ГЛАУКОМА 2

• 101 495
  • 362
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! От Фотила  наистина зениците се свиват ,това се дължи на съставката Пилокарпин в тях,но пък са доста ефикастни капки ,не случайно при глаукомни пристъпи се капе Пилокарпин.На моето момче от както почнахме да капем Фотил ,налягането му е в норма.И аз в началото много се притесних за това ,че свива зеничките  но да ви кажа сега ми се струва ,че не се свиват чак толкова .Той пък не дава признаци че това му пречи,сега се учим да пишем цифрите да четем буквите  и детенце за сега си вижда добре, е с очила разбира се ,но той си ги носеше и преди да почнем  да капем Фотила.

# 271
Радвам се че сте увладели налягането.В кабинета ли ходехте или в Токуда.И как по кой начин измерихте налягането.

# 272
lolytka^  ,съжалявам ,че и ти си с глаукома дано се стабилизират при теб нещата.Как е малката принцеса?Аз като разбрах че моето дете е с глаукома,пратих всички домашни да се изследват ,а сестра ми има три деца слава богу за сега всички са добре.

# 273
TeTinka малко ми е странно,че не се включваш.Как сте вие.Ти си толкова активна и пълна с информация.А сега нещо липсваш????

# 274
Леле аз така се притесних за фотила, че ги смених на азарга .. утре ще се обадя на петкова , че освен зеницата че се сви , ми се струва че леко червенее оченцето и бялото стана по-мътно. иначе си мислех да идем до пловдив , понеже ни е по близо , до тази д-р Узунова .ако мога да я закарам заспала , да пробваме да и измерим налягането.
А ... пробихме си ушите и не плака много, за няма и 1 мин.
Само дано всичко да върви добре при всички малки съкровища....

# 275
здравейте. днес се върнахме от операция.засега Петкова каза че е добре. след седмица сме на преглед.миналия път каза че нерва е увреден , а този път каза че е добре.дано да няма проблеми.
иначе да ви кажа , разбрах че по канал 1 - предаването на марта вачкова на 29.04 са давали една лечителка която лекува много болести . казва се Надя Андреева от Камено - Бургаско.има инфо за нея в интернет.аз й се обадих преди операцията и тя каза че ще се помоли и ще запали свещ за нас.
незнам дали това е помогнало или капките или чая дето и давам от дъбови кори , но се успокоих малко. дано само операцията да е успешна. иначе имаше една стара жена която преди 7 години Петкова й е оперирала едното око. и от тогава не е слагала капки.сега беше за другото. силно се надявам и нашите дечица да се оправят.

# 276
Надявам се всичко да са оправи и да нямате повече операции.
Миленка прибрахте ли се

# 277
Здравейте, ние се прибрахме от Мюнхен.Нямахме налягане оставаме на капки до следващата  контрола,тогава ще видим какво ще решат.Продължаваме с упражненията, определено имат ефект при нас,виждаме по добре с мързеливото оченце.
liki7 дано операцията е успешна и нямате повече проблеми.Незнам защо но в Мюнхен не бързат с операциите  предпочитат първо да опитаме с различните видове капки и чак ако те не помогнат тогава операция.Знам ли може би защото при нас е по рискована самата операция.

# 278
Браво на вас. аз слушах по телевизията за такива упражнения за мързеливо оченце.хубаво е че помагат.
Благодаря ви много за подкрепата!  bouquet

# 279
Здравейте на всички.Имам бебе на 5 месеца,има конгенитална   глаукома оперирахме дясното оче когато беше на три месеца ина 4 месеца оперирахме лявото .направихме ги във Варна при д–р Драганов  този понеделник ходиме да и мерят он на дясното оче е 12 а на лявото 14.Моляви моляви кажете ми пътят от тук нататък какво да правя.ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ВСИКО ВЪЗМОЖНО ЗА ДЕТЕТО МИ ПОМОГНЕТЕ МИ

# 280
Здравей polina2 ,това което трябва да следите сега е очното налягане по възможност поне веднъж месечно,или по често ако намерите лекар който да го мери без упойка.Ако имате финансова възможност може да си вземете апарат с който да мерите налягането Вие самите в къщи.А иначе това налягане което има сега малката е супер,дано така се задържи.Как е очният нерв, каква е Ескавацията, роговиците?Важно е очният нерв да се запази максимално здрав а това е възможно когато очното налягане е в норма.Питай каквото те интересува ще помагаме с каквото можем.

# 281
Роговица прозрачна и на двети очи .Извинете ме незнам какво  значи ескавация,за нерва казаха,че е здрав в понеделник ще я водим на преглед в Света Петка за още едно мнение.Знаете ли дали ази коварна болес някъде по всета се лекува и ако се лекува къде а и от куде мога да си купя този апаррат  и колко струва.благодаряти мн се притеснявам  не искам да си мисля лоши неща но  ми минават през главата

# 282
Привет ,хубаво е че нерва е здрав.Едва ли ще можеш да намериш по света място което да излекува окончателно детето, а много ми се ще да има такова .Това е заболяване което трябва да се проследява и контролира цял живот.По въпроса за апарата прочети 13 страница на темата и ще видиш там има и сайт на фирмата.

# 283
Здравейте отново,ходихме в очната клиника Света Петка там кзаха, че на лявото оче налягането е по високо и ни дадоха да капем косопт.Като прочетох упътвнето видях ,че не се дава при деца ние до сега капехме Тросопт но не и действа.ДА и капяли Косопт вие слагалилисте.Извинявам се за тези въпроси но съм мн объркана.Благодаря

# 284
Здравейте!
polina2 , и ние капехме капки на които пише че не се дават на бебета и бяха силнички , но явно при това положение няма начин.
иначе ние за сега сме  добре(чак ме е страх да кажа).след операцията на ДО сме без капки вече 3ти месец , а ЛО ни изписа по слабички капки. на края на месеца сме пак на оглед.
дано така да се задържи

polina2  налягането което си писала 12-14 не е ли добро?
нашето беше от 12 до 15 и Петкова каза че е добре.
дано да се оправите и всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт