Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!

• 20 724
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Елл, ами туй дебнене на пощальона не е случайно, бе! Ще му взема хляба от ръцете на човека! Хихихи! Шегувам се, разбира се. Нещо в администрация си търся, насочила съм се към NHS, да видим дали ще излезе нещо.  Hug

Ани, и нашият Булсатком отвреме на време спира. Ние сме с 80 см чиния. Момчето, което идва инсталира, пък каза, че нямало значение колко е голяма чинията. Той за себе си правил различни опити-с голяма чиния, с малка, резултатът бил един и същ. Зависело от това колко са плътни облаците, те разсейвали сигнала. И механично, ако окото се затрупа от сняг, вода или прах. Но пък Аве казва друго. Аз издържам ден без Булстакома, после много ми липсват българските реклами.  hahaha Едно кюфте нашенско как го тръшкат в брашното и после пльос-в олиото и накрая-пак сурово... Joy  Шегичка отново! Али ги следи с интерес, затова ми липсват.

Нещо много ми е шеговито днес. Да видим пощальонът какви сметки ще донесе...

# 196
Желаещи да си поят сутрешното кафе у нас  Hug

# 197
Не знам за кафето,но да си паркирам колата няма да откажа!  Laughing
Както казва половинката на 1 форумска ма(да)ма:,,На вашата улица не ожулена кола няма!''  Laughing

# 198
  • Bristol
Ей, най-накрая и при нас понаваля сняг, около 2 см  Laughing Училищата са затворени, децата правят снежни човеци навън и се замерят с топки, не е зле  Grinning

# 199
Елл, ами туй дебнене на пощальона не е случайно, бе! Ще му взема хляба от ръцете на човека! Хихихи! Шегувам се, разбира се. Нещо в администрация си търся, насочила съм се към NHS, да видим дали ще излезе нещо.  Hug

Нещо много ми е шеговито днес. Да видим пощальонът какви сметки ще донесе...

Мари, днес за теб съм се сетила и познай защо - ами пощальона разбира се! Ние живеем на 1 баир и днес го гледам човечеца бута колелото нагоре в кишата, а то пълно, препълнено - 3 дни не беше идвал! И така той с колелото, аз с количката издрапахме нагоре Simple Smile

# 200
Нас днес пощальонката ни забрави.
До сега сам се ринала в снега да си правя снежен човек  Mr. Green

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 18:08 от aniji мама на Джозеф и Кейт

# 201
Zdraveite mami,

Imam sin na po4ti 10 mesetsa i ve4e dosta vreme tyrsia childcare - nanny,  nursery ili childminder. Struva mi se dosta skypo da plashtam £1600/mesets za  nursery, a childminder shte mi struva okolo £1000/mesets.

Vie kak se spraviate? Polzvate li nanny,  nannyshare ili niakoia rodnina ot Bylgaria se griji za decata vi? Thinking

Jiveia v Wandsworth Town i shte se radvam ako niakoi me posyvetva neshto ili prosto mi dade idea...

Blagodaria vi mnogo predvaritelno,

Miglena  bouquet

# 202
  • Манчестър
Zdraveite mami,

Imam sin na po4ti 10 mesetsa i ve4e dosta vreme tyrsia childcare - nanny,  nursery ili childminder. Struva mi se dosta skypo da plashtam £1600/mesets za  nursery, a childminder shte mi struva okolo £1000/mesets.

Vie kak se spraviate? Polzvate li nanny,  nannyshare ili niakoia rodnina ot Bylgaria se griji za decata vi? Thinking

Jiveia v Wandsworth Town i shte se radvam ako niakoi me posyvetva neshto ili prosto mi dade idea...

Blagodaria vi mnogo predvaritelno,

Miglena  bouquet

Докараи някоя роднина пенсионерка или потърси такава в БГ....

# 203
на мен ми писна от тоя сняг пък - айде един ден красиво беше, децата се порадваха ... ама сега киша+лед+кал ... отврат ... едва бутам количката по непочистените тротоари, едновременно с това придържам баткото да не падне някъде. днес ходихме на една плейгрупа даже малката наклонена пътечка до църквата беше като пързалка, не можаха ли малко пясък да наръсят. и утре май пак ще вали.

относно грижите за децата - мисля, че всеки си преценя. естествено, че най-евтино излиза да си вземеш роднина от бг, но рискувате сериозни семейни проблеми при съвместното съжителство, поне аз се изнервям и се замислям за друг вариант като childminder например като почна работа един ден. освен това, ако ще оставяте дететопо цял ден с него трябва да говори и английски, а пенсионерите май не са отличници по този език. градините са добра алтернатива, ако може да си ги позволи човек, аз лично съм на мнение, че детето трябва да прекарва деня с връстници и че стават много по-самостоятелни, когато са сред хора, а не затворени с някой, който не може да комуникира. от опит го казвам.

# 204
  • Лондон
Здравейте, понеже сме на темата сняг, моят началник добре го каза - това количество е много над това, което тази страна може да понесе (буквален превод). Та, гледам ги как се справят и си мисля бат Бойко в София си е направо герой. Шегичка, в тона на Мари Laughing

За детските градини тук - аз по обясними причини проверих всички варианти, отхвърлих взимането на човек от БГ, и останаха местните "варианти", а те са скъпи. Но поне мисля, че ще си струва, ще ги учат на много неща и много се изкушавам от възможността да ги наблюдавам от офиса с камера какво правят през деня Laughing

Стикайте палци утре да не затворят Лутон и да излетим, че много ми е домъчняло за детенце.

Hug

# 205
  • Bristol
tzvetak, колко време мислиш ще издържиш на това темпо  Laughing

Miglena, и аз считам, че най-евтиният вариант е да се наеме жена от България. Живее при вас, тоест няма разходи за жилище и храна. Това което й се дава са чисти пари. Сама решава колко ще обяви и какви данъци ще плати тук.
Друг вариант е да си седиш в къщи, докато детето тръгне на училище, 4г. Тогава цените на чайлдкера стават по-поносими.

Ave, не казваш на къде си се насочила за зимната ваканция  Grinning Ще пуснеш ли и малкия по склона Wink

И една интересна новина, Homeowners hope for a rate cut and zero-interest mortgages
Цитат
The most fortunate homeowners are those whose deals track below the Bank's base rate. The luckiest of all are the 1,500 people who took out a Cheltenham & Gloucester tracker mortgage in the summer of 2007, where the rate paid was set at 1.01 percentage points below base rate. Ray Boulger, of the mortgage broker John Charcol, said in theory these people would be owed money if the base rate was cut to 1%. However, C&G said it would not let the rate fall below 0%, and insisted that interest was only payable by the customer.
Честито на печелившите  Mr. Green

# 206
  • Манчестър
tzvetak, колко време мислиш ще издържиш на това темпо  Laughing

Miglena, и аз считам, че най-евтиният вариант е да се наеме жена от България. Живее при вас, тоест няма разходи за жилище и храна. Това което й се дава са чисти пари. Сама решава колко ще обяви и какви данъци ще плати тук.
Друг вариант е да си седиш в къщи, докато детето тръгне на училище, 4г. Тогава цените на чайлдкера стават по-поносими.

Ave, не казваш на къде си се насочила за зимната ваканция  Grinning Ще пуснеш ли и малкия по склона Wink

И една интересна новина, Homeowners hope for a rate cut and zero-interest mortgages
Цитат
The most fortunate homeowners are those whose deals track below the Bank's base rate. The luckiest of all are the 1,500 people who took out a Cheltenham & Gloucester tracker mortgage in the summer of 2007, where the rate paid was set at 1.01 percentage points below base rate. Ray Boulger, of the mortgage broker John Charcol, said in theory these people would be owed money if the base rate was cut to 1%. However, C&G said it would not let the rate fall below 0%, and insisted that interest was only payable by the customer.
Честито на печелившите  Mr. Green

За вариант за чаилдкаре какъв да бъде зависи от много фактори, кати работа,работно време, възможност за отсъствие от работа, а също и цените хич не са за пренебрегване,особено в Лондон.

Моя син винаги е бил на градина,започна на 5.5 месеца , буквално си израсна там , от 7.30 ам до 6 пм. Сега ходи пак на нурсери,но в училището където потенциално ще продължи догодина.Първата година бяхме ок, аз го водех на градината и го прибирах. После смених работата, ангажирана съм с финанси-одитори, приключване на месец/година тн , време когато не мога да съм офф.Имаме една леля на мъжа ми в къщи с нас, вече втора година е тук(е,не е много удобно,но пък аз го нямам напрежението- ами ако е болен,ами ако градината е затворена,ваканции и тн, тя го води и прибира тази година). За мен е удобно и не се притеснявам като се налага да закъснявам от работа и други подобни екстрени ситуации или ако се налага да излизам с приятели и тн.....Жената е доволна, няма икономия на газ, храна по избор и Англия да види ......да не би в БГ да и е по добре.

С оглед на скъпите градини в Лондон аз смятам,че наи-оптималния вариант е парт таим градина+някои от БГ.
Смятам и времето прекарано с деца в градина за безценно и особено полезно с оглед адаптирането им тук.

Мери,не съм купувала още нищо...но съм се насочила както винаги Италия или Андора....малкия се уплаши от снега дето падна тук ( 1см) та не знам как ще е.

# 207
Здравейте, мили мами  Hug

надявам се да не попречвам с намесването ми във вашата темичка  Embarassed
Планувам през април да бъда в Sheffield за 10-ина дни. Намерих два билета от София до Манчестър и обратно за 290,50 евро, отиване и връщане (крайна цена). Бих искала да попитам към кого от вас, мили дами, мога да се обърна с доста въпроси, свързани с хотели, транспорт, цени и всякакви насоки, свързани с това пътуване?  Blush

Благодаря!   bouquet

# 208

С оглед на скъпите градини в Лондон аз смятам,че наи-оптималния вариант е парт таим градина+някои от БГ.
Смятам и времето прекарано с деца в градина за безценно и особено полезно с оглед адаптирането им тук.

Аз съм отскоро тук, но съм на абсолютно същото мнение.

# 209
Здравейте, момичета!
Нахлувам в темата с огромна молба. По настоящем живеем в Цюрих и много скоро ни предстои премесване, посока Лондон. Имам дъщеря, която скоро ще стане на 4 години и живот и здраве, ще тръгне на училище там. Кандидатствахме и я приеха в няколко добри училища и сега сме под напрежение, защото трябва да изберем къде да я запишем. Проблемът не е в училищата, а в районите, където те се намират.
Ако има мами, живеещи в района на Guildford, Surrey (училището се намира в Bramley) или мами, живеещи в St Albans / Harpenden / Wheathampstead (AL1-4) и околностите, ще съм ви благодарна, ако ми помогнете с полезна информация за живота там (commute, medical services, shopping centres, и всичко, което би било от полза). Ако прецените, че е по-удобно, пратете ми съобщение на лични.
Благодаря на всички отзовали се!  Hug
Хубав ден и поздрави от Швейцария!  Grinning  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт