ТЪРГОВИЩЕ, къде са твоите майки на бебоци?

• 30 618
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Ехо, къде сте днес? Никой не пише! Пак по разходки, а? А, аз днес бях на консултация и пак обратно в къщи, да пазя майсторите, но все пак си напазарих това, онова за родилното, но незнам да ли тези неща са достатъчни. На вас дадоха ли ви списък, какво да си вземете и ако има и нещо друго извън списъка което ще потрябва моля пишете! Моя списък е следния:
1. термометър - 2бр.;
2. памперси - 10 бр. за новородено;
3. мокри кърпи - 2бр.;
4. памперси за мен - 3-4 бр.;
5. лигнин - 1 кг (на мен лично ми се вижда много, но незнам);
6. лична карта;
7. гумени чехли;
8. лични принадлежности за майката.
Ако според Вас и Вашия опит има нещо друго пишете моля, да знам какво да си приготвя, аз лично си купих и нощница въпреки, че ми казаха да не си нося, а също така и за бебчо дрешки трябва ли да се  носят?
да не забравиш и зарядното на телефона си, както и дребни за телевизора, сигурно няма да ти допуснат нощничката, както и дрешки за детето така че не е необходимо, но си купи комплект за изписване, ако не искаш да ти го избират докато си в болницата, ще ти го донесат на изписването, а лигнина струва стотинки, така че и килограм да е няма да платиш много!

# 211
Благодаря за инфото, аз лигнина съм го купила вече, не е за парите, просто ми се стори доста много. Искам да питам за памперсите за бебето, аз вече купих един пакет, но една позната ми каза, че имало памперси с дупчица за пъпчето, знаете ли къде в Търговище мога да купя такива!
Също искам да Ви питам, бебета при майката ли са или отделно?
Абе мацки, те да не ти претъсват багажа, като влизаш в родилното?

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 15:42 от van4eto_02

# 212
ЗА ТЕБ:

-ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ – Лична карта
-ИЗСЛЕДВАНИЯ - кръвна група и други изследвания ( Някъде признават някъде не)
-ОБМЕННА КАРТА
-ЖИЛЕТКА халат/яке
-КЪСИ ЧОРАПИ -1-2 чифта
-ЧЕХЛИ/ДЖАПАНКИ
-ХАВЛИЕНИ КЪРПИ - 2 бр.
-ЛАСТИК И ЧЕТКА ЗА КОСА
-ЧЕТКА И ПАСТА ЗА ЗЪБИ
-САПУН
-САМОБРЪСНАЧКА – Ако в къщи не сте се обръснали
-ЛИГНИН / подложки за възрастни
-ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ – НОЩНИ - памучни!!!
-МОКРИ КЪРПИЧКИ
-НОСНИ КЪРПИЧКИ
-ТАМПОНИ ЗА КЪРМА
-ПОМПА ЗА КЪРМА
-ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
-GARMASTAN , ЛАНСИНОХ - за зърната
-МИНЕРАЛНА ВОДА/БИСКВИТИ
-НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ/ХИМИКАЛКА/ЛИСТА
-ДЖОБНИ ПАРИ- не много
-МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН+ЗАРЯДНО
-ПРИБОРИ ЗА ХРАНЕНЕ
-ПРОТЕКТОРИ ЗА СУТИЕН 1 КУТИЯ
-СИЛИКОНОВИ ЗЪРНА 1 КОМПЛЕКТ - не са задължителни на този етап, само при много разранени зърна
-БИКИНИ - ПАМУЧНИ
-СУТИЕН С ПРЕДНО ЗАКОПЧАВАНЕ 2 - няколко сутиена по-голям размер, по възможност със закопчаване отпред и обезателно без банели
-НОЩНИЦИ
-ФОТОАПАРАТ

ЗА БЕБЕТО

-ПАМПЕРСИ ЗА НОВОРОДЕНИ
-РЪКАВИЧКИ ЗА БЕБО

Багажът да се разпредели в две чанти:
Едната за отделението по раждане:
В един сак: Документите, нощница, чехли, вода, чифт чорапи,обезболяващи, телефон, превръзки, памперси. Сокчето също и нещо за хапване.
В друг сак: всичко останало, може и таткото да го донесе
след раждането.

# 213
Добро утро Hug
Почерпете се ,днеска пораствам
Надявам се че днеска ще има хубави новини от скорпиончето Praynig

# 214
Добро утро! Благодаря за почерпката, но какъв е повода! Ти ли порасваш?

# 215
най-сетне мога да пиша, че вчера нещо стана с компютъра и тъкмо бях писала и не можах да публикувам, после нямах нет. Та:   stork-girl stork-girl stork-girl newsm07 newsm32 Misc Baby Bottle Tada   babyscorpion е родила (наложило се е със секцио, но важното е че и двете са добре) момиченце Александра, тежи 3,500 кг. и 51 см. Да й е живо и здраво, а на нея бързо възстановяване. Само не разбрах точно кога, вчера по обяд ми писа, но най-вероятно да е било в неделя. Като се приберат ще разберем

# 216
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Това се казва добра новина!!!

Честита малка принцеска на Скорпиончето!!!
Да и е жива и здрава, а на мама бързо възстановяване!!!

mimoletka, Честит рожден ден мила!!!
Да си жива и здрава и само хубави неща да ти се случват!!!

# 217
помислих си че преди да бъда щъркела, бейбито ще се прибере.
ванчето, тоя списък който си писала е същия като моя. И аз само тези неща си купих, разликата е в лигнина  Grinning  и на мен ми се стори множко и купих половин кило. И още нещо - подлога, струва около лев. ти какво бебе чакаш, казаха ли ти? На мен не са - изненада ще е.
Мимолетка, нека си жива и здрава и усмивката вечно озарява майчиното ти лице. На колко ставаш. А, забравих да ти пожелая и много пари
Сега аз почнах като бебескорпион да желая по скоро да се случи щастливото събитие, че вече до магазина ми тежи да ходя. Не съм наддала много но пак ми тежи, преди бях 47, а сега 62 и от 2 седмици кръста ме боли страшно всяка вечер. Щерката се роди 5 дена преди термина и сега очаквах да е така, но защо още не раждам. Изгонете ме да родя вече, да си гушна бебчето и да ми олекне   smile3512

# 218
Ами аз ходих във Варна на 4 де, няколко пъти и там ми казаха, че е момиченце, пак и аз си го видях имам и клипчета и се вижда много ясно, но на прегледите тук ми казват, че е момче и не, че са го видяли, а по тоновете!
Искам да питам тази подлога, от онези пластмасовите ли е и колкото и глупаво да е искам да знам за какво ще ми служи, няма да мога да ставам до тоалетна ли? Ужас..........

# 219
А щях да забравя, на mimoletka честит рожден ден и от мен  bouquet! Да си жива и здрава, същото пожелавам и на твоето семейството, много радости и успехи и много късмет, че и тези на Титаник са били здрави, ама....!
 А на скопиончето, да са живи и здрави с бебчето и само с радости да я дарява!

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 09:56 от van4eto_02

# 220
Искам да питам тази подлога, от онези пластмасовите ли е и колкото и глупаво да е искам да знам за какво ще ми служи, няма да мога да ставам до тоалетна ли? Ужас..........
Най - вероятно става въпрос за подлоган, който се слага над чаршафа, за да не го изцапаш.
Той представлява наелон покрит с нещо памучно, който е за еднократна употреба.
Аз смених 3 такива за 6 дни прекарани там.

# 221
Най - вероятно става въпрос за подлоган, който се слага над чаршафа, за да не го изцапаш.
Той представлява наелон покрит с нещо памучно, който е за еднократна употреба.
Аз смених 3 такива за 6 дни прекарани там.

точно така. аз не съм я написала правилно

# 222
Момичета от къде да го купя този подлоган! Извинявам се, че толкова питам, ама хич не съм на ясно! Wink

# 223
В аптеките се продава.
Не се притеснявай, че питаш - и аз незнаех преди да ми потрябва
 Hug Hug Hug

# 224
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт