Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!

• 21 031
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
  • Bristol
Burberry, момичетата са ти го казали по-горе. Има както доволни, така и недоволни. Явно зависи от болницата. Знам, че периодично се оценяват родилните отделения, но къде може да се види тази информация, нямам представа.
Имам едно раждане в България, което си мислех, че е протекло добре. Много се притеснявах от бременеенето и раждането тук, заради това което бях чула, но не исках да се прибирам в Родината и да променям живота на сина ми. Реших, че каквото ми е писано, това ще стане. Бях изключително приятно изненадана от раждането ми в тукашната болница, дори разполагах с две акушерки, едната беше стажантка. Перфектно раждане, перфектно отношение, изключително чисти помещения. И най-важното, не те държат в неведение за състоянието ти, нито ти дават диагноза, преди да са направили съответните изследвания, нещо което в България е традиция и ужасно ме стресира  Rolling Eyes

Трифона Зарезан ли е днес  cheers

Имам запитване към майките с деца в secondary schools, как са организирани и протичат родителските срещи при вас? До сега съм имала само една, с класната на сина, доста се разочаровах. Следващия месец ми предстои нова и съм шокирана от организацията, аз ли нещо не правя както трябва или училището имат необичаен подход  Rolling Eyes

# 151
С две думи и аз да ти кажа макар че при мен беше планирано секцио.Не сам раждала в  БГ и няма да коментирам .Раждах тук и сам доволна,болницата тъкмо я завършваха а сигурно някой е и чел за духа които витаел там /първа странитца в "The Sun"в четвъртък/отношението към мен беше много добро,но за жалост и тук беше натоварено до пръсване.Две от акушерките играеха роля на падари пред вратата защото от индийци не можеше да се помине идваха на тумби а е разрешено по двама човека на легло за свиждане.За мой късмет бях в самостоятелна стая.
За избора на болница мисля става ако в района където живееш има две болници.При мен варианта беше или нашата или тази в Нотингам.Аз си избрах нашата защтото както писах беше нова,чиста и по на близо.Еми така Леко бременеене и не го мисли много сигурна съм че си в добри ръце

# 152
Не знаех че днес било Трифон Зарезан.  newsm78
Добре че гаврътнах един топъл пунш на Гринич Маркет ('щот ми замръзна д-то!), да не излезе, че не съм уважила празника иначе. Wink

# 153
Кой каза, че в тази страна не валяло сняг!  Grinning Толкова сняг не помня от детството си в БГ. И съжалявам, че не купихме шейна още при първия сняг, че да ги водя моите на училище дърпайки ги с шейната.

Имам запитване към майките с деца в secondary schools

Моята голяма дъщеря догодина ще бъде в secondary school, но иначе съм чувала, че протичат по същия начин катo сегашните, т.е. назначават ни точен час за срещата, която трае 10 минути. Разбира се чакаме поне половин час, защото всеки я удължава по малко. Но иначе и двете класни бяха много добре подготвени с информация - за голямата имаше резултати от тестовете през срока, обсъждахме как се сработва с децата, дали ще ни трябва преводач за SAT тестовете в края на годината: за малката в досието и имаше дори снимки. Общо взето много съм доволна и от двете срещи. Сега чакаме потвърждение часа за втората родителска среща на голямата дъщеря. 

# 154
  • London, baby
Здравейте, момичета. Имам въпроси, а нещо не успям да намеря отговори за тях.

Искаме аз и приятеля ми да емигрираме в Англия, и се интересуваме какви са начините. Колко месеца може да се отиде там легално, докато се намери фирма, която да му предложи виза. Или трябва ли да се регистрираме като self employed, че да не ни изритат обратно? Ако има някакво значение, имам висше - учителка, приятеля ми - висше морско училище и курс към лондонски университет.

# 155
  • След завоя в дясно
coldОооо какъв сняг  cold
Много е красиво и всичко е притихнало- приказка.

Мери благодаря за пожеланията по случай рождения ми ден.

Burberry и аз съм раждала само тук. И като цяло съм доволна. Имаше и плюсове и минуси. Настой се положително и всичко ще мине добре. Лека и безаварийна от мен.
Аniji то и във вечерните новини влязохте вие с този призрак. Ти като пребивава там имаше ли някакви странни събития Laughing
  FISH189 Честит празник и от мен на патерици newsm59
Мари стискам палци скоро да се похвалиш
tzvetak как е малката пооправи ли се?

Днес май всички са си по вкъщи. Никой от познатите ми не е успял да отиде на работа.
Училището на дребния е затворено, пълна къща днес и утре май newsm78

Поздрави
Ели

# 156
Ell да ти кажа честно не сам го засичала,/а ми се иска де /но не сам била и до моргата където най-често са го виждали.
Той призрака нищо чудно и на почивка да е бил по  него време  Mr. Green те моите не спряха да ревът,а и машините които използваха за строежа не бяха от най-тихите. Crazy

# 157
  • Лондон
Zdraveite, pak se izvinjavam za latinicata, no pi6a ot slujebnija computer, v edin zamraznal indijski magazin za computers va Ealing. Ama mnogo snjag, napravo ne e za vjarvane. Wizz Air dnes kazna v Birmingham, tam snegat e dosta po-malko. Dobrah se do Ealing, no do ofisa ne mojah, a i te go zatvorili v 1 pm. Da si bjah stojala pri detence, tam 4akat proletno vreme tazi sedmica Grinning
Vaobste njama da se jadosvam...

Ell, detence e mnogo dobre, ste hodim sled 2 meseca da vidim dali e zarastnalo tapan4eto. Blagodarja, 4e pita6, mnogo hubavo be6e weekenda, zabavljavahme se, no svar6i barzo Sad

Dano da ste se zapasili s 4erveno vino za tezi studove.
Jelaja prijaten den i polojitelni emocii v snega Hug

# 158
butterflyve днес гледах в Азда има пласмасови шейни и да знаеш само как ги копуваха хората скоро може и за дефицитни да ги обявят Peace

# 159

...Това е Princess Royal University Hospital във Farnborough, ако някой е чувал някакви отзиви за нея? Потърсих из нета и имаше както положителни, така и отрицателни.
...

Burberry, аз раждах в тази болница - PRUH, за която ти говориш и съм много доволна от цялото преживяване, даже мисля да повтарям! Условията и персонала бяха супер и всичко мина много добре. Затова много препоръчвам тази болница. С радост ще ти разкажа повечко ако искаш. Ти ако живееш в Bromley, може да се видим някой ден. STARDUST също е тук и с нея често се срещаме. Пиши ми на лични и ще се разберем.

# 160
Много благодаря на всички за поздравленията за рождения ми ден - станах на цели 30! STARDUST, много благодаря за топлите думи Simple Smile И аз мног се рдвам, че се запознахме и си паснахме! Супер беше, че дойде на партито! От една страна ми се искаше да сме навън и с половинкиъе, но от друга страна - комапния от 13 жени си беше супер!

И ние днес се радваме на снега с малката и таткото, който не можа да отиде на работа! Урааа! Честно казано на Боровец по Коледа нямаше толкова сняг колкото тук днес!

Хайде, топлете се и още малко да пукне пролетта може да си направим една обща среща ако искате....

# 161
момичета, а вие с work permit ли работите? как е в момента пазара на труда в UK - трудно ли наемат българи при тази криза?

# 162
момичета гледах ,но не наммерих това което търся.може ли ако някоя от вас знае да ми даде линк.благодаря.интересуваме какъв е закона в англия за попечителството над дец.мн ми е важно.например ако родителите се разделят какви са правата на бащата и тн.те нямат брак да поясня.пак ви благодаря предварително  bouquet

# 163
viessmanka, въпросът тие много общ и е трудно да се даде отговор с няколко изречения, затова най - добре виж тук:  www.bghelp.co.uk.

наистина сега трудно се намира работа, не само за българи, а за всякакви чужденци, но е истина, че ние сме по-онеправдани, заради лошото име, което имаме и липсата на шанс. имам предвид, че много работодатели искат писмено док-во, документ черно на  бяло, че имаме легално право да работим, нищо че сме ЕЮ. IRL, work permit, синя карта, каквото и да е. освен това е важно да получиш шанс с интервю, повечето гледат сивитата и не виждат човека зад тях. много бг се доказват,  че са кадърни точно на интервю. знам го от личен опит.

Burberry, ако си в наистина в района на Bromley послушай рибката за болницата и няма да сгрешиш. аз раждах в  Queen Elizabeth във Woolwich (Greenwich), което е на 20 мин. пътс кола от Бр. не ми бе районна болница, истината е, че никой не ти казва, че имаш право да избираш, мен една мама ме светна. като отидеш на коснултация с акушерка в твоето сърджари и кажи коя болница са харесали и те ще изпратят писмо. от там ще ти пратят отговор с потвърждение или отказ и ще ти насочат пълни изседвания (наново всичките 7 банки кръв) и евентуално ще ти пренасочат консултациите. мен лично ме пратиха на консултации в елтам, беше ми на 20 мин. път с автобус и бях много доволна.

# 164
ББС казват,че УК вече е офицялно в рецесия тук
viks76 най-добре се посъветвайте с адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт