Момиченце или момченце ще е ЮНСКОТО детенце? Тема №14

• 18 787
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
не съм си пускала изследвания

# 136
edno_momiche, ни им се връзвай, понякога хората не осъзнават, че могат да наранят някой с думите си, може би те не са очаквали, че ще ти стане неприятно, погледни го от смешната му страна, две момченца+един мъж дупе да ти е яко как ще ги изхранваш ,не можеш да смогнеш с готвенето Laughing- аз за себе си, така бих го разтълкувала. Още повече, че само ти си знаеш през какво си преминала за да се сдобиеш с дете,и дали ще  е момче или момиче, за теб не е от жизнено важно значение ! Прегръдки от една виртуална приятелка!! Hug

# 137
edno_momi4e, ЧЕСТИТОООООО! ти направо си сбъднала мечтата ми- близначета и момчета!!! винаги съм мечтала за две момчета, но т.к. няма откъде да дойдат близнаци при нас, се надявам да са едно след друго  Wink сега да кажа здравейте и на останалите, извинявайте, ама много се развълнувах от новината на edno_momi4e! аз вчера бях на коледното парти на мъжа ми и учудващо издържах до 12:30, после цяла нощ не можах да спя като хората, но днес избутах работния ден сравнително лесно! единствено на цигарения дим и силната музика ми беше трудно да издържа, иначе се чувствам доста по- добре, даже днес тъкмо си мислех, че гаденето и неразположенията са отминали и всичко ще е наред и ме заболяха два зъба, ей така от нищото, а бях на преглед преди няма и две седмици  Sad сега ще звъня на зъболекаря ми да ме прегледа по спешност!

# 138
  • София
Poli, добре дошла и на теб в мъжкия отбор.  Simple Smile
edno momiche, не се връзвай на приказките на роднините, това не значи, че няма да ги глезят и обичат. Естествено е много неприятно най-близките ти да не се зарадват и да ти показват само отрицателните страни. Важното е, че са момченца, както ти си искала и още повече, че толкова си ги чакала. Познавам доста майки на близначета от форума и никоя не се е оплакала, колко и е трудно. Ами и с едно и с две е въпрос на добра организация, за месец-два ще влезнеш във форма. Мен много ме оплакваха майки родили покрай мен, че никой не ми помага с детето, а тя само ревеше и спеше по половин час от новородено, в който аз перях и гладех. Но така се организирах, че не съм се изморявала или изпадала в депресия нито за миг. Живот и здраве и да имаш кърма, поне със шишета и стерилизации да не се занимаваш и първите месеци ще си лежите и само ще се гледате. Simple Smile

# 139
edno_momiche, не се връзвай особено на хорските приказки пък било то и от най-близките.
Изживей си спокойно тези 9 месеца и не се хаби излишно с такива негативни емоции. След това ще ти трябват повече и физически и емоционални сили.
И при мен нямаше особено радости овации около новината, че съм бременна. Чух разни неприятни неща като например "защо ти е второ дете?" /казано от майка ми/, "ти луда ли си, вместо да си гледаш живота пак ще сменяш памперси" /зет ми/, "аууу и сега ще си зарежеш кариерата?" /от една колежка/. Гледам да не си слагам тези изказвания на сърце.....предпочитам да мисля за децата си.

# 140
хихихи франческа значи нещо подобно и при мене, не знаех че и за второ дете могат да намерят кусури  Grinning

# 141
О,роднините.... Mr. Green
А мен питате ли ме как ме гледат като полезно изкопаемо,
с едно хлапе в още бебешка възраст и сега-очакваща близнаци...
Иде ми да си закача една табелка"ЗНАМ,че съществува такова нещо като презервативи,но ние просто искаме деца!"

Франческа , беше споменала , че си родила дъщеря си в "Окръжна".Аз също съм се насочила натам,но само едно ме спира засега-не знам дали там бебетата могат да бъдат постоянно при майките си,или ги водят през 3 часа,както в Шейново например.За мен това е важно,защото искам малките да са при мен постоянно.

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 19:46 от *Феникс*

# 142
*Феникс* , бебетата са през цялото време при майките си.
Отделението е малко, има достатъчно персонал, доста добри специалисти /все пак болницата е университетска/, предстоят още подобрения след ремонта от преди три години. ВИП стаите са две с по две легла, собствен санитарен възел и баня. Изборът на екип струва 500 лв. , в тази цена влиза и престоят във ВИП-а, епидуралната упойка е 150 лв.
Ако ти трябват координатите на някои от лекарите от отделението пиши на лични.

# 143
Благодаря за инфото Grinning
Аз екип няма да избирам,не съм от този тип хора,още повече,че тъй или инак нямам лични впечатления от никой лекар там.
Ти там ли ще раждаш пак Grinning

# 144
edno_momiche, честити момченца, важното е те да са здрави, и ти да се чустваш добре, пък устите на хората никога не можеш да затвориш. Моя мъж искаше момиченце, но и сега като знае, че е момченце пак е щаслив.  Hug Аз лично имах предчуствие и само се потвърди Flutter Flutter

# 145
...........
Ти там ли ще раждаш пак Grinning

Ммм да, може да се засечем там.

# 146
Чак сега се включвам и ще си редактирам поста с още неща.
Somebody, филиите с яйце и сирене печени са ми "настолна" храна от доста време тази бременност Simple Smile , стана ми хубаво да прочета, че не съм само аз, даже запалих мъжа ми и бебчо сутрин това да ядем.
Гъделичкова, много добри подаръци са ни направили нашите дядо Коледовци Wink
Обещавам най-сетне да кача снимка, но ще е утре вечер или след това сутринта, че утре идват сватовете, а вечерта съм на рожден ден на кумата - та ще съм се издокарала с удобните дрешки и ще се снимам Simple Smile
Едно мимиче, забелязвам двете сини съкровища - да те уверя, че момченцата са страхотни, моето днес цял ден го гушкам и целувам , толкова е сладък и такива ги реди...
Ще продължа като ви изчета:)

Да се похваля /чукам на дърво/ - от 5 дена спря повръщането и даже гаденето - от някои "обстановки" и "настроения" обаче ми се пълни устата със слюнка , но овладявам положелието. Това е ново за мене, но всяка бременност е различна. Първия път и в 4ти месец поврущах по 1-2 пъти на ден. Мисля, че рядко продължава повече, та не се настройвайте.
Петя, все полезни неща пишеш, благодаря.
 Продължавам Simple Smile
За течностите - и аз до 12 седмица пиех страшно малко, а ми казаха, че всичко е о.к., когато гледаха бебчо за аномалии и по-подробно въобще. Все пак, ако можеш пий нещо. Аз просто повръщах от вода, сокове и айрян - та, представи си...Но супа можех да ям.
Петя, и мен ме жалеха /свекърва, приятелки и други, без майка ми, която знае какво е да отгледаш сама три деца с 1г 1ден разлика!/ как сама ще гледам бебо и т.н., но аз така исках и се справих и сега продължавам. Вечер сме двамата с таткото.
Коледните подаръци Simple Smile - хубава тема. Да ви кажа как реших въпроса Simple Smile - една вечер преди седмица много ми се повръщаше - хем гладна , хем ми се гади много. Казах на мъжа ми, че отивам да се разходя и влезнах в една работеща аптека - тя с много неща, козметика, разни чанти, въобще идеи много. Така се захласнах, че купих почти всички подаръци на най-близките, платих с картата и гордо излязох, малко като Кари Брадшоу се чувствах Simple Smile - с пакетите от Мало Бланик Simple Smile и една походкааа...Днес взех само някои дребни нещица.
Идеята за парти за бебо от САЩ много ми е допаднала от филмите. Но мене все ме е страх да бързам, искам всичко да е наред. А фактите говорят, че после няма време за избор /поне в началото и от моя опит при първо дете/ на каквото и да е - ако майката иска сама да си гледа бебо.
Относно настройването за пола - и аз това искам много да избегна - и първия, и сегашния път. Знам случай на майка, която след три пъти "момиче ще е " и на 4-ия "момче" рева ?!Е, сега си има 2 години по-малко момиченце Simple Smile
Аз се хващам, че гледам все неутрални неща за бебета. Но пак се изкушавам, въпреки, че ми е второ и имам много неща Simple Smile
Покрай грижите за дечко много не мисля за бременността си, но това е откакто не ми се гади.
Моля ви, кажете още един път кои витамини смятате за най-добри /малко детски израз, но разбрахте/!
Какъв крем за лице използвате? Аз не мога никакъв - нещо от миризмите...Но четох , че трябва грижа , защото епидермисът е много чувствителен сега.
Моля, споделете кои от вас имат болезнени зърна.
Едно момиче, не ги мисли - и аз бих се натъжила от такива изказвания, защото съм чувствителна. И на майка ми са и ги дрънкалиии-аз имам братя близнаци с 1г1ден по-малки! - ти , още едното не се изправило на крака, а второ сте направили. Пък като разбрали, че са две - това станало в деня на раждането - лелеее Simple Smile - е, сама до 3годинки ни е гледала на онези времена, баща военен в командировки, баби - с оперирана ретина 2 пъти! и другата далече и възрастна:) А моите братя, не, че са мои, но са най-големите сладури на света! Много си ги обичам! И аз исках, нооо... Лекарят каза, че третия път Simple SmileЗащото се точа за три Simple Smile, дай боже. На всички снимки от детска братоците ми са в средата, с едни костюми като истински мъже. Искаха и в хора на близнаците да ги взимат, но понеже не могат да пеят, само да си отваряли устите Simple Smile, че били много фотогенични Simple Smile
Та, страшно много се радвам за тебе и стискам палци, както и на всички мами!

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 22:42 от ayas

# 147
Момичета по колко литра течности пиете на ден? Аз съм много зле в това отношение Sad

# 148
Момичета да ви се оплача - днес се отчаях тотално от хорската простотия. Пътувам си в един тъпкан автобус, няма места и на мен естествено по едно време ми стана лошо и почна да ми причернява. Помолих едно момче до мен да седна, че ми е лошо и понеже веднага жените наоколо се притесниха и ме заразпитваха как съм ги успокоих, че това е защото съм бременна и след малко ще ми мине. Една жена даже ми даде бутилка с вода. След малко на поредната спирка, тази, коато стоеше точно до мен- -младо момиче става да слиза, обръща се към мен и на висок глас казва няколко пъти - няма проблем и аз понякога лъжа така!!!  Shocked Shocked Аз като цапната с мокър парцал, толкова се шашнах, че не можах да реагирам адекватно, а като ме настъпят и обикновено хич не си мълча. Направо не можех да повярвам какво ми казва, само зяпнах и успях да смутолевя, че аз не лъжа. После се ядосах че не я направих на две стотинки, но наистина точно това да ми кажат не бях очаквала, буквално загубих ума и дума!!!
Да сте подготвени и това можете да чуете.

Иначе си купих много сладка плетена рокличка от Фокс, става и за туника и за блузон и за сега и за догодина  Simple Smile трябва накрая да се снимам и да кача снимки, дано утре намеря време. С къс ръкав е и се замислих, че и това си е супер оферта - сега с блузка или риза отдолу, а напролет по нея  Simple Smile

# 149
Хихихи, greenlife аз съм свикнала с това да пътувам бременна в 9-тия месец права в претъпкан автобус, а  всички седящи да гледат през прозореца все едно са на незабравима обиколка из центъра на Париж Mr. Green. И с детето съм се качвала на градски транспорт, сега лятото дори ми направиха забележка защо съм си позволявала да кача дете на рейс Shocked......
И още мнооооого, мноооого такива преживелици. Не се връзвай от тук нататък ще видиш за к`во иде реч Laughing. Българинът е станал доста злобен и хич не му пука за другите било то възрастни, бременни, с деца.
А иначе, честити ти придобивки!

s3m_  , пия по около литър- два течности, особено вечерно време.

Общи условия

Активация на акаунт