Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 465
  • 657
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
alra, как така се обели?! Имал е някакво покритие отгоре ли?  newsm78

Иначе, този, който аз гледах, чугуненият, изглеждаше изцяло от един материал, какъвто бе отгоре, такъв и отдолу...даже продавача каза, че първите няколко пъти ще залепват нещата, и че трябва да се маже с мазнина тигана, преди да се сложи нещо в него, и да се чака да се запечата месото, после да се обръща, също както се процедира със скара...

# 181
Да, имаше нещо като тефлоново покритие. Иначе и отгоре и отдолу беше тефлона.  И още при първите зеленчуци се обели, просто се  вижда чугуна  и сега  се залепва вече всичко.

# 182
Когато беше промоцията с точките в Billa преди година си купех целия комплект - тигани, дръжки, капаци и пластмасови капаци. Ползвам ги постоянно, вече нищо друго не вадя за готвене, и нищо не се  е обелило, може би не ги миете правилно. Сега купих от  Кауфланд всичко от промоцията подарък за брат ми - от 1 месец ги ползват и нямат оплаквания. Жалко, че сега в промоцията няма повече неща, имам предвид малката касерола, капаците  (пластмасовите) и големия дълбок тиган.

# 183
  • София
Не е от миенето.Вторият тиган толкова го пазих,толкова леко го миех,буквално само на течаща вода.е обели се за отрицателно време.И на газов котлон не го слагах....бе живо мъчение си беше "отглеждането" му и пак не се получи.имам чувството,че има различни партиди-кой каквото уцели.

# 184
Кажете нещо повече за титановите съдове. От известно време ги гледам в брошурите на RSI и се чудя дали си заслужава да си купя, че хич не са им малко парите  newsm78 Дали се белят, тежки ли са, лесно ли се почистват .... ?

# 185
Днеска гледах в технополис SSK - водят се титанови, със сребърно-титаниево покритие, но в цялата тази смес е забъркан и алуминия, май на всички нива, защото не ти казват - ето това е алуминий, а това не е, директно казват, че е алуминиев. Мисля, че ще пропусна, но пък чугуненото нещо, прилично на тиган с капак, струваше 220 лева май и не тежеше ужасно много, хареса ми.

# 186
момичета да се включа и аз в темата за съдовете с силвър-титаниево покритие. купих си тенджера с такова покритие от технополис и за сега съм много доволна. нищо не залепва и се почиства много лесно. може дори само със салфетка. освен, че готвя в нея я използувам за печене на пържолки. загрявам тенджерата, леко я намазвам със зехтин и мятам маринованите пържолки и зеленчуци. домочадието много ги обича така приготвени. съветвам ви да видите съда на живо преди да направите покупката. момичетата ще ви направят и демонстрация. аз бях решила да си поръчан по интернет и добре, че не съм го направила, защото се оказа, че тенджерата която бях харесала с диаметър 24 см. е тясна, а дълбока и няма да е удобна за готвене. тази която купих е с диаметър 26 см., не е толкова дълбока и може да се ползува дори във фурната като тава.
съдовете са от ръчно лят алуминий и имат 4 кратно покритие.

# 187
Отдавна се каня да си купувам форма за кекс с дупка и такава с откопчаващо се дъно.

В Метро често има на промоции на Есперанса , Zenker и Факелман (но те отпадат от класацията)

Евтини са и все съм ги подминавала досега.

Можете ли да ми препоръчате марка ?

# 188
Още един глас за SKK  Peace . Моята тенджера също е от Технополис, за готвене на индукцион. Т.е. освен алуминия има и пласт стомана. Дебела, тежка, влиза и във фурната. Като пържа в нея, не хвърчи мазнината и не цапа стените - това е характерно за съдовете с титаниево покритие. Супи, пане, задушено, печено - всичко може да се прави в нея и се мие най-лесно от всички съдове, които съм имала. А има и олекотени модели, но не стават за индукцион, така че аз съм пас. Най-често готвя или в тенджера под налягане, или в SKK -то.

# 189
  • София
А тези титаново алуминиево сребърни Crazy нали стават за готвене на газов котлон?
Аххх как искам ,дано ме огрее скоро.

# 190
стават. поне така пише на каталога. аз също я ползувам и на газов котлон. дъното е достатъчно дебело, така че няма проблем

# 191
MamaMira  имам на RSI най -голямата им тенджера и тигана, а майка ми по-малката касерола и тавата.И двете сме много доволни,но от майка ми знам ,че като сготвиш нещо в тях, на другият ден най-късно трябва да го преместиш,е аз не го правя.Трудно се почистват отвън но това важи и за другите марки които ползвам Тефал и Цептер (те пък са ужасни -първо се обработват с някакъв препарат с който се разхермитизирват  а после вече ги миеш само с тяхното веро).Тави имам на Тефал,която е много лека както и "чеиз"от мама.

# 192
MamaMira  имам на RSI най -голямата им тенджера и тигана, а майка ми по-малката касерола и тавата.И двете сме много доволни,но от майка ми знам ,че като сготвиш нещо в тях, на другият ден най-късно трябва да го преместиш,е аз не го правя.Трудно се почистват отвън
Моята тенджера, от серията за индукцион, е с еднакво покритие отвън и отвътре и се чисти супер лесно и от двете страни. Явно зависи и от модела. А тези за индукцион естествено стават и за всички останали видове котлони, недостатък е само по-малкият брой големини и форми на моделите.

# 193
Тези съдове с алуминий които обсъждане от Технополис newsm78 нали имаше по напред в темата инфо, че алуминия се препоръчва да се избяхва newsm78.Или аз нещо не съм разбрала newsm78
Алуминия не е ли вреден за здравето newsm78

# 194
Вреден е, поне така съм чела. Обаче съдовете от алуминий имат покритие, би трябвало да няма проблем, стига покритието да е здраво. Ако някой знае повече, да пише. Чела съм също например, че чугунените съдове за готвене, които са с покритие от емайл, трябва да се изхвърлят при първото обелване на емайла - т.е. и чугуна отделя нещо вредно, но докато покритието е здраво, всичко е страхотно. Няколко са материалите, от които стават най-добрите тенджери - мед, чугун, лят алуминий и класическата стомана. Само стоманата се ползва без покритие, струва ми се. А от покритията емайлът и титанът са ми фаворити. Емайлът - защото можеш да си нарежеш баницата в емайлираната тава и после да си я стържеш колкото ти душа иска, а титанът - защото не хвърчи мазнината, като пържиш. Аз успях да износя и съсипя толкова много съдове, покрити с тефлон, че вече не ми се иска да давам пари за тях. Евтини, евтини, ама ден до пладне.

Общи условия

Активация на акаунт