Момиченце или момченце ще е ЮНСКОТО детенце? Тема №14

• 18 528
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
Аз също си пийвам кафенце,кръвното винаги ми е било много ниско,а сега съвсем.Но пия 3 в 1 - сутрин и следобяд.

За водата - винаги съм пиела много.Сигурно има 3-4 литра на  ден.

Моето бебче е много активно,най-вече вечер.Отначало го усещах съвсем леко,но движенията му вече са доооооооооста силни.Усещането е невероятно.

# 181
  • София
raia123, здравей отново! Бях ти писала на лични, когато за първи път влезе в темата, но може би нещо се е объркало...
Радвам се, че си добре и не се притеснявай толкова за тези НК клетки... Моите впечатления са, че само аз съм с подобни проблеми на твоите... има само още няколко момичета, които са само на фраксипарин.... Да стискаме палци всичко с нашите бебета да е наред до края (и на всички съфорумки, разбира се Simple Smile).... Моите НК клетки от последната контрола са 25.7%, а вливанията ми са на имуновенин и интралипид...
Иначе освен тези проблеми, слава Богу, друго няма... Не съм повръщала (освен 3-седмичното гадене, което приключи и единстевно бях спряла кафето), за хапването - ВСИЧКО, затова съм и трупнала вече 8 килца, но не се вайкам, важното е да износя здраво детенце, пък ще го мисля след това свалянето... До преди две седмици имах и задух, сърцебиене и много лесно се уморявах, но сега се чувствам отлично. Нямам и никакви болки... Та затова моя любим ме води по планините - днес си направихме страхотна разходка в лозенската планина, решихме да ходим от селото до манастира, но той беше затворен за съжаление... За сметка на това беше като в зимна приказка - снегът валеше и скърцаше под краката ни, а бузките ни поруменяха Blush 

# 182
Днес докато чистех с прахосмукачката, доста ме заболя коремът, пинах го и беше леко твърд. Веднага спрях, за да изчакам да ми мине и като болката отмина, леко ме заболяза от дясната страна кръстът. Предполагам, че е било контракция, но никога не съм имала и затова не мога да я различа от другите болки. Всъщност такава болка в корема не ми е за първи път, обезпокои ме след това болката в кръста. Моля мамите, които се оплакваха от контракции, да пишат дали това е усещането и много ли е опасно? Знам, че в такива случаи трябва повече да се лежи и почива, отделно утре съм на лекар и ще го разпитам, но винаги още едно мнение е от полза.

Франческа, дънките много ми харесаха и на мен. Ако не е тайна, от къде си ги взела? Чакам намалението в Premaman, за да си купя още някоя и друга дрешка. Ако някоя от вас знае от кга започват промоциите там, нека ни информира, pls.  wavey

# 183
Хубави покупки Grinning
Аз засега си нося старите дрехи-имам няколко чифта дънки,които преди ми бяха леко големи,та сега ми пасват.
Предната бременност така и не си купих нищо "бременно" , последните месеци носех спортни долнища с около 2-3 размера по-големи от моя и туники Grinning
Кафе не пия,но предишната бременност пиех много кола.Сега никакъв кофеин не поемам,пък съм с ниско кръвно и не знам...
Хранене-то в днешно време какво здравословно има на пазара въобще ooooh!Дори плодовете и зеленчуците са наблъскани с кво ли не.Закусвам голяма купа мляко или сок с мюсли и "Чокапик",пък през деня хапвам,каквото ми се дояде...
Килограми прогресивно качвам,но поне си знам,че след раждането ще ги сваля , аз съм обречена да бъда скелет цял живот Sad

# 184
Марведа,забравила съм че си ми писала,но ти благодаря Hug
Аз също съм на фраксипарин 0,4,имуновенин и интралипид. Дано да няма смисъл от притеснения заради НК клетките.Но знам за едно момиче,на което бебчето и изостава в развитието заради тези НК Sad Само се моля всичко да е наред с бебето,аз ще направя каквото зависи от мен. Praynig
Сега лекарката  ми каза да пия гинепрал,по половинка.А магнерот,но шпа,спазмалгон си пия от начало.Въпреки това понякога чувствам болки в кръста или само от едната страна ниско долу.Но не е като спазъм,а по скоро като пулсираща болка-незнам дали е контракция.
Сега имам проблем с нощния сън,ако не спя по 10 часа съм като парцал сутринта,и с главоболие.

# 185
  • София
raia123, да се надяваме, че с вливанията, които правим бебоците ни са добре защитени. Ти докога ще правиш вливанията? Конова преди месец ми каза това вливане да ми бъде последно за сега и да пусна нова контрола след 6 седмици (на мен ми се струва много време) и тогава ще прецени дали да продължим само с интралипид... Но пък още не съм се свързала с нея по повод резултатите от последната контрола, където НК от 18 са се вдигнали на 25.7%.... Но на мен по принцип НК са ми много високи, още преди забременяването бяха над 30%... Но пък доброто от резултатите е, че антифосфолипидните са ми влезли в норма, а също и ТАТ и МАТ са малко над нормата...
Офффффф, сънят ми е голям проблем и на мен... само не мога да разбера от поста ти - много спиш или обратното? Аз лично вечер съм много уморена и заспивам от раз, обаче само след 2 часа се събуждам и започва едно състояние на просъница до сутринта... а да не говорим, че си ставам редовно до тоалетната поне по 3-4 пъти най-малко...

# 186
превъзмогнах вече роднините,макар че доста ме попариха ..
ух аз пък все още спя по корем пък прочетох че това не е добре за бебето,не мога да се контролирам през нощта,освен да пробвам с възглавница.

# 187
превъзмогнах вече роднините,макар че доста ме попариха ..
ух аз пък все още спя по корем пък прочетох че това не е добре за бебето,не мога да се контролирам през нощта,освен да пробвам с възглавница.

вземи си възглавница, а малко по-нататък и по гръб не е добре, та с възглавница е супер удобно и аз по4ти не мърдам през нощта.

# 188
  • София
я кажете от къде да си взема и аз такава възглавница.... защото и аз продължавам да спя по корем...

# 189
я кажете от къде да си взема и аз такава възглавница.... защото и аз продължавам да спя по корем...
би трябвало да има по бебешките магазини, а после може да се ползва при кърмене

# 190
И аз не мога да спя вечер свикнала съм по корем и от месец вече отвикнах и за това можеби се събуждам знам че е хубаво да се спи на лявата страна така се увеличавал притока на кръв към матката. Да ви питам има ли някой който като лежи по гръб да му изтръпва крака? На мен това ми се случва доста често....

# 191
Франческа, това с коментара на бабето.............какво да кажа, дано добре си я подредила, безсрамно!
А за свеки.......и при мене имаше набези да ме кълве за щяло и нещяло , но май намерих "цаката"....ще ви разправям някой ден.

# 192
Франческа, за коментара на свеки, останах без думи, прочетох го и на мъжа ми и реакцията му беше, ако чуе подобно нещо би го напсувал. Доста грубо от нейна страна #2gunfire, вместо да се радва, че ще става баба. Twisted Evil

Аз от яколко нощи насам, като спя обърната настрани и кръста ужасно ме боли, тази ноще дори ми се беше схванал левия крак Shocked Намях избор опитах се да спя по гръб, но болката в кръста така и незнам от какво беше, случвало ли ви се е подобно нещо?

По отношение на яденето и аз от около седмица наблягам на хляба, ям огромно количество, а преди изяждах по н2-3 филийки на седмица. Сега не хапна ли хляб си оставам гладна Sad Хапвам и плодове, зеленчуците от две седмици не са ми вкусни и не ям.

По отношение на витамините пия Пренатл на Jamieson и фолиева киселина. Витамините пия вечер, сутрин ме е страх да пия защото все още ми се повръща и понякога и повръщам сутрин.

Освен всичко нощем се събуждам по няколко пъти и вечер заспивам много трудно Confused

Освен случките в градския транспорт и на други места никой не дава предимство на бременните и майките с деца. Миналата седмица бях в НОИ да си взема ПИК кода да си проверявам осигурителния статус. Докато чаках на опашката имаше една бременна жена, сигурно 7-8 месец  и освен това беше с малко дете. Никой не я пусна да мине първа, а чакащите бяха предимно пенсионери. На друга опашка подобна ситуация, майка с дете с количка и съответно си чакаше реда, само ена жена я пусна да мине преди нея. А в НОИ освен опашките беше и доста задушно, просто ад. Явно трябва да свикваме с "доброто" отношение на хората към бременните и майките с деца и само, ако чуя коментар от рода, "защо младите не се женят и не раждат деца" бих вдигнала скандал.  #2gunfire

# 193
  • София
Lil_Vixen, благодаря ти за отговора... Но по-скоро за тези възглавници много ще се радвам, ако се включи и някое момиче от София напр., което вече си е взело такава, за да сподели точно от кой магазин, за да не се лутаме без посока... Аз съм влизала в няколко, но досега не съм попадала на възглавници..

и ДОБРО УТРО на всички момичета! и ви черпя със закуската днес Wink

# 194
Добро утро и от мен момичета!
Марведа, страхотна закуска! Heart Eyes

Макар и да има слънце е доста студено днес, направо не ми се ходи на работа.
Сутринта закарах детето на детска градина с колата, но на обяд ще трябва да ходя на работа с градския транспорт, защото няма да има къде да паркирам.

Някой ме беше питал от къде са дънките- взех ги от един магазин за бременни на пазара на Младост. Има доста голям избор на прилични цени, но определено нещата са за по-едри жени. Дори малките им номера ми седят като чували. Дънките сега видях, че са турски на някаква фирма Rooster, но самият плат е много хубав.

За възглавниците, такива не съм сещала в България. Сега ще проверя в Нани.бг.
Най-вероятно има в разни чужди сайтове, важното е да правят доставка до Бг.

Ето какво открих като възглавници за бременни в Бг:
http://spelta.biz/mothers_hose.php?gclid=COGNzZ7d05cCFUwb3godBgVUCg

А според тази статия от 19.12.2008 г. тези възглавници тепърва навлизат и у нас. Confused
http://goodnews.actualno.com/news_208600.html

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 09:46 от Франческа Салиери

Общи условия

Активация на акаунт