Великобритания- тема 20-та - Коледна и Нвогодишна!

• 21 019
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
viessmanka, ето линката за работните въпроси; тук има цялата законова информация; по принцип адвокат не е необходим. Все още има ограничения за работници от България и Румъния, трябва да се мине по една от програмите:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/

============================
Има ли някоя фенка да иска да дойде с мен на концерт на Keane, 12-ти февруари, О2. Билетът е около 35 лири; оказа се че имам една купчина много заети приятелки, а на мен ми се ходи с истински фен  Crazy

# 166
Merry, ние две сме имали от началото на годината.
Организацията и на двете беше перфектна.
Децата предварително си бяха записвали часове с преподавателите, тъй че знаехме в колко с кой трябва да се видим.
Срещите бяха от 10 сутринта до 7 вечерта. По 10 мин с преподавател, включително и толкова с класния.
Кратка и обобщена информация за успеха, резултати от тестове и ниво.
Даваха и минутка, две на ученика да каже нещо Simple Smile)

Втората ни беше с класния за 30 мин., мисля месец около първата.
Отново с информативен характер и с много, ама прекалено много хвалби. То бива насърчаване ....

# 167
ББС казват,че УК вече е офицялно в рецесия тук
viks76 най-добре се посъветвайте с адвокат.

Диорела мн ти благодаря ,че се отзова.проблема е там ,че нейния приятел иска да взима детето даже и тя когато не е съгласна.заплашва я ,че ще я съди и тн простотии.мн е уплашена,няма пари за адвокат,помагам и с каквото мога но и аз незнам какви права има .охх

# 168
Българин ли е?Англичанин ли?Да иде в Ситизен адвайс бюро или в бгхелпа да погледне,за инфо за адвокати.
Има и организации за защита на жени,ако е малтретирана и т.н
Да потърси в гугъл,няма какво да се плаши   bouquet

# 169
  • London, baby
Благодаря Ви!!!

# 170
а на мен ми се ходи с истински фен  Crazy

Хе-хе, отдавна ме зариби ти с последния им албум, ама както споменах, налага се да ходя да се плъзгам, предимно по г*з, из Алпите. Grinning

Викс76, той припознал ли е децата?

Последно, надявам се, че се всички се порадвахте на снега днес. Срамота за транспорта де. Малко сняг, и всичко спря. Ако и утре е така, може да ми се наложи да издрапам из парка и да хвана лодка на реката. Цяло приключение за 15 см сняг.  smile3512

# 171
Дави се оплача зарад снега нямам Булсатком Sad

# 172
  • Манчестър

Диорела мн ти благодаря ,че се отзова.проблема е там ,че нейния приятел иска да взима детето даже и тя когато не е съгласна.заплашва я ,че ще я съди и тн простотии.мн е уплашена,няма пари за адвокат,помагам и с каквото мога но и аз незнам какви права има .охх

Принципно ако е баща на детето и името му е на акта за раждане,т.е. детето е припознато,  има също толкова права ,колкото и маиката....
Трябва двамата да се разберат ,ако не могат ще ходят на съд.....няма да видят съдия веднага , ще им предложат медиация първо...общо взето отнема няколко години....разбира се,това е много общо казано..зависи от конкретния случаи,кои би предложил по добри условия за детето..

# 173
  • Bristol
298, благодаря за отговора! Дано да се включат и други мами с по-големи дечица!
Значи си е до училище! Не трябваше да избирам такова голямо училище Sad Колко паралеки са при вас на година? А с всички учители ли се срещна или само с тези, които водят Foundation Subjects?
Аз до тук имах среща с класната, но тя освен по Citizenship и Learning по друго не им преподава и само предава какво е мнението на другите учители. Сега ме очаква втора среща, обаче учителителката по English казала, че нямала време да се срещне с всички желаещи родители  Shocked Написала съм едно писмо в бележника за нея, утре синът ще го носи, ще видя какъв е резултата. С класната няма да се виждам, а тя е праснала оценка за Efford по Citizenship Satisfactory, искам да разбера какъв е проблема. С никого от класа не си е уговорила час  Confused Много ме дразни това, че аз трябва да ги гоня за среща, вместо те да държат на такава, както беше в началното училище  Rolling Eyes
А имате ли и вие оценки за Behaviour и Efford по отделните предмети?

# 174
  • Bristol
момичета, а вие с work permit ли работите? как е в момента пазара на труда в UK - трудно ли наемат българи при тази криза?
Трудно е, не само за българите  Tired

# 175
Голям сняг, голямо чудо, момичета!!! Лисичката само да ми събори снежния човек в двора, да му мисли!
Аз пък бера кахъра на пощальона. В този сняг как се обхожда район!  Joy

# 176
мери, с учителите по всички изучавани предмети беше срещата, аз с тези по физическо и музика не съм и искала да ми вземе час.
За голямо, не знам колко е голямо нашето -  (Currently we have 180 students in year 7 and 150 students in each of Years 8, 9 and 10. The school will have 1500 11-18 students when it reaches full capacity in September 2010).
На моя позната детето пък е успяло да запише час само за един учител, та тя се ядосваше много.
Поведение и старание и при нас оценяват на всеки предмет Simple Smile), не мога да не се усмихна от тези оценки!
Наистина в основното у-ще е по-лесно да говориш с учител, но пък и писмената комуникация си има предимство - винаги имаш копие от написаното. Не се ограничавай в няколкото реда, напиши и разпечати, и прикрепи в бележника.

# 177
Българин ли е?Англичанин ли?Да иде в Ситизен адвайс бюро или в бгхелпа да погледне,за инфо за адвокати.
Има и организации за защита на жени,ако е малтретирана и т.н
Да потърси в гугъл,няма какво да се плаши   bouquet

англичанин е май,на мен не ми е сигурно ама щом той твърди.гадното е ,че и е взел компютъра щото той го бил купил ooooh!аз званях в ситизен бюроро,еми не е толкова лесничко...най-рано за след месец можели да и запишат час.а за адвокатите както казах ,няма пари достатъчно..е точно за това се плаши,не си знае правата.доколкото знам тука повечето права има майката ,но преди да съм проверила не смея нищо да и казвам

# 178

Принципно ако е баща на детето и името му е на акта за раждане,т.е. детето е припознато,  има също толкова права ,колкото и маиката....
Трябва двамата да се разберат ,ако не могат ще ходят на съд.....няма да видят съдия веднага , ще им предложат медиация първо...общо взето отнема няколко години....разбира се,това е много общо казано..зависи от конкретния случаи,кои би предложил по добри условия за детето..

благодаря за отговора.  да припознал е детето.точно щото е общо казано, аз затова търся повече инфо ,където ще мога да почета повечко и да и обясня.защото той си е взел компютъра и тя няма нет.мн гадна ситуация,милото момиче Sad

# 179
Това за акта за раждане не е точно така; ако не са омъжени родителите, може и името му да не фигурира в акта, зависи как са се разбрали. А и да фигурира, неомъженият баща има по-малко права, освен ако не са подписали специално съглашение за родетелските права, което се регистрира в съда.

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/ParentsRights/DG_4002954?CID … h&CRE=Parents

Цитат
Who has parental responsibility?
In England and Wales, if the parents of a child are married to each other at the time of the birth, or if they have jointly adopted a child, then they both have parental responsibility. This is not automatically the case for unmarried parents.

According to current law, a mother always has parental responsibility for her child. A father, however, has this responsibility only if he is married to the mother when the child is born or has acquired legal responsibility for his child through one of these three routes:

(after 1 December 2003) by jointly registering the birth of the child with the mother
by a parental responsibility agreement with the mother
by a parental responsibility order, made by a court
Living with the mother, even for a long time, does not give a father parental responsibility and if the parents are not married, parental responsibility does not always pass to the natural father if the mother dies.

All parents (including adoptive parents) have a legal duty to financially support their child, whether they have parental responsibility or not.

Тя от какво точно се страхува? Не може да й вземе детето. Може да излезе с детето извън страната също. Дължи й издръжка.
Ако я тормози, кажи й да звънне в полицията, да го сплаши.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 10:52 от Алиса

Общи условия

Активация на акаунт