Отговори
# 195
Здрасти и от мен!

И аз не съм чела назад, че послените дни сме в разход. Беба се кърми в колата и пак по задачи, че трябваше да ползваме работните дни. Сега почвам подготовката за утре, че ще имаме гости, а ми се ще да направя и коледните сладки, но утре, че тогава ще одаря на малкия комплекта за пластелин и ще му ползвам формичките  Mr. Green Laughing

Лика, след няколко месеца ще се научиш да заспиваш на секундата в която бебто заспи и ти си сложиш главата на възглавницата... Аз сега не заспя ли на 5тата минута и ставам да си свърша работата, че иначе нито наспана, нито пък в нас оправено и още повече се нервирам. Крусти са "люспите" по главата.

Лейди, 200 гр. за колко време? Ако детето се развива нормално и е здраво, теглото не е признак за доброто му състояние. Все пак не сме на състезание за наддаване, че понякога и това е опасно. Вигантола аз го капя директно в устата, защото иначе половината остава по лъжичката, а и така е по-лесно. Той обаче не е гаден - безвкусен е и леко мазничкък, а  вит. Ц обикновенно се харесва на децата, въпреки киселия вкус (или може би точно зараи него). Сина ми все се облизваше след като му дам  Wink А за спането да ти кажа, че аз ако спя до 12.00 после цял ден ми се спи и съм като парцал. Предпочитам да стана по-рано ипосле да дремна половин час следобяд, но разни хора, разни идеали  Peace

Комарче, и Калина сутрин спи върху мен, иначе много ми пъшка и ми пречи  Crazy

За захранването - ще захранвам на 5 или 6 навършени месеца със зеленчуково пюре, ако не го иска каша. Плодове и сокове след 7мия месец. Така съм правила със сина ми и сега пак така смятам. Преди това ми се струва рано и според мен детския организъм е незрял. Хубавото е, че педито ме подкрепя.

# 196
ЗА соковете и аз смятаме, че още е рано.Старата школа препоръчват след първия месец.Нашият педиатър също, той има странна схема относно захранването, но го отложи заради коликите.НЕ ги мъчете бебетата и със сокчета.Те нека си казват, не е нужно ние да изпълняваме, всеки си има гледна точка, а и според Световната Здравна организация захранването започва след 6мес, така е почти навсякъде по света.
Лора, благодаря ти за поясненията относно разстройството.Само съмненията им останаха май, дано скоро сме здрави напълно и да се променят и те, сега са зеленикав и слузести.
Днес купихме коледни подаръци за Митачето и братовчедчетата, други трима мъжаги.Монтирахме му музикалната въртележка, смее се, радва се.И една музикална, която се дърпа с въженце, в момента в който му я показах и ме дари с усмивка, сякаш разбира.
Тази нощ уж поспах, но след 4 се будеше на всеки два часа.И цял ден като караконджул, не е мигнал изобщо, за сметка на това пък разреди малко храненията, ами то ако ебше на 2 часа......Гледам и ние имаме малко крустички по главичката, мисля да му я мия основно с водичка и само 2-3 пъти в седмицата с шампоанче или сапунче.
Оле, да ви кажа хемороидите ме започнаха пак.В пет сутринта станах да си правя баня със смЛейдирадлика, направо ми се плачеше.Сега си купих и някакъв чай за хемороиди, комбинация от много билки, дано помогне заедно с мазилата.
ПОжелавам на всички весело и незабравимо забъдване.Една прекрасна и щастлива КОледа с новите членове на нашите семейства, които са най-големите ни подаръци![/size], Лейди, защо си давала вит.Ц на бебка, заради настинка ли?
Препоръчайте ми добър шезлонг, марка и т.н
Баба и дядо искат да му купят, но са ги поизкупили, има само на бертони и то без играчки, което е безсмислено според мен. Чудя се кое е по-добро-активната гимнастика или шезлонг на този етап.

# 197
  • София
нелчо по мое мнение и опит - шезлонга е по-доброто.  Имаме и двете. Активната гимнастика все още седи опакована и смятам, че ще е така поне още месец. Шезлонга ни го подариха преди 10тина дни и от тогава през деня Ида си седи само там. Явно й е много удобен, защото хич не мрънка. Освен това може да се люлее и се приспиваме по-лесничко, но внимавам, да не я престрастя към люлянето. Нашият е на чико. Има и поставка за играчки + 3 много сладки играчки. Още обаче не им обръщаме много внимание. ще потърся картинка из нет-а да ти го покажа.

П.С.
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_71&products_id=2383

ето това е, само че е в други цветове.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 19:36 от ilka_D

# 198
Още един линк по темата сокове:
http://karmene.greatnow.com/sokove.html
Цитат
Единствената храна или напитка, от която се нуждае бебето през първите 6 месеца от живота си, е само и единствено кърмата.
...
Цитат
Даването на сок на изключително кърмено бебе често води до по-вяло сукане на следващото кърмене

Ето и за крустите:
http://www.moetobebe.net/read.php?cat=&aid=189
Цитат
Млечни кори (бебешка кал)
Какво е представлява?
Среща се при почти всички бебета и не е повод за притеснение. Представлява жълтеникави корички по главата на бебето. Неприятна е на вид, но не е заплаха за здравето на бебето.

# 199
хмм ... какво е "крусти"  newsm78
newsm78 чудно какво ли  Thinking
Крустите се образуват при заздравяването на пъпчиците- нещо като коричка, която не трябва да се чопли! За това има различни кремчета, а мойта педиатърка каза че може да се маже и с преварен зехтин!

# 200
  • София
Само да се разпиша, че нещо напоследък няма много-много за писане около нас.
Днес ходихме в МЦ "Детско здраве" на преглед на тазобедр. стави, гледаха я на УЗ и всичко ни е наред. Доки ни препоръча след 2-я месец да я слагам в кенгуру, нещо не разбрах защо пък в кенгуру, аз лично повече съм фен на слинга.
Иначе Алекс от вчера се опита да ми върти номера с цокането- не иска да цока от цица, цокне малко и започне да плаче, имам кърма, просто тя е решила че иска лесно, Е да, ама не. Днес я оставих само на това, което си е изцокала за 2-3 мин и я оставих....порева...заспа...след кратко време се събуди- пак гладна- е да, ама освен цица друго не й дадох. Е нямаше къде да иде и цока, ама не с особено желание около 8-9 мин и после й дадох АМ.
Вашите бебоци въртят ли ви такива номерца? newsm78

# 201
нашата педиатърка каза че като Ивко навърши два месеца,като минем консултацията ще почнем със сокчета по малко

аз отивам да спя че утре ме чака дълъг ден cook cook

# 202
  • На топло...
Здравейте и от нас!  Hug

Честито на месечинките!

Мими, страхотна идея е с блузката, миришеща на мляко. Също мислех, че дребен не ще шише или биба (нея наистина обаче), нооо... Днес поизцедих, докато го кърмех, че ме боляха гърдите от пълнота, ама Йоши се оказа още гладен - дадох му шишето и о,чудо!, яде  Laughing. Значии, не е могъл просто татко му да го излъже онзи ден, че е мама... явно - просто не гълташе и оставяше млякото да си тече от устата,... и гледаше умничко Whistling. Ще се пробва с тениската тая работа!
Бирената мая наистина си струва,между другото - преливам Peace.
За сокчетата, също четох, че се започва със зеленчук, не дразни така стомаха... и то от 6-ти месец (ние се кърмим само).

Желая на всички страхотни весели празници!
Да се заредим с положителна енергия и мнооого любов!

П.С. Вале, Умник Гюро в албумчето е нашето калпазанче Blush!

# 203
Илка аз последвах твоя пример и поисках съвет от друг Педиатър, - никакво започване на сокчета още сега Crossing Arms, явно и нашата докторка следва някаква стара школа Laughing

# 204
# 205
Мишле, кенгуруто се препоръчва, заради позата - крачетата са разкрачени, което е добре за ставите. Същата работа върши и носенето на хълбок, а за бебета с луксация се купуват едни специални гащи или се слагат два памперса един върху друг. За дърпането от цицата - и Калина го прави като и тече много или като я заболи коремчето, но като я понося малко и полюлям тя се успокоява и после суче нормално. Ама тя все пак не е опитвала шишето и не знае какво е лесното  Mr. Green

За сокчетата - много по-полезни от тях са АМ и кърмата. Сока не внася нищо което да липсва в посочените. Горещо ви препоръчвам да прочетете линковете на момичетата по-горе или статиите в кърмаческия преди да решите каквото и да е за захранването. Все пак най-добре решава майката, но когато е информирана.

Мимето, добро решение  Peace Особено при ваште колики.

# 206
Здравеите има ли някои? Моят бебо го изкъпах нахраних и заспинка.Мъжът ми е на работа до 10 30 часа а аз сядам малко ма компа и отивам да спинкам smile3507Искам да ви питам какъв чаи давате за коликите?Аз давам на хип от момента на раждането но за втория месец майче е друг дали да го сменям, защото от този имам още малко. Ако някои знае ще се радвам да ми каже.

# 207
Иначе Алекс от вчера се опита да ми върти номера с цокането- не иска да цока от цица, цокне малко и започне да плаче, имам кърма, просто тя е решила че иска лесно, Е да, ама не. Днес я оставих само на това, което си е изцокала за 2-3 мин и я оставих....порева...заспа...след кратко време се събуди- пак гладна- е да, ама освен цица друго не й дадох. Е нямаше къде да иде и цока, ама не с особено желание около 8-9 мин и после й дадох АМ.
Вашите бебоци въртят ли ви такива номерца? newsm78
Мишле, ние имахме такъв период и се постреснах аз, че кърменето ни може да отиде по дяволите и направих като теб- пищи, не пищи- цица и това е- ако иска да яде, ако иска гладна да стои.. то гладна е силно казано, защото спира да се инати и си цока , ама имахме няколко такива инатливи дни...

Да се изкажа и аз за соковете- на последната консултация ни дадоха:
Основни принципи и решения от Конференцията в Шумен
1.) Мястото и ролята на водата
Неправилно е схващането за НЕ даването на вода на кърмачетата с обяснение, че кърмата (млякото) съдържа вода (е приготвено с вода). Правилен подход е на бебето да се предлага вода (неподсладена) между храненията, независимо дали то "иска" или "не иска". Последствията от НЕдаването на вода могат да бъдат по-сериозни от това бебето да замества част от млечното хранене (кърмата) поемайки малки количества вода. И не на последно място- детето свиква да утолява жаждата си с мляко, не познава вкуса на водата и тя се замества от плодови и газирани напитки в по-късна възраст.
2.) Захранване (между 4 и 6 месец)
Здравото кърмаче следва да започне захранване след 4 месец- по преценка на педиатър със зеленчуково пюре или каша. Захранването може да бъде отложено ако има основания за това- алергия, други заболявания. Всяко по-късно захранване води до по-трудно приемане на новите храни, трудно привикване към нови консистенции и продължаване на кърмаческото меню и след 1 год. възраст
*Плодови сокове и пюрета (3-4 месец)
  Прие се соковете и плодовите пюрета да се включват през 3-4 месец, а не както сега през 2-ри
*Зеленчукови пюрета (през 4 месец)
*Каши (през 4-5 месец)
  Видове каши Фризокрем!
*1/4 жълтък (4-5 месец)
*Месни пюрета (през 6 месец)
*Попара със сирене (през 7 месец)
*Супи и бульони + пюре през 8 месец
*Готвени ястия през 10  месец
Надявам се тази схема да бъде публикувана официално в сп. Педиатрия
Няма много нови моменти, общо взето педиатрите би трябвало да се придържат към досега действащите инструкции за хранене и захранване.

# 208
Добър вечер от нас!

Най-накрая и аз сложих снимки на Андреа в албумчето на Ноемврийките.

Вале, когато ти остане време, моля да я сложиш в колажчето! Много благодаря!  Hug

# 209
                                  Да пожелая на семействата на всички мамчета весели празници!
                   Здраве, топлота, уют и разбирателство в семействата ви през новата година!
                     Много късмет да ви съпътства във всяко начинание!

Общи условия

Активация на акаунт