ГЛАУКОМА 2

• 102 147
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Много ти благодаря! сигурно е че е запушено каналчето защото я изследваха с едно багрило което и капнаха в окото и в ноздрата към окото и сложиха памуче.казаха че ако е запушен канала няма да се оцвети памука.и не се оцвети.но досега не съм забелязала да и е по голямо едното оченце , мисля че е от скоро.
ще се надяваме до сряда ...дано да мине добре.
като се върнем  ще пиша.

# 241
liki7 Надявам се да не се окаже глаукома,но това може само доц.Петкова да прецени.

# 242
liki7 надявам се да не се окаже глаукома,но това може да прецени само  доц.Петкова.ако имаш някакви въпроси питай,ние сме минали през този дълъг и труден път.

# 243
Извинявам се но първия път ми даде грешка и аз  отново си го ниписах-а сега виждам ,че се повтарям.Май не съм се разсънила Laughing

# 244
Здравеите.При нас нищо ново.Цяла зима ту кашляме ту сме с хрема и не можем да отидем в Токуда.Сега ще гледам да успеем през април обаче сам забравила минаването през алерголог задалжително ли беше.Моля някой ако знае да пише.И пишете как са децата ви.Светле как е Бобо.

# 245
Здравей.Откакто не ходим в Токуда не може да се видим.Аз от една години не съм го водила Боби в България на преглед.Само в Германия.И сме много добре.Овладяха налягането .От една година нямаме операции.Минахме без имплант.Но не смея да се зарадвам.Правим упражнения всеки ден и имаме голям напредък.Само се моля така да му се запази състоянието.Целувки на малката!!

# 246
Какви упражнения правите?

# 247
Е закриваме окото по три часа на ден.Това за нас е голямо постижение.

# 248
По принцип на последния ни преглед основния въпрос ми беше дали има и друг начин за стимулация.Номи казаха на този етап това.

# 249
нанси с каква цел правите тези упражнения?
мислех си да ви питам на каква светлина оставяте децата да спят , понеже ние спим на телевизор но четох че било добре очите да почиват на пълна тъмнина. но тя като се буди вечер трябва постоянно да светкам и загасям.затова светлината от телевизора ми доиде удобно.
дали знаете коя светлина действа най-добре за очичките .
а и другото .... тя като заспива постоянно се завива през глава може би за да си прави тъмно... аз така си мисля. и дори и през деня пускам щората и само телевизора оставям и така спи.
Ние вчера се върнахме от токуда. доц.Петкова отпуши каналчето и направи огледа.каза че имаме глаукома и се налага операция. но тя досега не е лекувана за глаукома и ще видим как ще ни подействат капките. налягането е 27.но има засегнат нерв и затова ще имаме операция.след седмица пак отиваме само на преглед и тогава ще видим кога ще е операцията , но в рамките на един месец трябва да я направим. Да се надяваме че положението ще се оправи.

# 250
Много лоша новина,след като Петкова е потвърдила глаукома.Предполагам,че детенцето страшно много го дразни всякаква светлина.Първата година и ние не сме се показвали на слънце.Затова си закрива главата под одеялото.Силно се надявам още първата операция да даде резултат.Само едното оче ли е с висико ВОН.Питай за всичко.Ние сме минали по този път

# 251
Само едното оченце е болно.тя по принцип само когато й се спи и я приспивам , си търка очите и се  покрива. иначе няма проблем , много обича да гледа лампата. казват ми че имало хисарска вода за промиване на очички , а също и когато почне да сълзи лозето да събираме сълзите и с тях също да се промива. някой знае ли за това и дали ще е добре ...

# 252
Здравейте ,  liki7 съжалявам за потвърдената диагноза.Само да ти кажа ,моето детенце вече е на 5 години и до сега нямаме нито една операция,капките за сега ни свалят налягането .Ходим и в Германия и там ни казват- щом капките помагат и нерва е спрял да се уврежда  ,няма нужда от операция.Дано и при Вас има ефект от капките.Хубаво е че само едното оченце е болно.За хисарската вода и сълзите от лозето ,аз мисля ,че не са подходящи при това заболяване ,защото глаукомата е така да се каже дефект в самото развитие на окото  и няма как да изчезне дори и да капеш такива неща.Капките за глаукома са специални ,те намаляват  производството на вътреочна течност  или подпомагат одтичането на такава, за това  действат.Моето лично мнение е да не капеш в очичките лозови сълзи или хисарска вода ,защото  те не са стерилни и можеш да заразиш очичките с някаква инфекция а точно от това трябва да се пазите сега.А също си мисля и че не е доказано точно действието на тези неща.

# 253
и аз си мислех същото , ще попитам и доц.Петкова като отидем сега в четвъртък.а вие знаете ли дали може и другото оченце да се зарази? тя нищо не каза .капки слагаме само в едното , за 4 дни слагахме тобрекс и в двете но незнам защо.същите ги слагахме и преди сондажа на канала, за сълзенето...

# 254
Nesita много ти благодаря дано да овладеем положението с капките.силно се надявам въпреки че доцентката когато излезе след прегледа каза категорично че е за операция.но не се знае как ще подействат капките.
Дано при всички нещата да се запазят нормални и да няма проблеми !

Общи условия

Активация на акаунт