ГЛАУКОМА 2

• 102 145
  • 362
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за отговора Мисля че за същото лекарство става въпрос Притесних се че са пропуснали да ни кажат за него Утре ще звънна на доц Петкова да я попитам Пишете как са вашите деца

# 106
Митомицин e в малко шишенце, и е като сив прах на дъното на шишенцето. Струва 10 лева, и го има само на едно място в София, или поне преди 3 години беше така.
Но, rumka_73 питаше за инжекция........
Може аз нещо да не съм разбрала Rolling Eyes

# 107
Свързах се с Петкова каза че не трябва нищо да купуваме Насрочи ни за операция в петък но Камелия е отново болна и пак го отлагаме а налягането ние 30 32 направо не знам какво ще правим Тя постоянно е с хрема Много трудно успяваме да се излекуваме а няма никакво време за отлагане Предния път съм пропуснала да пиша че имаме и катаракта но засега отлагат оперирането и Това е при нас  за сега нищо обнадеждаващо

# 108
Светле пиши тук как мина при Петкова Пълна ти е кутията не мога да ти пиша

# 109
Здравейте, всички! Ние се върнахме от Германия. Направиха на детето втора цикло-фото коагулация. Сега ,с капки ВОН е 18.

rumka_73 , ако детето е болно и трябва да  се отложи оп. , може да Ви дадат хапчета за смъкване на налагането -  "Diamox". За съжаление, не ги продават в БГ, но много доктори си ги носят от чужбина. Капки за налягането слагате ли?

# 110
Светле пиши тук как мина при Петкова Пълна ти е кутията не мога да ти пиша

Добре мина.Налягането на дясното око е 20 а на лявото е 14.Аз се учудих,че ви нямаше но сега разбирам, че сте били болни.Бяхме само две деца,което много ме радва.Преди прегледа Петкова ми каза да си капвам капките за глаукома,така че за пръв път сме мерили налягане след като съм капвала.В Германия поне три дни преди огледа не ми позволяват да капвам и през октомври там го измериха пак 20. Сега си поръчахме очилата и ги чакаме

# 111
Здравейте, всички! Ние се върнахме от Германия. Направиха на детето втора цикло-фото коагулация. Сега ,с капки ВОН е 18.

rumka_73 , ако детето е болно и трябва да  се отложи оп. , може да Ви дадат хапчета за смъкване на налагането -  "Diamox". За съжаление, не ги продават в БГ, но много доктори си ги носят от чужбина. Капки за налягането слагате ли?

Жалко, че се е наложила операция.Какви капки Ви казват да слагате за глаукомата.На мен в Мюнхен ми казват само косопт.И аз имам от хапчетата Diamox-бяха ми дали много,знаете ли каква им е годността.Ако се наложи и Боби вдигне налягането дали мога да ги давам.

# 112
Ние още сме хремави От нищо не и минава Капки слагаме вече 8 години Били сме на азопт тимолол косопт но сега налягането е високо и сме на ксалатан и азарга За лекарство за пиене сега чувам Ще питам Това е за сега

# 113
Ние още сме хремави От нищо не и минава Капки слагаме вече 8 години Били сме на азопт тимолол косопт но сега налягането е високо и сме на ксалатан и азарга За лекарство за пиене сега чувам Ще питам Това е за сега
Да, Диамокса за хапчета за пиене

И ние го използвахме 1 месец. Тези хапчета са само за краен случай, ако примерно предстои Оп след седмица пък налягането е 40...
Когато се пият, задължително детето трябва да пие и КАЛИЙ, както и да яде МНОГО банани.
Възможно е и спадане на теглото....абе с 2 думи, трябва да се ВНИМАВА с тях.

# 114
Diamox се приема само по лекарско предписание и за кратко . Може да има опасни странични ефекти.

nansi83, на детето капем Cosopt, Alphagan i Хalacom.

При Вас  налягането е добрe само с Косопт.

# 115
Здравейте.На нас в Германия ми казват, че най-доброто е косопт.Обаче на Боби нещо не му се сваля налягането с косопта.Петкова ни каза да пробваме с азопт и фотил.С тях му е ниско налягането постоянно.Когато Боби качи налягането окото за минути му става твърдо и синъо-така разбирам че е високо.

# 116
Мисля че това лекарство не е подходящо за нас защото Камелия има епилепсия и знам че при гърч се мери калия
Все още сме с хрема пък и Петкова не вдига сигурно е в чужбина

# 117
Здравейте момичета! Hug Стискайте ни палци във неделя а 6 дек. ще правят на сина ми цикло-фото коагулация.Не ми се пиши сега подробно,но положението при нас е стигнало фаталния край-нерва е увреден. newsm45 Но се мъча да го приема и продължа по-същия начин,заради детенцето ми.Лек ден от мен пълен само с хубани емоции. Hug

# 118
Цикло-фото/ с топлина/ , или цикло-крио /замразяване/ … защото двете са много различни операции . Криото е по –рисково . Общото е , че се „атакува” цилиарното тяло, което произвежда течността в окото ,за да се намали производството му.
 Не се пробиват отвори , за по –добро оттичане, както е при другите операции.

Цикло –фото не правят в БГ , а само цикло-крио.

Какви капки слага детето ? Не може ли с още капки да се намали налягането?
Видях , че си писала в друга тема, че ВОН е 22, а това не е толкова високо.
Налага ли се нова операция?

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 17:48 от vel

# 119
Здравейте.Vel  как сте вие след второто цикло.Ние от два дни носим очила и не мога да преценя дали са му добре.Струвами се че едното оче се измести.Може ли едни очила да подобрят положението на окото ако нервът е увреден

Общи условия

Активация на акаунт