ГЛАУКОМА 2

• 101 512
  • 362
  •   1
Отговори
# 255
Nesita облепиховото масло как го използваш?
извинявайте че постоянно питам нещо .... но не спирам да мисля ....

# 256
Здравейте  iki7  глаукомата не е заразно заболяване,така че не се притеснявай ,но понякога може да се прояви в по късен етап от възраста на детето така че го имай в предвид и редовно следете и другото оченце.Капките ги слагате само в окото ,което има високо налягане ,другото око щом няма високо налягане не се нуждае от капки.Тобрекса са друг вид капки ,те са антибиотични ,за да предотвратят възможноста да се развие инфекция заради запушеното слъзно каналче,и заради сондажа,за това сте ги слагали само няколко дни.За глаукомата какви капки слагате?
Облепиховото масло го давам по 1-2 капки да изпие през ден  две седмици после почивка 1 месец  страх ме е  е да не го предозирам.Така и не намерих кои да ми каже как да го давам на 5 годишно дете исама си я измислих тази схема.Моето е в шишенце течно донесоха ми го от Русия.

# 257
за глаукомата слагаме Azarga 2x1
иначе за доцентката съм подготвила списък с въпроси , дано да мога да ги задам... понеже отиваме в частния й кабинет , се надявам да има възможност.ще питам и за маслото, ако мога  Wink

# 258
А кои дни приемаше в частния и кабинет на Тракия 12.И как и беше работното време.Забравила съм.От една година не съм я посещавала, а ми се иска да ни прегледа.

# 259
незнам точното разписание но в четвъртък разбрах че е от 12 до 2 в кабинета а в сряда сутринта е в токуда и преглежда , или евентуално оперира.утре ще видя и пак ще пиша.

# 260
разписанието е:
понеделни0к : 14- 17
сряда : 15-17
четвъртък : 11- 14
но ако искаш й се обади за всеки случей да се уговориш с нея , за по сигурно, че то пишеше за четвъртък от 11 но тя дойде в 12:30.
иначе прегледа окото само с пръсти , каза че изглеждало спокойно и операция ще правим след 1 месец.изписа ни Фотил и Азопт но това за след седмица ,две .. до тогава с азарга и тобрекс.
питах я за облепиховото масло , каза че за първи път чува, а за сълзите от лозя - били полезни но при възпалителни процеси. каза че капките били достатъчно добри.
а според вас вярно ли е че не трябва да плаче , понеже искам като идем на консултация да и сложат обички , но сигурно ще е голям рев, и ме е страх да не вдигне налягането. (за това забравих да я питам)

# 261
По отношение на плаченето- наистина при нас налягането се вдига до 35 мм когато плаче после като се успокой пада на 18 -20 ,но това е при моето дете ,казвам го от личен опит не знам на Вас как би ви се отразило.Ние също в момента сме на капки Фотил ,само те ни свалят налягането и в германия казаха да ги слагаме тези капки,имат само една особеност ,че малко щипят като ги капнем за няколко секунди но моят син вече свикна.

# 262
мерси много за бързия отговор. добре е че когато се успокои , налягането се възтановява.
имам още малко време , да си помисля ... пък ще направя каквото мога че да не плаче много, понеже когато порасне предполагам че ще е по трудно...
много ви благодаря , и само хубави неща ви пожелавам!

# 263
Успех и от нас,ако имаш още въпроси питай на разположение сме.

# 264
Здравейте и от нас!  bouquet

Старата тема е архивирана, а аз не знам как да се запиша за тази, бихте ли ми помогнали.
Надявам се всички да сте добре, а дечицата весели и засмени!
Искам да споделя с мамите, че освен да следят налягане на децата е хубаво да си направят и те самите профилактични прегледи с таткото, че сега се оказва, че аз имам глаукома, без никакви симптоми, изписаха ми едни капки, които слагах 6 месеца- косопт, сега ми ги смениха с лумиган, но зрението ми става по зле, а не се подобрява  Confused!Другата седмица и аз съм при Петкова, че и беше изгоряла крушка на апаратурата!

Поздрави на всички!

# 265
много кофти че и ти имаш! Да не е наследствено при детенцето ? ако ти си го носила но не се проявило по рано , да си го предала и по късно при теб да се е развило?това е страшна работа !
Аз намерих една рецепта за чай но ме е страх при малката да я приложа. Петкова нищо не каза за това като я питах ,но аз ще питам и личната лекарка.

за перде и глаукома
Обелва се кората на 3-килограмова издънка от дъб горун.В 300 мл вода се поставя обелената кора и се вари докато стане 280мл.Отварата се съхранява в тъмно шише.Пие се по 100мл. 3 пъти дневно 15 мин след хранене. Продължава до подобряване състоянието на очите.

това е от един вестник , дядо ми си събира такива лекове и ми го изрови, но незнам изобщо дали действа и според мен трябва да се разбере дали наистина е полезно че тея билки са малко съмнителни и трябва да се внимава.иначе тоя дъб къде ще го търсим незнам...
дано да се оправи положението при теб! стискаме палци!

# 266
Здравейте , аз не съм писала от миналата година .
При нас няма нищо ново - моето малко бебе скоро ще стане на 2 години и е голяма лудетина , въпреки всичките си проблеми със зрението си.
В момента сме без капки , така ни казаха от Германия , налягането беше добре и ни искат на преглед чак септември. Смятам да и направя един преглед , че много ме е страх за това налягане.
Нещо съм се навила да си купим тонометър , още се чудя , дали ще успявам да и меря налягането с него .
Много съжалявам ,че имаме и още една мама при нас.

# 267
Здравейте!Ние ходихме при Петкова.Измери ни налягането без упойка.Най- накрая.Откога чакам.И най-хубавото е че налягането му е 18 на дясното око.Препоръчани даже постепенно да намалим капките към по слаби и така дано започнем и без капки.Надявам се всеки път когато пиша тук да са хубави новините.С тази глаукома спокоен ден нямам вече три години.

# 268
Браво , само така ! Пу пу ! Това успокои малко и мен.
Ние почнахме фотил  и азопт , но зеницата много и се сви и окото ми се струва малко по различно, в понеделник ще се обадя да питам...
а да ви питам чували ли сте нещо за  доктор Узунова , в Пловдив работи?

# 269
Когато се капват фотил и азопт зеницата си свива ужасно много.

Общи условия

Активация на акаунт