Да бъде обективна и фокусирана 2009 - Фотография 31

• 22 985
  • 586
  •   1
Отговори
# 150
О, Фрида! Мина ли ти бана?
Много липсваш, да знаеш. Heart Eyes
Само спамите последната страница, за да не е ептен голо откъм снимки, пускам нещо от разходката ни в най-големия студ и вятър.

# 151
Чета ви мислите, да знаете.

Специално си мислех да ви пиша, че в момента е супер евтино в Англия  Mr. Green Лирата падна под 1 за евро. Сега носих на приятелка 450Д Канон в БГ, излезе и 850 лева (с китов); към края на престоя ни курса още падна, в момента е и по-евтино. Купих нейния от Амазон; специализирани фотографски не съм търсила; големи за техника са www.jessops.com и www.currys.co.uk и www.dixons.co.uk, но не съм сравнявала цени.

С кеф ще ви посрещна, почерпя, подслоня. Най-малкото, ако някой иска адрес в английско, да пита на ЛС  Simple Smile

# 152
Много ми беше приятно да се запозная с вас вчера Grinning И несъмнено интересно! Попих много информация на фините нива и сега като взема да я прочета, веднага ще я разбера, сигурна съм  Laughing  (Ако съм ви се сторила мълчалива, то да отбележа, че по принцип съм такава)

И определено вдъхновена днес щраках ли, щраках и почти нищо за нищо не става  Mr. Green
Но ето три кадъра, които горе долу се доближават до това, което всъщност исках... Има ги обработени в няколко варианта и не мога да избера вариант... И естествено всякакви съвети и критики са добре дошли!

и следващите...

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 16:16 от Maktub

# 153
Maktub, първите две на мога за ги видя големи.
третата ми харесва много, но може би в квадрат?

# 154
Сега виждаш ли ги, като те добавих?

Така?

# 155
Да, така ви виждам, мерси.

И мен ме е хванала логореята.

Фрида, добре дошла, липсваше ми.   bouquet
Дай някоя нова снимка

Да споделя с вас тези линкове - репортажна фотография от 2008
http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/the_year_2008_in_photographs_p.html
http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/2008_in_photographs_part_2_of.html
http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/2008_the_year_in_photographs_p.html

# 156
  • София
Най-сетне се добрах и аз до компютър. Толкова ми беше приятно снощи, че дори не ми се снимаше, така, че от мен снимки не чакайте  Mr. Green
Фрида, хубаво е, че пак си тук  Hug

# 157
искате ли след Нова година да ходим да снимаме кукерите в Перник? Не можах да намеря инфо кога ще е фестивала тази година, ама ще се появи инфо.
Питай Додо, тя е винаги информирана, често ходи да ги снима Simple Smile

Луиза, какво стана с хапарата?

Фридичке, съжалявам, че не се видяхме с теб. Как е Сара?

# 158
Хилоу, имам някакви ама утре евентуално ще качвам.
Последно снимах на лента 1600 исо, вади зърно като на динозавър.
Сара е на антибиотик, в момента ме бута и вие.

# 159
Бързо да се оправя и да я нацелуваш Simple Smile Поздрави от моята Сара, тя надали помни твоята, ама каза да предам Simple Smile))

# 160
Ще и предам, качих малко във фликър, не стават за нищо, но колкото да не е без. Започнали са да сканират с двата си леви крака.

# 161
Джеминке, извинявай, че не ти се обадих, продавача мълчи като риба, или е убит от часовата разлика, или не знам. Реших, че вече не съм ангажирана с него, и сега обмислям варианта за поход до Лондон, хихихи. Много ме зариби тази идея. Мишолинке, а има ли он-лайн търговец, който да шипва до БГ? Или вариант с поща? Аз мога да си го платя с банкова карта, става въпрос за спедицията само.

Джем, Сигурно няма да се видим с тебе, защото моят хубостник поканил гости на 01.01,  #Crazy, това го разбрах днес.

Лека ви нощ, сигурно пак ще пропусна спама, ама така е то.

# 162
Момичета, извинявам се, че пак се намесвам с молба...Майка ми ме помоли да и направя няколко снимки за блога с едни монети и се занимавах днеска с тях, но не съм доволна как се получиха нещата.  Confused Ако някой може да ми даде съвет...не ми харесват снимките..не мога да кажа защо, но нещо не са така както исках да станат. Изпробвах си новите светкавици, но може би аз нещо не можах да се оправя с тях и резултата не ме задоволява.
Мисля си дали да не пробвам пак и исках да ви помоля ако някой може да ми даде идея, съвет или просто да коментира, ще съм ви много задължена.
Ето го линка:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157611910586766/
Благодаря ви предварително! Hug

# 163
  • София
Момичета, извинявам се, че ви досаждам пак, но къде бъркам - снимката ли е зле или обработката куца. Нещо не се получава, но не знам защо:

оригинал: http://lexi1974.multiply.com/photos/album/353#13

# 164
Джеминке, извинявай, че не ти се обадих, продавача мълчи като риба, или е убит от часовата разлика, или не знам. Реших, че вече не съм ангажирана с него, и сега обмислям варианта за поход до Лондон, хихихи. Много ме зариби тази идея. Мишолинке, а има ли он-лайн търговец, който да шипва до БГ? Или вариант с поща? Аз мога да си го платя с банкова карта, става въпрос за спедицията само.

Джем, Сигурно няма да се видим с тебе, защото моят хубостник поканил гости на 01.01,  #Crazy, това го разбрах днес.

Лека ви нощ, сигурно пак ще пропусна спама, ама така е то.
И аз няма да мога, мъжът ми утре хвърчи обратно и ще го изпращаме  Crazy Най-късно ще се видим в Лондон или при Рали  Joy

Момичета, извинявам се, че ви досаждам пак, но къде бъркам - снимката ли е зле или обработката куца. Нещо не се получава, но не знам защо:
Правиш една от основните грешки, които повечето нови във фотографията допускат : снимаш прекалено отблизо.
1. Снимано е със светкавица и по челото и брадичката има сенки от цветя и биберон, в очите се е отразила светкавицата;
2. Фонът е черен и детето изглежда бледо, понеже светкавицата е блеснала по-силно;
3. Отрязала си ухото, което си е грубо нарушение;
Иначе по правилата на златното сечение очите са ти на правилната равнина, но или много си кропила, за да избегнеш натрапчив фон, или просто си навлязла много в кадъра.
Това си е една домашна снимка, както повечето си ги знаем Simple Smile  Хлапенцето ти е много чаровно  Hug
Следващият път може да опиташ денем и без биберон  Wink

Общи условия

Активация на акаунт