Да бъде обективна и фокусирана 2009 - Фотография 31

• 22 986
  • 586
  •   2
Отговори
# 375
eto gi пак , на рали на профила са и за за приятели само
http://www.flickr.com/photos/ralitzas/3166679777/

Ем, аз май съм неприятел, щото продължавам да не виждам нищо.  Mr. Green

# 376
  • в гората
Калина, 5 пъти ги гледах и не мога да преценя кой знай колко от тия снимки. 3 ми се стори по-остър от 2, ама аз не съм разбирач голям, така че, просто споделям впечатление.
Тоз' другар го гледах днес и аз - готин е;) Lois, мерси за линка!

# 377
иначе ясно, че няма нищо общо с тест тая работа. просто ми хрумна, и реших, че така или иначе в такава среда и ситуация ще ги ползвам. за това "тестът" е толкова натурален Mr. Green

ами, lets put it this way, ако няма да снимаш нещо различно от това, няма и значение кой ще запазиш  Mr. Green - резултатът ще е еднакъв.

# 378
мда...
Много благодаря за отделеното време и коментари Simple Smile

обектив 1 е Канон 50 мм/ 1,4, но в мижавата ни кухня не ми върши много работа освен за мн близки планове.
обектив 2 е Сигма 24-135 / 2,8-4, която си седи в гардероба, бях решила че за нищо не става в един момент.
обектив 3 е един легендарен Канон 17-55 / 2,8 ИС (Хапке, ти харесваш ли го, не си казвала). Та последния доста е винетирал, но  една две диафрагми по-затворен няма този проблем (и на мен не ми пречи винетирането). Проблемът е, че третия няма да стане за новото тяло, което искам да си взема, и трябва да го заменя с нещо. и се чудя да купувам ли още обективи, или да си ползвам сигмата.
Мишолина ако чете, да сподели моля вЧепетленя от канонския 24-105 /4 ?

просто се случи да извадя сигмата от гардероба и реших да й припомня за какво е родена

още една:

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 23:50 от Калинa

# 379
но 'рисунъкът' ми прилича на моята Сигма (17-70).

Laughing

виж как си знам стоката. Ако държиш да разкараш нещо, нека това е Сигмата, от моите 4 обектива, тя е най-зле.

# 380
  • в гората
Ами Сигмата маже явно... щом и аз с ненабитото си око забелязах, че 3 е по-остър Mr. Green. Но за мен това са доста дребни разлики за целта, която имаш, а именно да снимаш Кайо вътре:) За вътре ти е най-важна светлосилата, но петдесетката е твърде дълга, факт.  Така че аз бих спестила някой лев и ще щракам със Сигмата докато съвсем не ме ядоса и не я сменя? А иначе този последния със свелтосила 4 няма ли да ти е тъмен за вътре?

# 381
ами не е въпрос на избор всъщност. 17-55 е кроп, а тялото не. нов обектив за общи цели ще ми трябва така или иначе. Confused

Марди, и аз така си мисля... 4 ми се вижда доста малко, при все че има мн добра стабилизация (дават 4 стопа). на ФФ ще е по-иначе с 50 мм, ще ми стане по-вироко, но все пак не много.

# 382
Калино моме, харесвам го новия 17-55. Има рязкост, добра светлочувствителност и мога да снимам вечер с него от ръка (кръчмарски снимки, ама като се стигне до там  Laughing). Снимките от НЙ ги правих с него. Обаче моята любов си остава 50/1,4. На емоционална основа ни е връзката, но е силна.

# 383
Вижте сега, според мен Калина иска да и кажем:
1. взимай го това новото тяло и то веднага щом излезе на пазара
2. лоша работа са тези обективи, вземи нови. Няма значение, че са скъпи, любовта към Кайо иска жертви. пък и бабите искат качествени фото книги.

Така добре ли е  hahaha

# 384
Вижте сега, според мен Калина иска да и кажем:
1. взимай го това новото тяло и то веднага щом излезе на пазара
2. лоша работа са тези обективи, вземи нови. Няма значение, че са скъпи, любовта към Кайо иска жертви. пък и бабите искат качествени фото книги.

Така добре ли е  hahaha

подкрепям

# 385
хахаха Рали ако трябва ще ударим едно рамо за идеята
аз съм по средата на темата - има да ви догонвам поне 2 дена

я по-добре да ви честитя Новата година, че за следващото включване може да съм с 'честита пролет'
Пожелавам ви здраве и вдъхновение ... и мъжете да ви водят на хубави местенца да има материал за снимане ... пък който обича детска фотография - да се множат моделите  Mr. Green

# 386
 smile3506 newsm03 smile3534 newsm47

ауууу...какви сте! За такава ли ме имате ?!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
колко сте прави.

честно казано не ми се взима нов обектив.  gydi ама пък ако толкова настоявате.

Слави  Hug честит Св Валентин и осми март, ако забегнеш до първа пролет  Heart Eyes

ся... сирьозно... много ви благодаря

# 387
Lois, как върви извънбрачната връзка с новия?
Не ща Мамия, обещали са ми Хаселблад, ще го чакам  Naughty Mr. Green

Калина, като ще е гарга, дай да я разрошим, както си требе!
Хвърляй ги тия Канонски боклуци, заедно със Сигмите и направо взимай един D700!  Mr. Green

Аз не пускам снимки, защото съм се отдала на ново хоби - гледане на ТВ  hahaha
С месеци не бях гледала и сега в тоя студ се наслаждавам изцяло на преоткритието и поне по 2 пъти на ден заспивам блажено на канапето  Joy.

# 388
какви канонски боклуци те гонят бе Жена. знаеш ли с колко обектива съм се оженила за тази марка Joy не знам вече кой ми е извънбрачния... Канона или на Кайо татко му.

за хаселблад нема да ме подкокоросваш сега, да те замоля

# 389
 Mr. Green hahaha Mr. Green
Калинче ако ще изневеряваш с Д700 вземи ме и мен плийз .... може само да гледам ако ти се досвиди Flutter

не споменавайте словото хаселбладово излишно  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт