104та немска: Гер ап У, гер ап У

• 15 425
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
 Simple Smile   servus, момичета     bouquet

Ние май позакрепихме положението с кърменето    Wink   вече не се налага да му давам и адаптирано мляко и съм много щастлива. Освен това храненията станаха на два часа през деня, а нощем спя по цели 4 часа    Wink   Благодаря за всички съвети.

Утре тръгваме на първо пътуване с Йонас. Дано да се справим.

Пожелавам на всички ви много хубаво настроение и усет за добър старт на 2009    Hug

пс - Зиме, ще почакам за питката, не е спешно    Simple Smile

# 166
Мойн  Sunglasses

МГМ, Тюбинген, да, там е най старият университет в Германия. Може да е малък град, но Бибитке, студентски е, не бой се, има zабавления  Laughing
Тук е по трудно да постигнеШ обЩ успех 6.0, наистина трябва да си иzвънzемен zа да постигнеШ това. Или да у4иШ в иzтока  Laughing

Мате, приzнавам ви zа най бърzо бягаЩи от Германия  Laughing

Не zнам дали да се смея или да пла4а. Отворих тема zа Wii zа да се обменят мнения zа раzните игри. Та дойде една отка4алка и вика, оооо, има един 4ип, можете да хаквате конzолата и после сами да си теглите и zаписвате игрите от нета. Отговорих, 4е освен 4е е нелегално, с това губиШ и гаранцията zа конzолата. Правиха се на оЩипани госпожици, каzах аz 4е всеки сам си реШава дали иска да краде или не, но нека не се агитира zа нелегални неЩа (правя се на добро дете  bowuu ). И сега една ми вика, 4е не можела да раzбере кой в слу4ая крадял  Shocked
Потресена съм, 4естно.

# 167
  • Германия
Татяна, аз ако бях в БГ нямаше да имам доверие в гаранцията, затова и може би не им пука за изгубена гаранция, хеле пък за чужд (интелектуален) труд.

# 168
Пепе, аz се въzмутих не zа друго,а zа това 4е не осъzнават 4е крадат.  Tired

# 169
Пепе, аz се въzмутих не zа друго,а zа това 4е не осъzнават 4е крадат.  Tired
Всички, които пишат тук във форума, крадат. Едва ли има един с легализиран софтуер на компа си. Всичко се сваля от торенти с кракнати ключове или крадени серийни номера.
Брат ми работи в сферата и знам за какво става дума.
Ще крадат, докато има възможност. Като ударят кепенците на торентите като безплатни, ще видят те софтуер през крив макарон.
Само да вметна, че и аз съм от крадлите Embarassed (заради скъпите фотообработващи софтуери)

# 170
Сигурно Ще ме помислите zа балък, но ние си купуваме и софтуера, и муzиката (или на диск, или от айтюнс zа 1?/1 песен) и филмите. НиЩи4ко не сваляме (освен ако е фрий).
Катя, вместо ФП можеШ да пробваШ Гимп  Peace

# 171
Сигурно Ще ме помислите zа балък, но ние си купуваме и софтуера, и муzиката (или на диск, или от айтюнс zа 1?/1 песен) и филмите. НиЩи4ко не сваляме (освен ако е фрий).
Катя, вместо ФП можеШ да пробваШ Гимп  Peace
Не си балък, ние също купуваме другите неща.
Не работя с ФШ, а с Лайтруум (пак на Адоби), защото  има доста по-добри опции за обработка на снимките. Гимп е елементарен, не ми стига. ooooh!
Скоро обаче ще се снабдя с легален, защото мисля да минавам на Мак, а там няма хънта-мънта.

# 172
Хубаво обмисли дали да минеШ на Мак. Ние имаме Мак вкъЩи и трябваШе вси4ко (ВСИ4КО  ooooh! ) да купим наново.....офис, антивирусни, а бе вси4ко. Голяма инвестиция беШе (след голямата инвестиция zа путъра, който струваШе 2500?  ooooh!  ooooh!  ooooh! ). Ако оби4аШ да играеШ на компютър, Мак не е zа теб, по4ти няма игри. Мъжът ми след дълго търсене намери една игра, която да му е интересна, и я имаШе само в САЩ, пък Амаzон само доставиха с УПС ...и стана zлатна  ooooh!

# 173
  • Немция
Мойн  Sunglasses
Може да е малък град, но Бибитке, студентски е, не бой се, има zабавления  Laughing
Една моя друга далечна позната(българка) ми разказваше с отегчение за скучния студентски живот в Тюбинген. Тя следваше във Велико Търново и беше на вид специализация в ДЕ.
Абе, сигурно има пъстър студентски живот в Тюбинген, ама ми е трудно да направя сравнение с този град и с Хамбург примерно, който предлага къде повече "аху-иху" и други разни възможности за веселби. Но не забравям да подчертая , че всеки сам си е отговорен за степента на скуката в живота му. Студенти, недоволни от социалния си живот съм срещала и в Хамбург- особено в началото им на престоя там.

# 174
Аз искам да го ползвам само за снимките. А игри у нас няма. Дори децата нямат все още право на достъп.
Аз съм звяр в това отношение - нито плейстейшън, нито нищо друго се намира из къщи. Нямам и намерение скоро да им отпускам такива неща. За други дейности - като ползване на офиса, ще уча следващата година щерката, че покрай нея да се понауча и аз да работя като хората с ПП.

# 175
Но не забравям да подчертая , че всеки сам си е отговорен за степента на скуката в живота му.

То4но така е  Peace

# 176
  • UK
Тя каза, че там просто почти няма места, където да излизаш с приятели, от типа на дискотеки и тн.

Курсовата не мога да я напиша сама, изискването е за разпределение на ролите, трябва да правим анализ на рекламите в избрана от нас медия (ТВ, радио, списания и вестници, Интернет, външна реклама), и е много за един човек. По трима или четирима трябва да работим. Ще видим какво ще го правя това...

# 177
МГМ, навсякъде има достатъчно кръчми и дискотеки... друг е въпросът, че не са така лъскави, а и няма такова разнообразие както в БГ... аз на диско не обичам да ходя, но ми липсват баровете/клубовете с музика на живо, както беше клуб библиотека преди 7-8г, че не съм ходила там, откакто съм в германия

# 178
  • UK
Аз нямам никаква представа, наистина. Simple Smile В Германия съм била два пъти, та не знам как е, а, честно казано, и тук не си падам особено по ходене по твърде шумни и задимени места, каквито са дискотеките в повечето случаи. Казвам само тя какво разказва. Simple Smile

# 179
  • Немция
МГМ, навсякъде има достатъчно кръчми и дискотеки...
A, тук не съм много съгласна. Ние живеем в момента в град, който си е като предградие на Есен. Градът е 80 000 жители, обаче няма нито една дискотека. Който иска да друсне бедър, трябва да отиде до съседните Есен или Гелзенкирхен. Докато в един 80 000 български град, дори и да не е студентски, се намира поне по 1 дискотека.

Ха, Пепе, и аз не съм стъпвала в клуб"Библиотека" от горе-долу 7-8 години, а бях що-годе редовен посетител там. Току-виж сме се разминали там, без да знаем... Wink

Общи условия

Активация на акаунт