Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 457
  • 657
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 49
MamaMira  имам на RSI най -голямата им тенджера и тигана, а майка ми по-малката касерола и тавата.И двете сме много доволни,но от майка ми знам ,че като сготвиш нещо в тях, на другият ден най-късно трябва да го преместиш,е аз не го правя.Трудно се почистват отвън
Моята тенджера, от серията за индукцион, е с еднакво покритие отвън и отвътре и се чисти супер лесно и от двете страни. Явно зависи и от модела. А тези за индукцион естествено стават и за всички останали видове котлони, недостатък е само по-малкият брой големини и форми на моделите.
Моите съдове са черни отвън и вътре и има разлика в покритието им!Става въпрос за RSI !Прегледах всичките им каталози едногодишни както и брошури 3 години назад  и видях, че имат само един модел тенджери,тави и тигани и са за всички видове печки .

# 196
  • Мнения: 505
Е-е, недей така! Чак пък само един модел  Rolling Eyes Няколко серии са и изглеждат различно все пак. Имат и сайт с цени и ако продължавам така да ги хваля, така ще ги надуят, че никога повече няма да мога да си купя. Индукционен котлон, испански, в магазин НАШ ДОМ срещу зала Универсиада, от 119 лева сега струва 210  #Crazy Ега ти търговците! След две три публикации за похвала на котлоните те решили, че са хванали Господа за шлифера.

# 197
  • Враца
  • Мнения: 876
MamaMira  имам на RSI най -голямата им тенджера и тигана, а майка ми по-малката касерола и тавата.И двете сме много доволни,но от майка ми знам ,че като сготвиш нещо в тях, на другият ден най-късно трябва да го преместиш,е аз не го правя.Трудно се почистват отвън но това важи и за другите марки които ползвам Тефал и Цептер (те пък са ужасни -първо се обработват с някакъв препарат с който се разхермитизирват  а после вече ги миеш само с тяхното веро).Тави имам на Тефал,която е много лека както и "чеиз"от мама.

съдовете на Цептер може да миеш и с най - обикновен препарат за чинии, а когато искаш да ги полираш (при мен е необходимо веднъж месечно) пробвай с обезмаслител Мегльо...безотказно е просто...няма смисъл да се набутваш с по 3-4 евро за цептерското веро или препарат...между другото препарата за разконсервиране върши чудеса със силно захабени съдове (особено по дъното)...с него изчистих тефлоновия тиган на зетя който беше само за пържена риба и познайте на какво приличаше  Sick стана като нов без търкане 100 часа

а колкото за съдовете от Технополис майка ми си взе тиган преди 3-4 години...много е хубав наистина, но покритието му с времето падна на места просто и стана доста "рошав" и грозен (стана на малки мчехурчета)

моите съдове иначе са
* за основно готвене са на Цептер - системата за триетажно готвене и универсалния тиган, в който правя скара-та
* за палачинки - Тефал с точката (рядко май се случва при нас с палачинките)
* две йенски тави за сладкиши предимно от рода на бисквитени и бишкотени торти
* естествено за БГ домакинство - глинен гювеч, в който предимно съхранявам временно изпечените на Цептер-а пържолки, но и за вкусните гювечи и свинско със зеле зимата (класика в жанра няма как да се получи такъв вкус), или пък за новогодишните сърми с пържоли и наденица
* една тавичка глинена отвън червена вътре бяла за рулата от кайма или картофи
* две обикновени тави и една Цептерска - обикновено ги ползвам за лазаня и запеканка с картофи и кашкавал
* за сладкишите отскоро ползвам силиконови форми (също и за желирани кремове и торти)

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 23:57 от wb

# 198
  • Мнения: 661
Момичета , навила съм се да си купувам  Цептер съдове и ме интересува какви са горе- долу цените . Ще съм ви благодарна за мненията ви , просто нямам време да прегледам цялата тема . А има ли съдове , които са на по -сносни цени , а не отстъпват по качество на "Цептер " ?

# 199
  • Мнения: 49
Penkailieva  май аз не съм разбрала.Продуктите на RSI  ги поръчваш само по каталог на една фирма,която се занимава с добавки,витамини и серии за дома.Тя се казва RSI.Ако има и друга фирма или ако ги продават и в Технополис моля да бъда извинена. Embarassed

# 200
  • Враца
  • Мнения: 876
***elpida*** аз лично съм доста доволна от съдовете на Цептер и ежедневно си ги използвам...ето тук в тази тема може да получиш повече мнения за тях...както има и цените.... иначе може да ги видиш като продукти освен в темата на живо и в сайта им....

# 201
  • Мнения: 4 358
А какво е покритие на тези съдове Цептер?Въобще от какво са направени.
И още един въпрос - само он - лайн ли се пазаруват Rolling Eyes

# 202
  • Мнения: 505
Доколкото и аз съм разбрала, RSI са търговци, а SKK е марката на немския производител. Ама аз вече във всичко се съмнявам. Дано не е менте тази работа.

# 203
  • Враца
  • Мнения: 876
Бъни съдовете на Цептер се продават чрез търговски консултанти, като в по - големите градове има и офиси..хубаво е обаче преди да решиш да си купуш даден съд т тази марка да видиш как се готви в него чрез т.нар. партита които се организират, защото на мен ми ги подари майка ми и известно време изобщо не оцених какво удобство имам докато не видях как става...също така да те кнсултират кой е най - изгодния вариант (става въпрс при етажното готвене)... ако си от София, Враца или Търново (или близките до тях градове) мога да те свържа да видиш на подобно парти, ако не мисля че има форма за контакт на самия сайт на фирмата ...ето тук, тук и тук може да прочетеш за предимствата за готвенето в таква съдове ...

материалът от който са направени е хром никел 18/10, с по - голяма плътност и по- малка възможност съответно за развитието на бактерии и плесени (в съдове от същия материал пренасят донорските органи)...дъното е акутермално с 22 пласта което разпределя равномерно топлината ...в съдовете по - бавно се разваля храната...но определено ако искаш подобни съдове виж ги преди това как действат

# 204
  • Мнения: 661
wb   , мерси за инфото  Hug
Лично се убедих в бързината и качеството на марката " Цептер " - една приятелка ми демонстрира тигана си и бях очарована .
 А някой от вас има ли информация дали в чужбина Цептер не са по - евтини ? ПОпаднах на  някакъв сайт , където тиган на "Цептер " струваше 29 $ !

Дали предлагат съдове и на лизинг ?

# 205
  • Враца
  • Мнения: 876
за 29 $   Shocked хубаво сравни дали  е Цептер...на едно парти питаха специално това и казаха че цените за всяка страна са съобразени със стандарта на самата страна и консултантката тогава каза че преди няколко години масово се купували от БГ и ги носели в Италия...предполагам че едва ли си го е измислила...

само е кажа че от финансова гледна  точка общо взето при мен са се поизплатили и са си заслужили инвестицията ...имайки предвид намалената ми консумация на ток (аз имам и индукционния им котлон), мазнини и по - малката сметка в магазина за храна, което средно сметнато е около 30-50 лв на месец (само за тока ни намаля 20 лв при същата консумация на всички останали неща) ... храната варира като спестяване, но е факт че не хвърляме толкова храна в къщи откакто имаме съдовете (от миналия юни ги ползваме)...при нас и мака ми и сестра ми също готвят предимно в съдовете на Цептер ...от към вкус няма какво да коментирам храната сготвена в такива съдове тя просто трябва да се пробва

# 206
  • Мнения: 661
wb ,  и на мен ми звучи несериозно тази цена  newsm78 Наистина ще проуча въпроса по - дълбоко . А за качеството на храната , сготвена в "Цептер " наистина може да се изкоментира с три  думи - вкусно , бързо и икономично .

# 207
  • Враца
  • Мнения: 876
 
wb .... А за качеството на храната , сготвена в "Цептер " наистина може да се изкоментира с три  думи - вкусно , бързо и икономично .
 
newsm10 newsm10 newsm10

и най - важното (поне за систъра ми)...няма начин да не се получи яденето, като не трябват кой знае какви готварски умения...

# 208
  • Мнения: 4 358
Мерси за инфото wb   bouquet
В какъв ценови диапазон се движат тези съдове.Примерно един тиган 100 - 200 лева или по малко....или пък повече newsm78

# 209
  • Враца
  • Мнения: 876
тиганът който е универсален - от супи до скара, баници, сладкиши, ризото абе изобщо всичко е 231 евро, когато се купува само той и 220 евро в комплект...864 евро е системата за триетажно готвене, индукционния котлон и тигана  с по - големия диаметър (такава е моята - в ляво на снимката отпред е тигана и зад него системата за триетажно готвене) ...

Общи условия

Активация на акаунт