Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 571
  • 657
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
  • Мнения: 513
Имам комплект солинген и единствения недостатък е, че капаците не се мият в миялна.

# 76
  • Мнения: 940
За какви керамични говорите? Вчера споделих с един приятел готвач, че искам такива съдове (едни бели такива) и той ми каза, че се мият кошмарно.
Може би зависи от марката?

# 77
  • Мнения: 4 589
[
Но и аз съм се замисляла да махна тефлона.. Ама как се готви без мазнина без тефлон  Rolling Eyes

Хванах му цаката на това готвене:Да споделя всичко е до нагряването.Ползвам най обикновени тигани -емайлирани 7 до 14 лв според размера.Готвя на газ /по силна е от електрически котлон да се има в предвид/.Номера е да се нагрее съда така че да започне да се изпарява мазнината/усещам го като лек аромат полела лека се свиква/.Не е нужно да се слага много мазнина.Дори не покрива дъното ,а преди да сложа омлета...или там каквото правя накланям тигана така че мазнината да ''се разходи'' навсякъде и сипвам.НЕ ЗАЛЕПВА PeaceИ палачинки стават пак така държа от страни чашка с олио и преди всяка нова палачинла сипвам в тигана всичкото олио,разхождам го навсякъде и го връщам в чашката.После сипвам сместа за палачинки.Получават се Peace.Малко е играчка докато му хвана цаката ама става.

п.п. имам гастрит и по принцип мазно не ми понася,но с този метод не съм брала ядове Peace
Само да кажа,че после всичко се мие в миялнята и то моята не е от марковите,а ВЕКО и всичко светва newsm78

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 13:04 от mamamari

# 78
  • Мнения: 940
И свекърва ми не готви в тефлони и нищо не й залепва, но аз не можах да хвана цаката...

# 79
  • Мнения: 321
За какви керамични говорите? Вчера споделих с един приятел готвач, че искам такива съдове (едни бели такива) и той ми каза, че се мият кошмарно.
Може би зависи от марката?
      не от белите,които също са добри,мият си се идеално даже и на ръка и в миялна.Аз си купих брикови на цвят ,като тези които има на пазара, но тези -испанските са мн.по добри и в различни форми и размири. Писала съм по горе откъде.

# 80
  • Мнения: 506
аз нахално да настоя пак  Mr. Green - може ли да им кажете марката на тези испанските, за да си ги потърся и тук във варна

# 81
  • Мнения: 4 358
За какви керамични говорите? Вчера споделих с един приятел готвач, че искам такива съдове (едни бели такива) и той ми каза, че се мият кошмарно.
Може би зависи от марката?
      не от белите,които също са добри,мият си се идеално даже и на ръка и в миялна.Аз си купих брикови на цвят ,като тези които има на пазара, но тези -испанските са мн.по добри и в различни форми и размири. Писала съм по горе откъде.
А марката и аз да помоля  Praynig.Едва ли само на едно място се продават.

# 82
  • Мнения: 592
Аз пък се опитвам да готвя именно в тефлон заради възможността да не слагам мазнини. Повечето работи се получават, разбира се не така вкусни, но така полезни все пак. Peace
Другото предимство е, че лесно се почиства, не бих ползвала нещо което трудно се мие Naughty

# 83
  • Мнения: 321
не мога да кажа марката,защото съм я откъснала. Чак в сряда ще ти отговоря. ако си от софия мога да ти кажа ,че ги има само в този магазин.

# 84
  • Мнения: 13 597
А какви използвате за индукционни котлони? Казаха ми да ги пробвам с магнит /тъкмо си харесах тенджера, но не залепва за съжаление/.

# 85
  • Мнения: 4 358
И понеже се коментира в темата въпроса за керамичните съдове си позволявам да споделя с вас на каква информация се натъкнах днес
http://www.menumag.bg/articles/view/201
Много полезна според мен статия за тези съдове.
Може да пропуснете идторическата част в началото - най важното за нас готвачките е в края на статията Peace Hug

# 86
  • Мнения: 1 313
Момичета, за тези ли говорите, че нещо не мога да вдяна?!?
Или за тези керамични съдове

Първите са на принципа на глинен гювеч, но с покритие от каменен прах за по-голяма здравина и по-красив дизайн, има и в традиционният кафяв цвят.Аз имам от първите и съм доволна Wink

# 87
  • Мнения: 4 358
Изи все едно си ми прочела мислите миличка Hug.
Като ти гледах последните снимки видях ,чи имаш и даже щях да те питам, но забравих после ooooh!.
Ей как така се появи и тук Hug.
Аз съм виждала ,че имаш от първите.Може ли сега да досадя малко и да те питам лесно ли се почистват - в смисъл стават за в миялна машина и могат ли да се търкат с гъбичка при нужда.
Това покритие нищо не ми говори newsm78
А тези вторите стават за готвене, но пак са на същия принцип така ли newsm78.Има една като тенжерка - сигурно директно на котлона се поставя newsm78
Много съм се запалила по тези съдове - красиви са и ястията в тях изглеждат страшно апепитно.Ако пък са и здравословни цена няма да имат Peace

# 88
  • Мнения: 1 259
Много харесвам на Тефал... малко по скъпички са, но са качествени!

# 89
  • Мнения: 1 313
Бъни, радвам се, че ще бъда полезна в тази чуденка Hug
Значи, първите, които имам аз се почистват изключително лесно, докато измия лъжиците формата от водата се е разкиснала и я измивам с меката част на гъбката/е това си е реклама :lol/.Миялната ми машина играе ролятя на шкаф, двама сме/трима де с малката Embarassed/ и не обичам да събирам съдове, за да пълня миялна и си мия на ръка, докато готвя и после пак.Не съм пробвала там искам да кажа.Малко са тежки, но става вкусна храната в тях  Peace
Целта ми е да се сдобия с тези, но още събирам инфо за тях, макар, че за начало съм си набелязала един тиган, като го взема скоро ще докладвам bowuu

Общи условия

Активация на акаунт