ЩЕ МОЖЕТЕ ли ДА ОТГЛЕЖДАТЕ БЕБЕ С 100 лв.месечно,ако нямате 12м.стаж?

• 16 241
  • 433
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Те не ги уволняват, карат ги доброволно да напуснат  Wink

Или пък не им подновяват договора, както се получи при мен или ги съкращават, като разберат, че са бремнни и няма закон, който да ги пази

Е как да няма закон?! Бременна служителка може да се уволнява само при дефинираните в закона условия.

# 196
  • след Околовръстното
Абе то закон има,ама има и вратички.Ако бременната не излезе болнични ще я духнат като нищо.Малко са съпричастните работодатели-повечето предпочитат да си спестят осигуровките.А това за ученето,кариерата и майчинството е най-голямата глупост.Излиза така че трябва предварително да си планираш всичко в живота.И ако забременееш в неподходящо време какво?Аборт ли?

# 197
Абе то закон има,ама има и вратички.Ако бременната не излезе болнични ще я духнат като нищо.Малко са съпричастните работодатели-повечето предпочитат да си спестят осигуровките.А това за ученето,кариерата и майчинството е най-голямата глупост.Излиза така че трябва предварително да си планираш всичко в живота.И ако забременееш в неподходящо време какво?Аборт ли?

Ако всичко си си планирал няма как да забременееш в неподходящ момент. Забременяването не е като да ти падне керемида на главата непланирано и неочаквано.  Laughing

# 198
Ако всичко си си планирал няма как да забременееш в неподходящ момент. Забременяването не е като да ти падне керемида на главата непланирано и неочаквано.  Laughing
Да, да...
Добре....
  Crossing Arms

# 199
  • Sofia

Мен не са ме духнали като нищо. Пък и аз бях бременна.
Кои осигуровки имаш предвид? Щото работодателя по мои спомени плаща около 8лв/месец докато съм в майчинство. newsm78

# 200

Мен не са ме духнали като нищо. Пък и аз бях бременна.
Кои осигуровки имаш предвид? Щото работодателя по мои спомени плаща около 8лв/месец докато съм в майчинство. newsm78

Предполагам, че има предвид тези, които се плащат, преди да излезеш по майчинство....
Щото те не са 8 лв.... 
Mr. Green

# 201
  • след Околовръстното
И така на трите въпроса:1. забременяване случайно-правиш опити за бебе 3-4 години,поради една или друга причина нещо не става, ти се примиряваш и след няколко месеца хоп-бебе. 2. Това че една бременна не са я духнали не означава че при всички е така,защото аз познавам и духнати. 3. Джуличка е права докато излезеш по майчинство осигуровките са доста по-сериозна сума от 8 лв.,а дори и след като родиш ако шефът ти е леке и 5 лв. няма да иска да плаща.

# 202
  • Sofia
Преди да излезеш майчинство все пак работиш. Осигуровките са същите, както когато работиш без да си бременна. Не виждам какво различно има за работодателя в този случай. Ако излезеш в болнични те се плащат от НОИ.
Неудобството за работодателя е по-скоро, че може да отсъстваш често или че се налага после да ти пази мястото.
АКо не си уведомил работодателя, че си бременна, както е по закон - да, може да те уволни. Вие уведомихте ли го, за да ползвате защитата на закона?

# 203
  • Sofia
И така на трите въпроса:1. забременяване случайно-правиш опити за бебе 3-4 години,поради една или друга причина нещо не става, ти се примиряваш и след няколко месеца хоп-бебе.

Тук не виждам какъв е проблемът и какво непланово има?! Очевидно след като 3 месеца преди това си бил готов финансово и психически за дете, 3 месеца по-късно това няма да е проблем. Примера е неудачен.
Планово означава в кой момент е възможно да гледаш дете, а не че си решила да забременееш през месец декември например. То това да не става по график все пак?!
Очевидно не се предпазваш, забременяваш, детето е желано, проблем няма.

# 204
  • след Околовръстното

И така на трите въпроса:1. забременяване случайно-правиш опити за бебе 3-4 години,поради една или друга причина нещо не става, ти се примиряваш и след няколко месеца хоп-бебе.

Това е едно примерно решение как се забременява случайно.Защото пробваха да ме убедят случайна бременност няма-всичко е семейно планиране.Като казвам случайно нямам предвид нежелано и проблем действително няма - просто беше пример.

# 205
  • Sofia
Това е едно примерно решение как се забременява случайно.Защото пробваха да ме убедят случайна бременност няма-всичко е семейно планиране.Като казвам случайно нямам предвид нежелано и проблем действително няма - просто беше пример.

Въпроса не беше как се забременява без да улучиш точния месец на забременяване, а как става случайно когато ни най-малко не си готов за деца - финансово и семейно. В този смисъл е непланирано от гледна точка на това с какви средства ще бъде отгледано.
Иначе почти никой не знае кога точно ще забременее.
Въпроса е, че в голяма степен човек може да се предпази в моментите, когато не е готов за това.
А иначе изключения дори и така има, но все пак не може да се очаква един закон да обхване абсолютно всички житейски ситуации, нали?

# 206

А иначе изключения дори и така има, но все пак не може да се очаква един закон да обхване абсолютно всички житейски ситуации, нали?
Както в повечето случаи - съгласна съм с теб....  Peace
Но това, което си написала, беше важно да се напише...
Не сме всесилни и не можем да се бъркаме в работата на Господ...
Понякога просто се случва и това, да напишеш, че хора, на които се е случило са безотговорни и не знам какви си, е, меко казано грозно...

# 207
Момичета всички контрацептиви, хапчета, прецервативи и т.н. дават 99% сигурност. Така че не ми говорете, че нямало случайно забременяване. Има и то е 1%. Другия вариант е да не водите полов живот изобщо - тогава 100% няма как да забременеете  Wink

# 208
Още повече, че повечето не са препоръчителни за нераждали жени  Peace Остава презервативът, но той съвсем не е 100%-тов  Mr. Green

# 209
  • Sofia
Момичета всички контрацептиви, хапчета, прецервативи и т.н. дават 99% сигурност. Така че не ми говорете, че нямало случайно забременяване. Има и то е 1%. Другия вариант е да не водите полов живот изобщо - тогава 100% няма как да забременеете  Wink

Така е. Въпросът е как този закон да подпомогне този 1%, без от друга страна да поощри ромите, необразованите и ученичките да забременеят набързо без да му мислят и без да се напрягат да работят, само защото държавата и без това ще им отгледа децата? Понеже държавата не желае ( и правилно) да поощрява тези раждания.

Общи условия

Активация на акаунт