Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!

• 20 720
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Vanilla Sky, до колкото знам Guildford е хубаво място за живеене и гледане на деца. Аз не живея там, но си мисля, че има добра репутация. Далечко е от Лондон но има добри влакови връзки.
Пускам ти 1 линк където можеш да получиш повече информация за всяко от местата: www.upmystreet.com. Трябва само да напишеш пощенския код - предлагам ти да ползваш този на училищата.

Успех!

# 211
Fish189, Благодаря много за включването!  Hug
Събрала съм доста информация и за двата района, проблема е, че е преобладаващо от Интернет.
Много ще се радвам, ако мами, живеещи в тези райони, се включат.
Информация от първа ръка, ще ни е много от полза.
Благодаря, още веднъж!

# 212
Гилфорд е хубаво  Peace

# 213
  • UK/София

Аз съм много близо до St. Albans , доста често ходим там на разходка.В Лондон живях преди години за около месец и сега не мога да се нарадвам на провинциалния живот Simple Smile.Не виждам нищо по-различно от St. Albans и нашият град.Само дето наемите в Лондон са много по-високи, а и за 15 мин. с колата сме до там.Има големи шопинг центрове,  в сърджарито винаги ни приемат бързо,  има кина.......не мился, че липсва нещо съществено.Доста от училищата са с много по-добро реноме от тези в Лондон, особено в Letchworth Garden City (живях там и се надявам синът ми да започне там училище).Чернокожи почти не се срещат - знам, че на доста хора това им е критерий за успокойно обучение на детето им newsm78............Не знам какво друго бих могла да ти кажа.Аз за нищо не света не бих се върнала в Лондон.

# 214
  • След завоя в дясно
Привет на всички

Мери много интересна статия, чудя се дали някое от момичетата ще извика урааа Mr. Green
Vanilla Sky доколкото знам St. Albans е много пош, и има много реномирани училищата. Успех в решението.

Момичета имате ли още сняг? При нас в голема града Лондона здраво се топи.
Преди време някой бе пуснал този сайт http://www.saynoto0870.com/ искам специално да благодаря за него, спести ми мноооого пари newsm20

# 215
Diorella, благодаря! И твоят вот, отива в полза на района.  Grinning

Биляна, радвам се, че се включи.  Hug  Моето дете е прието в St Albans High School for Girl като началното училище е в Wheathampstead. Ако я запиша в това училище, бих предпочела да живеем там. Нашият проблем е, че винаги сме живели в града, където всичко ни е било на ръка разстояние и сме ползвали всички възможни екстри и удобства. Обаче, напълно съм на ясно, че не мога да сравнявам Цюрих с Лондон - разликата е огромна. По тази причина, най-вече заради дъщеря ми, предпочитам да се заселим на село. И напълно те подкрепям, и разбирам изборът ти. В кое градче точно живеете? Ако искаш ми пиши на лични.

EII, благодаря и на теб!  Hug

# 216
и аз съм на това мнение по принцип за грижите за деца, ако човекът от БГ е поне роднина - поне далечен. имам познати, които възнамеряват да пускат обява за това и като се обади някой да го вземат тук - което за мен е безумие без да познаваш много добре човека, който ще бъде сам с детето ти. всякакви луди има.
на мен свекърва ми ми помага и се справя доста добре, но не знам доколко ще издържи с двамата, ако почна работа, освен ако са в едно и също училище по-нататък, малката ми е на 19 месеца още.
гарантирам обаче полудяване 4г. вкъщи само с деца на майка, решила да стои и да го гледа детето си сама, ако пък са две и повече ... #Crazy

относно училищата извън лондон - наистина са по-добри в някои райони, в лондон, близо до центъра някои училища са с много лошо реноме. в малките градчета животът е по-спокоен и чист, имотите са по-евтини, единственият проблем е с предлагането на работа.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:44 от S T A R D U S T

# 217
"гарантирам обаче полудяване 4г. вкъщи само с деца на майка, решила да стои и да го гледа детето си сама, ако пък са две и повече ... "

Ами аз бях така,ама издържах де не   Crazy (ама за малко  Whistlingbowuu

# 218
Привет, S T A R D U S T!
Моят проблем е живота на село сам по себе си; непознаването на районите, за които споменах; качеството на медицинските услуги, загубата на време в път, за да достигнеш Лондон; липсата или наличието на добре зареден хранителен магазин; аптека, която да работи, дори и при лошо време, престъпност... Що се отнася за културен живот и развлечения, мястото е ясно, друг е въпроса колко ще остава време.   Hug

А ако говорим за училищата и качеството на образованието, независимо в или извън Лондон, всичко е относително и зависи от приоритетите и преследваните цели, или поне аз така мисля.  Simple Smile

# 219
  • Bristol
"гарантирам обаче полудяване 4г. вкъщи само с деца на майка, решила да стои и да го гледа детето си сама, ако пък са две и повече ... "

Ами аз бях така,ама издържах де не   Crazy (ама за малко  Whistlingbowuu
То и аз съм така, вече 4та година  Laughing

Коригирам се, сори! Като прочетох името на училището и се обърках че става дума за голямо дете  ooooh!  Embarassed

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 19:42 от Merry

# 220
Имам дъщеря, която скоро ще стане на 4 години и живот и здраве, ще тръгне на училище там.
Аз пак не разбрала ама ,не тръгват ли от 5г.на у-ще?

# 221
Имам дъщеря, която скоро ще стане на 4 години и живот и здраве, ще тръгне на училище там.
Някой училища имат задължителен киндергардън и при скул ,за  да осигуриш място, преди да  започнат 1ва година. Предполагам при скул има предвид.
Била съм в Гилфорд на разходка и не ми направи особено впечатление,щом ще ти липсва градският живот.
За другият град нищо не мога да кажа.

# 222
Merry, Здравей!
За кратко време трябваше да се запозная с училищната система в Великобритания. Първо проучих държавните училища. Има достъпна информация по Интернет. Като разгледах по-задълбочено инспекторските репорти и резултатите от тестовете, които децата постигат на различните нива, ми стана ясно, че държавните училища, които са с добри академични резултати в Лондон и сателитните градчета, са малко на брой и са oversubscribed.
Следващата фаза, беше да проуча частните. Оказа се, че качеството варира. Лош момент при нас беше, че решихме да сменяме държавата точно преди Коледните празници. По тази причина, голяма част от тези училища, вече бяха приключили с приемане на документи, заплащане на такси, осигуряване на място за изпит на малките. С късмет и упоритост от наша страна, някой направиха изключение и ни допуснаха до assessments.
Резултатът - първите три седмици на януари прекарахме в Лондон; дъщеря ми се яви на 10 изпита в различни училища в различни райони на Лондон; ние със съпруга ми имахме възможност да се срещнем с директор, учители, да направим оглед на училището; някой бяха доста отзивчиви и дори ни свързаха с родители, чийто деца учат там.
Всички училища, които посетихме имат много високи академични резултати и постижения в различни области. На нас сега остава грижата и отговорността да изберем не само училището (получихме положителни потвърждения от няколко у/ща), но и района, в който ще живеем. Мога само да се радвам, че дъщеря ми се справи много добре с натоварването и издържа и се представи геройски. Аз затова казах, че нямам проблем с училищата, защото добре сме ги проучили и знам какво да очаквам. Проблема ни е в кой район да се заселим.  Simple Smile
Ако някой иска подробности за училища, с удоволствие мога да помогна, защото разполагам с добра информация (проспекти, academies results andachievements, inspection reports, facilities, такси - всичко смляно; в това отношение тук е по добре от Швейцария). Освен училищата, които ни бяха в списъка и са highly selective, посетихме и други, които са non-selective в Лондон, като база за сравнение. Не твърдя, че всичко ми е ясно, но добих представа, която ме кара да се чувствам добре в избора си.
Извинявайте! Стана дълго.
Благодаря на всички, които се включват по моя проблем и лека вечер!   bouquet

# 223
  • Манчестър
Някой училища имат задължителен киндергардън и при скул ,за  да осигуриш място, преди да  започнат 1ва година. Предполагам при скул има предвид.
Била съм в Гилфорд на разходка и не ми направи особено впечатление,щом ще ти липсва градският живот.
За другият град нищо не мога да кажа.

не мисля,че са задължителни,още повече пък да ти гарантират място в училище после. не знам дали е така във всички общини, но в нашата са такива правилата.
Сина ми посещава нърсъри в католическо училище, но това не му гарантира място в училището,,кандидатства си на общо основание...

# 224
  • ENGLAND
Не мога да подмина тема за училищата.
Ave и при нас е така.
Vanilla Sky сподели какви бяха изпитите,  какво ги изпитваха, какви са им изискванията. Това за частните училища е нали?

Общи условия

Активация на акаунт