакъв майстор или да правиш чудеса от храброст.  Като имам универсалната SKK и тенджерите под налягане, нищо друго не ми се налага да ползвам - няма за какво. За глезотия си взех тава за баница, глиненият сач се разпадна в миялната на кал, гювечета не ползвам - запичам в големия SKK, защото се мие 6 пъти по-лесно после. Та така - една тава за баница, някаква форма за сладкиши, но поне след две години, да не се разглези милото от сега  Mr. Green и купи за салата. Всичко друго отиде на кухненските шкафове отгоре и изобщо не го свалям по никакъв повод. И палачинките си правя в SKK - то, пак щото ме мързи да мия нещо друго. Вместо Силит за няколкостотин лева, можеш да си купиш Магефеса за готвене под налягане. Струваше стотина лева, не знам къде ги продават сега. Много са добри. Те са от стомана, испански са, имат много добър сервиз, имат един недостатък - капакът не бива да се мие в миялна.
Брей, че объркано стана. Дано да успееш да ме разбереш. Успех в новото домакинство!

Здравей, мила, много ти благодаря за съветите! Значи търся SKK, което е марка и оттам вече си избирам уреда. И Магефеса. Ще търся само мястото на продаване  Simple Smile  chef
  bouquet

# 217
  • Мнения: 4 358
Тези SKK в Технополист бяха нали.Правят им и демонстрация май newsm78.
Дали ще може да ни ги покажете как изглеждат и от какъв материал са newsm78

# 218
  • Мнения: 686
Виждам, че темата е поостаряла, но пък е доста полезна и ми се иска да я съживим отново.  Peace

И аз като maidenly се чувствам начинаеща и доста се обърках от коментарите. Затова дали би могъл някой от вас да направи простичко резюме - на най-полезните съдове и според ценови клас? Ще е много ценно и съм сигурна, че не само аз ще съм изключително благодарна!   bouquet

# 219
  • Мнения: 2 282
Затова дали би могъл някой от вас да направи простичко резюме - на най-полезните съдове и според ценови клас? Ще е много ценно и съм сигурна, че не само аз ще съм изключително благодарна!   bouquet
Теоретично е възможно. Обаче ако го направя аз, ще сложа тефлона в категорията "за бога братя не купувайте", заради токсичността при нагряване. Ако го направи някой друг, ще го сложи в категорията "полезни", защото не залепват, пък и не са изключително скъпи.

# 220
  • София
  • Мнения: 12 887
  Сребърен облак а какво ти е мнението за СКК то от  Технополис. Имам един тиган от които съм много доволна, а някога някъде бях прочела че е безопасен материала и именно затова го купих.... А сега вече не съм сигурна. ЛОшото е че си харесах и една тенжерка от същата марка, която има и надставка за готвене на пара, нещо което нямам и искам да си взема...

# 221
  • Мнения: 2 282
Aila, не съм върха на компетентността по въпроса Simple Smile
но в СКК има алуминий, освен това в другата тема се оплакваха, че имало издрасквания, и че дават гаранция на покритието само 5 години (ако не се лъжа). Както коментира една съфорумка - това значи, че за толкова години ще го изядем  Wink  Иначе казват, че щом алуминия е покрит, нямало проблем.
От друга страна, ако го имаш от доста време и си доволна, може би няма причина да се връзваш на всичко, които чуеш, и можеш да си купиш и тенджерката?
Погледни все пак в другата темичка, последните писания са все по въпроса. Ето и конкретно за ССК.
На същия щанд продават и чугунени неща - дали има огромна разлика в теглото на двете? Аз лично много клоня към чугуна Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 09:19 от Сребърен облак

# 222
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Изчетох всичко и се убедих, че тефлоновия тиган ще е метнат в кофата. Мисля да купя такъв от чугун, но така и не разбрах как се мие това чудо. Някой пише с четка и вода, добре де, ами мазнината как се измива така? Веро не се ли използва? Друг пост имаше със сол да се покрие петно загоряло, обърках се  Rolling Eyes.

# 223
  • Мнения: 4 589
АЗ го мия с веро и вода,после подсушавам .Винаги на ръка.Не се е съсипал.Не смея да го сложа в миялнята.По правило само се забърсва с хартия,но нещо не мога да го преглътна това ''чистене''.То аз по начало си имам отклонения на тема ''чисто''когато се отнася до храна и не съм критерий.От солта може да ръждяса мисля. newsm78

# 224
  • Мнения: 1 183
Момичета, аз пък купих чугунена тенджера, която обаче е с някакво покритие и сега не знам дали направих добър избор.  newsm78
Отвътре и отвън е като порцеланова. Още не съм я ползвала.
Сега ще потърся нейни снимки и ще прочета упътването й.

Общи условия

Активация на акаунт