ГЛАУКОМА 2

• 101 493
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
ДА и капяли Косопт вие слагалилисте[/b].Извинявам се за тези въпроси но съм мн объркана.Благодаря
Обезателно капвай капките на детето Peace, много е важно да не допускате високо очно налягане в противен случай очния нерв се уврежда безвъзвратно.
Моляви моляви кажете ми пътят от тук нататък какво да правя
Търпение и постоянство , борбата не е никак лесна........ за съжаление тази болест не се лекува, това е състояние което трябва да се следи и помага с капки, операции, лазер, ВОН (Вътреочноналягане) да остане в норми.

# 286
Благодаря за съветите ходихме да и мерят он в момента е 15 и на двете очички казаха,че всичко в момента е наред.И аз виждам подобрение защото тя започна да не затваря очи когато е отворен прозореца.Преди не ги отваряше и зеницата се избистря.Вече имам надежда,че ще стопираме нещата най -важното е да вижда.Многови  благодаря  благодарение на  вас се успокоих.

# 287
здравейте  liki7 ходихме на контолен преглед заради косопта да видят дали и помага.В тази клиника и мерят налягането без упойка.доц.Митов каза,че без упойка се мери най-точно.В момента  он е 15 и на двете очета и казаха,че всичко е наред.На 18 август имаме пак контролен преглед за он.радвам се ,че твоето детенце е добре.Нека все така да се хвалим.и ние бяхме  без капки месец  ЛО а на ДО два месеца но ЛО беше по -зле от дясното  и явно е трябвло да се слага да видим до кога.трябва да вярваме ,че нашите деца ще бъдат добре.

# 288
Така е , ще се молим да са добре.
как така без упойка го мери налягането? на 5 месеца ли каза че е детенцето или се обърках?извинявай за въпроса , но ми стана интересно . ние във вторник и сряда сме в токуда пак , за оглед , и всеки път е с упойка.
но чух че имало хомеопатичен продукт за изчистване от наркозата , та мисля да питам дали мога да й дам....
късмет на всички дечица , да са ни живи и здрави  lovekiss

# 289
здр liki7 мн отдавна не съм влизала. До сега са и го мерили с упойка но вече не искам.и я заведохме в часната клиника във Варна Света Петка
 и докторката която я прегледа,,я питах дали е възможно да и го мерим без упойка и тя се съгласи и така вече двапати.

# 290
Да дъщеря ми е на 6 месеца,но успяват да и го измерят  без упойка.Успех на всички деца

# 291
Здравейте на всички , днес ходихме да мерят он на дъщеря  ми на до е 15 а на ло 17 казаха че ако и др месец е 17 вече ще говорим за втора операция,дано всичко да е наред.Но ако е така ще я оперираме. smile3518 .

# 292
Според мен 17 налягане е в нормата ,не разбирам защо трябва операция,след като това е нормално налягане , или аз нещо не съм разбрала?

# 293
е кой казва,че при 17 ВОН се прави операция.Нещо майче и аз не разбирам.

# 294
Здравейте на всички!И аз вече съм мн объркана,казаха,че това он е високо за бебе на 7 месеца
незнам вече какво да правя.Дано всички деца са добре

# 295
Защо не отидете на консултация някъде другаде , просто за още 1 мнение от специалист.
Доц.Петкова на 15 -17 на ЛО ни остави с по - слаби капки и се уговорихме 1 месец преди следващия преглед да спрем капките , за да види как е без капки. но до колкото разбрах тя се презастрахова с тези капки които ни изписа , за да не качи налягане през тези 3 месеца които остават до следващия преглед.
но няма нищо лошо да се консултираш и с някой друг. може да пробваш само да се чуеш по тел с Доц.Петкова, или някой друг добър в областта на глаукомата. късмет  newsm10

# 296
Как мога да се свържа с доц.Петкова ние сме от Шумен .Ако някой може да ми каже ще съм му мн благодарна.Благодаря на всички.

# 297
имам телефона й - 0898 466 856
казваше че септември може да не е в БГ , но незнам кога точно.
то днес е 1.09 може да си е тук. дано да я намериш и да ти каже добри новини. обясни й всичко.
стискаме палци !

# 298
 Здравейте момичета!!!

Писала съм в предишните теми, но тази само я чета от време на време. Моето момиче също е с глаукома.Вече почти осем години се борим с това заболяване и слава на Бога, за сега успяваме. Искам да споделя за последното изследване, което й направиха на очите в Токуда- скенер на двете очи, за да установят степента увреждане на очните нерви. Но мисля,че при по-малки деца, няма да се получи. Но все пак ако с нещо мога да бъда полезна, съм готова да помогна.

Успех на всички дечица и кураж на техните родители.   

# 299
Благодаря на всички .Ще опитам да се свържа с доц.Петкова.Кажи ми tanuta на каква възраст беше твоето детенце, като му откриха глаукома? Какво правихте през всички тези години? много съм притеснена и незнам какво да правя?! Благодаря ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт