Перник - 12

• 29 587
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • от Луната
Вземи си и помпа за кърма или накарай близките да ти я донесат на първото свиждане. На мен не ми вършеше работа, аз нямах кърма, но други от мамите с които бях в една стая от втория ден след раждането си имаха бая кърма. Сега не знам каке но тогава бебетата ги даваха само денем, а помпата е за през нощта.
За контракциите- като почнаха аз очаквах да ме боли корема, но мен ме болеше кръста, точно над опашката. Няма как да сбъркаш като започнат истинските контракции, те са пре определен интервал от време, който се скъсява, но е равен. А подготвителните са хаотични. Може през час или 2, или половин, но интервал между тях не е равен. Ама и аз го обясних ooooh!. Надявам се, че си го разбрала Hug. Няма да те успокоявам, защото знам, че те е страх Пожелавам ти леко раждане и здраво и пухкаво бебе на финала Hug

# 151
Абе за страх, засега не ме е страх. Може би защото още не знам какво е , а и изкарах една тежка бременност и нямам търпение тя да свърши и да си гушкам малкото бебоче.  Hug Сигурно като ме погнат болките ще ме хване страх... Ама засега си мисля че все ще оживея... Joy

# 152
Цветка-кокетка, недей да носиш лигнин или памук като превързочен материал, а само от специалните превръзки за родилки. Те и от болницата може да ти кажат, че лигнина и памука са неподходящи, 'щото като те обръснат и ще ти  се лепят по раната( ако имаш такава от епизиотомия), а и не само  Simple Smile
Катя, ако си имала много силни болки при идване на цикъла и те е боляло около кръста ниско - нещо подобно са и контракциите. Аз лично го усещах сякаш вътре в костта ме боли. И не се притеснявай, не е кой знае каква болка. Издържа се и после се забравя.
Не е добре да ядете много шоколад, а също и солети след раждането, защото запичат. Добре е близките ви да ви донесат айран и сокове разни ( аз пиех литри ябълков сок и айран), но да не е банан и разни екзотики.
Аз когато раждах не разрешаваха да носиш самобръсначка от типа 'BIC" или Жилет, а само от тези старовремските металните с целите ножчета. Ако можете направете си този тоалет вкъщи преди да тругнете за болницата.
Леко раждане и на двете ви.  bouquet

# 153
  • Перник
Момичета, благодаря за идеите за магазини. В "Симба" сме редовни клиенти, така че ще ги проверим и този път  Simple Smile А в този на "Бл.Гебрев" не съм влизала досега  Embarassed но съм забелязала, че на витрината винаги има много сладки дрешки за момиченца. Може да видим дали имат такива и за малки мъже  Laughing
Само не ми казвайте "спокойно ще разбереш"? Laughing

Не е сигурно дали ще разбереш - аз отидох в болницата 5 дни по-рано  Embarassed Имах разкритие 1 см. и контракции през равни интервали от време + падаща "тапа". В крайна сметка си ме изчакаха да пренося класическите 7 дни и ми предизвикаха раждането. А за бръсненето - и мен не ме бръснаха (в "Св. София").
Храна - аз 2-3 часа след раждането изядох един шоколад, пиех много сокове и вода.
Помпата за кърма е наистина необходима - вземете си.
И не се плашете - ще се справите  Peace Мен ме хвана страх чак като тръгнах от предродилна към родилна зала  Crazy

# 154
Светле, тази Св. София бившата Тина Киркова ли е? Аз вече чета за разни болници, въпреки, че ми е доста рано, но вес пак обичам да съм осведомена пък и да имам време да реша къде Peace

# 155
  • Перник
Светле, тази Св. София бившата Тина Киркова ли е? Аз вече чета за разни болници, въпреки, че ми е доста рано, но вес пак обичам да съм осведомена пък и да имам време да реша къде Peace

Да, същата е. Аз съм доволна от всичко там.

# 156

Да, същата е. Аз съм доволна от всичко там.
Като дойде време ще те поразпитам повечко Mr. Green Май и аз натам клоня Peace Мерси  bouquet

# 157
  • Перник
Живот и здраве, имаш достатъчно време да решиш  Peace Аз съм на разположение, само дето информацията ми няма да е съвсем прясна.

# 158
Здравейте!
От известно време ви шпионирам темичката  Mr. Green и реших да не ви хвърлям в смут повече като ме видите горе да разглеждам и да ви се представя официално.
Аз съм една бивша перничанка, така да се каже, сега само майка ми е там, но ние си ходим поне два пъти в месеца. Малката пък даже още по-редовно. Дори сега е там на бабин дом  Grinning
Надявам се да нямате против да се включвам от време на време, още повече че така следя Калинчо, който ако трябва да сме точни в роднинските връзки, ми е внуче  Mr. Green (братовчедка съм с баба му)  Peace
Ще се радвам дори да се видим някога, когато си дойда.
Лека вечер от мен и приятни почивни дни!

# 159
Много благодаря за информацията момичета   bouquet
Аз все още държа фронта - не съм се ушашкала за раждането  Laughing Ама вижда му се края вече...Все си викам - щом сестра ми (тая кека) роди -  и аз МОГА!!!

# 160
Катя, а ти в кой месец си вече?
Аз да не те притеснявам, но много не разбрах, че започвам да раждам Laughing За щастие обикновено има достатъчно време , така че не се притеснявай.
Първият път отидох от кръчмата в болницата, ей така да ме прегледа лекарката за всеки случай. Оказа се, че имам 4см разкритие (без абсолютно никакви болки, започна да ме боли чак към 6-7см) и след 5 часа родих.
Вторият път влязох в болницата с 5см разкритие, пак без никакви болки, след 2 часа вече имах пълно разкритие.
Моят съвет е започнеш ли да усещаш контракции, които са регулярни, през десетина минути, да посетиш гинеколог, да няма изненади.
Че имам една позната - чудила се до последно ражда ли не ражда ли, отишла в болницата и 5минути по-късно родила Laughing

# 161
Ами аз от днес официално съм в 9 месец  Laughing, но онази вечер се чудех какво става , а и ми беше неудобно да се обаждам на доктора, че какво щях да кажа "Докторе абе дали ме боли достатъчно или още е рано?"  Laughing А до болницата стигам само в краен случай.  Laughing Та затова се чудех - контракции имах на 7 минути за около час и бяха придружени и с болка, но не много силна и затова реших, че не може да раждам - все съм чувала че раждането много боли.   newsm78

# 162
katiado така аз да ти кажа,че болките са доста силни и на всичко отгоре придружени с кървене.Така започват честите контракции и до раждането ще имаш още около няколко часа.Така,че ако видиш кръв не се плаши всичко е нормално.Казвам ти го,защото на мен никой не ми беше казал за това и аз така силно се уплаших.
Mirinda   bouquet добре дошла и в нашата тема.Ще ни бъде приятно да ни шпионираш и даже да се включваш от време на време.Целувки на Нена.
Да ви се похваля,че съм пропуснала.Кальо вече си има и първото зъбче официално се показа на бабин ден.Едно мъничко и беличко,е с днешна дата не е никак малко и мъничко.

# 163
katiado , всяко раждане протича по различен начин. Ако имаш някакви притеснения - обади се или отиди при лекаря.

# 164
katiado , всяко раждане протича по различен начин. Ако имаш някакви притеснения - обади се или отиди при лекаря.
абсолютно наясно съм, че е така. а и нямам притеснения. просто помолих да споделите опит.

Общи условия

Активация на акаунт