Усещане за .... любов.

• 42 966
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
Той все още е способен да ме разочарова. , т.е. аз все още имам претенции към него
Няма човек който да не е способен да те разочаров,това важи за всички ни.Във всеки един момент от живота ни важи това,за всеки човек минал през нас,за всеки човек който е до нас,но е излишно и глупаво да се мъчим да го опитомяваме,това е като борба с вятърни мелници.Незнаеш в какви ситуации ще попаднете утре какво ще ви поднесе живота така че тази сигурност в човека до нас не можем да я имаме.За съжаление тази констатация слага многобройни прегради и задръжки пред нас,не се разкриваме изцяло пред хората които обичаме градим стени зад които крием своята природа и обикновено казваме че любовта е нещо от което нямаме нужда,а тя всъщност е двигателя в живота ни

# 181
Любовта  ... любовта не може да бъде над всичко .
Тя Е всичко.
Любовта е тогава, когато въпреки неприятностите се усмихваш и вярваш.
Когато плачеш, но си щастлива .
Любовта е като Ред Буул - тя дава крила  Grinning
Ще позволя на любовта да си отиде, едва когато склопя за последен път очи  !

Хубава тема Пасинет !  Simple Smile

# 182
  • Стара Загора
Любовта е тогава, когато въпреки неприятностите се усмихваш и вярваш.
Когато плачеш, но си щастлива .
Любовта е като Ред Буул - тя дава крила  Grinning

... и кара облаците да заемат форми на сърца  Wink

Много добре казано   bouquet

# 183
Наскоро гледах по телевизията "Наистина любов". Наистина любовта е навсякъде около нас. Много хубаво го показаха във филма, особено по летищата при срещи и раздели. Вчера на Задушница ми мина мисълта, че любовта я има и в гробищата. Всеки там е бил обичан от някого и продължава да бъде обичан. Любовта е по-силна и от смъртта. Та закъде сме без любовта. Все я търсим, жадуваме...., а просто трябва да се огледаме. Тя е край нас.

# 184
любов, под чийто нежен воал ярко свети и мига надпис - ИЗНЕВЯРА!!! Денонощен надпис...
Този надпис, мила, свети само в очите на околните. Той е толкова далеч от Любовта, колкото са далеч и звездите от нас.

Мисля,че изневярата върви ВИНАГИ след Любовта.Отначало е далеч,далеч,но с времето я застига....тогава Любовта се превръща в Прошка...

# 185
  • Стара Загора
Мисля,че изневярата върви ВИНАГИ след Любовта.Отначало е далеч,далеч,но с времето я застига....тогава Любовта се превръща в Прошка...
Честно казано нищо не разбрах от това, което си написала.
Би ли го обяснила пак  Grinning

# 186
Честно казано нищо не разбрах от това, което си написала.
Би ли го обяснила пак  Grinning
Просто исках да отбележа,че Любовта има още едно лице и това е Прошката  Peace Само когато обичаме сме способни да прощаваме!Прошката е също толкова велика сила както Любовта! Hug

# 187
  • Стара Загора
Просто исках да отбележа,че Любовта има още едно лице и това е Прошката  Peace Само когато обичаме сме способни да прощаваме!Прошката е също толкова велика сила както Любовта! Hug
Сега вече е по-разбираемо Wink
Аз бих добавила, че когато обичаш истински не ти се налага да прощаваш.
Любовта върши това вместо теб.

# 188
За прошка се иска много сила да имаш...да обичаш, въпреки...

# 189
  • Стара Загора
да обичаш, въпреки...
А не, заради... Wink

# 190
Не мисля, че любов въпреки е е по силна от тази заради. "Заради"-тата не са неща които човекът прави за нас, а това заради което ние го обичаме. Точно когато виждаме в другия много "заради" не мислим, че обичаме "въпреки".
Какви ще да са тези "въпреки", които ми бодат очите, а аз да обичам. Не е ли това неудовлетвореност или мазохизъм?  Rolling Eyes Никога не съм го разбирала това, особено изречено като хвалба едва ли не - ти си такъв и с това ме нараняваш, обаче въпреки това аз те обичам. Казвайки въпреки, ние изричаме своите претенции към човека отсреща, а любовта не претендира за нищо.

# 191
Не мисля, че любов въпреки е е по силна от тази заради. "Заради"-тата не са неща които човекът прави за нас, а това заради което ние го обичаме. Точно когато виждаме в другия много "заради" не мислим, че обичаме "въпреки".
Какви ще да са тези "въпреки", които ми бодат очите, а аз да обичам. Не е ли това неудовлетвореност или мазохизъм?  Rolling Eyes Никога не съм го разбирала това, особено изречено като хвалба едва ли не - ти си такъв и с това ме нараняваш, обаче въпреки това аз те обичам. Казвайки въпреки, ние изричаме своите претенции към човека отсреща, а любовта не претендира за нищо.
Не е неудовлетвореност, не е мазохизъм, а просто приемане на другия.... с всичките му активи и пасиви... Wink Да, Пасинет, това е силата да обичаш. Да обичаш заради е много лесно. Да обичаш въпреки е по-трудно и изисква да си порастнал над това "заради". И тук не става въпрос да търпиш издевателства на гърба си. И точно претенциите си трябва да забравиш.

# 192
Няма претенции, няма "въпреки", аз така ги виждам нещата. Обичаш целия човек, и няма въпреки, които да ти бодат очите. Рядко, но е възможна такава любов.

# 193
  • Стара Загора
Казвайки въпреки, ние изричаме своите претенции към човека отсреща, а любовта не претендира за нищо.

Точно защото не претендира за нищо, някак не върви да обичаш "заради". Т.е. това предполага наличието на причина/и, а те не са нужни за да съществува една Любов.
Това обаче не изключва възможността да обичаш "въпреки" - въпреки ситуацията, въпреки недостатъците на човека, когото обичаш... И не, не е мазохизъм. Мазохизмът е това, което си създадваме със всичките съмения, притеснения, страхове, ревности и т.н.
Самата Любов е тази, която ти дава сили и както ти казваш премахва бодежите в очите.

Обичам, защото Обичам. Това е единствената причина. Просто и ясно!

# 194
Няма претенции, няма "въпреки", аз така ги виждам нещата. Обичаш целия човек, и няма въпреки, които да ти бодат очите. Рядко, но е възможна такава любов.
За едно и също говорим, ама различни думи използваме... Mr. Green
Пък и любовта за мен не се свежда само да майчината такава или да любиш някого от другия пол. Mr. Green
 Това е по-ниското стъпало...После идва любовта към ближния като цяло , към враговете и непознатите, към хората, които не са ти близки нито по душевност, манталитет, интереси и т. н. Представи си само да си върла фенка на граматиката и да пишеш най-редовно в една темичка за правописа в Клю-то и да заобичаш едно същество, което в едно изречение от пет думи е направило поне десет правописни грешки..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green ..и ти да имаш търпението и силата да го изслушаш и да му помогнеш, въпреки че поста те боде отвсякъде в окото.....малък пример... Mr. Green Mr. Green Mr. Green има много други...

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 15:56 от luna

Общи условия

Активация на акаунт