Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 3-та тема

• 136 484
  • 364
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета.Днес мисля да правя питка за втори път(първата не се получи).Купих си мая,която е 42 грама и пише,че е за 2 кг брашно и не се смесва със сол и захар при шупването.Моето брашно ще е около 1 кг.Какво ще ме посъветвате?Иска ми се да се науча да ги правя тези питки.Благодаря предварително за отговорите.

За толкова брашно сложи половин кубче мая. Не знам обаче защо пише да не се слага захар или сол. Аз й слагам захар, от която маята се втечнява. После добавям 1-2 суп.л.брашно и малко прясно мляко, и тогава оставям маята да шупне.

# 241
ТАКА аз ви прочетох от начало до край.Вие сте страхотни чак ми се дояде по едно време.Утре с тенденцията нищо да не направя ще пробвам болярската ви пита понеже ми се стори най лесна.Ще видим-купих си точилка,сито и продукти.Утре ще се похваля какви съм ги свършила.Никога не съм месила и ми е кофти да не се изложа яко Embarassed

# 242
Отново болярската питка в усукан вариант

# 243
Момичета,изглежда правите нещо страашно вкусно!За жалост не мога да прегледам цялата тема(когато имам повечко свободно време с радост бих го сторила)
Имам една молба,ако може да ми кажете някоя вкусна рецепта за сладка питка,тъй като в нашия край за прохождане се раздава сладка питка и ми се ще да си я омеся сама!Ще съм ви много признателна.Благодаря предварително!

# 244
Имам една молба,ако може да ми кажете някоя вкусна рецепта за сладка питка,тъй като в нашия край за прохождане се раздава сладка питка и ми се ще да си я омеся сама!Ще съм ви много признателна.Благодаря предварително!

Не знам дали е подходяща /ако ще се търкаля - няма да стане/, но на вкус е фантастична.
Усуканата питка на Танита с мед и орехи

А ето и темата за нея.

Още идеи.

Тук също.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 23:16 от labrex

# 245
Labrex, благодаря ти за съветите  Hug ,питката ми този път стана страхотна, на конци, вкусна, думи нямам Simple Smile.Само дето я направих в правоъгълна тава,защото все още нямам кръгла.Още един път, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!

# 246
 newsm20 НАПРАВИХ Я !!!!Стана като на снимката тук,похвалих се на всички Joy JoyБЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО.Аз съм малко развълнувана.Такова чудо досега никога не е излизало от моята фурна.Единственото което не спазих е с маята вместо цяло пакетче сложих половин.

adi_v4  нямаш ли снимка на която се вижда преди да е опечена.Изглежда невероятна,аз я правих на кифлички?

# 247
Labrex, благодаря ти за съветите  Hug ,питката ми този път стана страхотна, на конци, вкусна, думи нямам Simple Smile.Само дето я направих в правоъгълна тава,защото все още нямам кръгла.Още един път, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!

Знаех си аз, че ще стане, само чаках да се похвалиш! Grinning Радвам се, че си успяла!  chef  bouquet

# 248
newsm20 НАПРАВИХ Я !!!!Стана като на снимката тук,похвалих се на всички Joy JoyБЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО.Аз съм малко развълнувана.Такова чудо досега никога не е излизало от моята фурна.Единственото което не спазих е с маята вместо цяло пакетче сложих половин.

adi_v4  нямаш ли снимка на която се вижда преди да е опечена.Изглежда невероятна,аз я правих на кифлички?
Мила сигурно си се объркала,щото незнам какви снимки искаш! Grinning

# 249
Последната ми питка "Роза"

# 250
  • ГОре на черешата...
Уааааау, Пепкика, каква красота, браво   bouquet !!!

# 251
Пепика, разкош! smile3501

# 252
Последната ми питка "Роза"

Пепика, думи нямам..........Красота!!!   chef  bouquet

# 253
  • София
Пепика оставам безмълвна smile3501

# 254
Пепика-аплодисменти!Това творение е направо страхотно,немога да намеря думи,с които се описва такава красота.Ти си направо ПРОФЕСИОНАЛИСТ!Продължавай все така да радваш очите ни!

Общи условия

Активация на акаунт