Усещане за .... любов.

• 42 996
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
По добре е да не затъваме в мрака на съжалението по нещо изгубено или невъзможно, защото докато не умрем, не можем да сме сигурни, че това е най голямата ни любов. Не знаем какво ни чака в бъдеще. Но пък мисля, че затъвайки в една подобна мъка, може да НЕ позволим на нещо друго хубаво да ни се случи.
Според мен човек трябва да се радва, че е обичал, за всяка една от любовите, които е имал.

Да от известно време разсъждавам в тази посока,човек трябва да се радва,че нещо или някой му е отворил сърцето за хиляди неща които ни заобикалят а преди не сме ги виждали,че е отворил душата му за чуства които преди не е изпитвал отворил е сетивата му за неща които просто са минавали покрай него и дори този някой да си отиде сърцето ти няма да се затвори сетивата ти няма да се притъпят всъщност това зависи само от нас,като не позволяваме на самосъжалението да ни завладее.

202uu newsm26 thumbsup

# 136
  • Бургас
Не съм затънала в мъка, дори бих казала, че леко и спокойно си живея живота и той е хубав. Но не цял.

# 137
Не съм затънала в мъка, дори бих казала, че леко и спокойно си живея живота и той е хубав. Но не цял.

Чудесно. Ние не говорим лично за теб, а по този въпрос, който повдигна принципно.  Simple Smile

Не цял, и аз бих се изразила така.  Hug

# 138
А на мен ми се иска да вярвам, че половинката не е само една. Че не е само един човека, който може да ни допълва така. Че дори и да загубим част от себе си в някоя раздяла, ще срещнем друг, в който ще намерим тази изгубена част и отново ще сме цели. Някакси другото ми звучи прекалено безвъзратно.

# 139
единственото нещо което ни пречи да бъде цял,не конкретизирам теб говоря като цяло и изхождам от личния си опит е "консуматорската" ни същност,когато имаме нещо или някой ние искаме да "го имаме "цялото или целия или цялата за колкото се може по-дълго време,на практика това е невъзможно по чисто прагматични причини .В даден отрязък от време можем да имаме един човек ,който ни дава едни емоции,друг други,да имаме любов  която не е свързана с хора -тази към природата ,тази която ни развива като личности и пр. Любовта има много проявления и тя е най-хубава когато не я очакваме,когато не се стремим към нея,но несъзнателно правим разни неща които ни карат да я почустваме.

# 140
  • Бургас
[Не цял, и аз бих се изразила така.  Hug

Аз пък отдавна забелязвам, че бих си присвоила много твои изрази  Wink

# 141
Позволявам си да цитирам една млада поетеса- Надежда Тодорова. Ето какво е написала тя за любовта:
"Във проста комбинация от думи

да вложиш същността на любовта?!

Елементарно е. А любовта е друго.

Не трябват думи. Трябват сетива.

Просмукал си се в всяка алвеола.

Във всяка празнота на моя ден.

В проявата на слабата ми воля.

Изпълваш... всяка клетка в мен.

Нима ти трябват теореми, аксиоми,

когато в този поглед виждаш всичко?

Магия. Неподвластна на закони.

Не може да се впише във „обичам те"."

# 142
Хм, аз пък изживявам настоящата ми любов като най- голяма, но отново имам усещането за незавършеност.
Очевидно това е някакво психотично състояние, защото иначе съм си щастлива. Макар и да съм олуеис перманентно тъжна. Парадокс.

# 143
 Ето тази песничка ме кара също да усещам любовта http://www.vbox7.com/play:214ab6ea 

В една друга тема за любими откъси и стихотворения открих ето тези : http://otkrovenia.com/main.php?action=showuser&username=dark … silence&tab=2

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 14:24 от petq B

# 144
 Явно е било много трудно да се обясни "Усещането за любов".  Heart Eyes

А колко лесно се обясняват битовите дилеми.  Cry

# 145
petq B , много любовна натура явно. Как ми вади темата периодично.  Simple Smile

Скоро си говорих с една позната и ми каза, че от както се отказала да мисли и се вълнува от любовта, живота и станал много по лесен и хубав. Имала далеч по приятни и не така затормозващо сълзливи неща, на които да обръща внимание и да се наслаждава.
Истината е, че в моменти, когато съм усещала любовта повече като болка, отколкото като радост и аз съм се питала дали не е по добре да не усещаш това чувство, но разбирам, че дори не зависи от мен да спра да обичам. Също както и да започна. Не ме пита, никога не ме е питала любовта дали я искам да ми връхлети в живота ...

# 146
Пасинет както се казва "разни хора разни идеали"може и да се живее по-лесно без любов ама се чудя с какво си осмислят такива хора дните

# 147
  • София
Цитат
По добре е да не затъваме в мрака на съжалението по нещо изгубено или невъзможно, защото докато не умрем, не можем да сме сигурни, че това е най голямата ни любов. Не знаем какво ни чака в бъдеще. Но пък мисля, че затъвайки в една подобна мъка, може да НЕ позволим на нещо друго хубаво да ни се случи.
Според мен човек трябва да се радва, че е обичал, за всяка една от любовите, които е имал.

Да от известно време разсъждавам в тази посока,човек трябва да се радва,че нещо или някой му е отворил сърцето за хиляди неща които ни заобикалят а преди не сме ги виждали,че е отворил душата му за чуства които преди не е изпитвал отворил е сетивата му за неща които просто са минавали покрай него и дори този някой да си отиде сърцето ти няма да се затвори сетивата ти няма да се притъпят всъщност това зависи само от нас,като не позволяваме на самосъжалението да ни завладее.

202uu newsm26 thumbsup

Ей това същото имах предвид в съседната тема, Pasinet!

# 148
  • Стара Загора
Като се е тръгнало на поезия тук, а и в духа на последните постинги... за да не си напъвам мозъка да пиша нещо мое, ще ви поздравя с нещо почти мое:

Със зъби, нокти и сърце
воюваме до безсъзнание.
От нея страдаме, без нея- зле.
Но лесната мечта мечта ли е?

Трептим, летим, горим, кървим,
кълнем! Така до гроб ли е?
От теб се раждаме, от теб боли!
Но лесната любов любов ли е?

От глад Земята се върти.
Лодкарю, болката без брод ли е?
Умрял ли? Жив? Избираш ти!
Та лесният живот живот ли е?

# 149
  • Варна/Лондон
Пасинет както се казва "разни хора разни идеали"може и да се живее по-лесно без любов ама се чудя с какво си осмислят такива хора дните
С това да не се чудим ;що е то LOVE Heart

Общи условия

Активация на акаунт