Усещане за .... любов.

• 42 988
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Усещането за любов е прегръдката на любимия, погледа на детето ми и усмивките на майка ми и няколко верни приятели.

# 166
Преди доста време видях на един светофар много мила възрастна двойка мъж и жена (над 65-годишни бяха). Беше студен мразовит зимен ден. И докато чакаха на светофара, мъжът се премести така, че да спира студения вятър с тялото си и да направи завет на жената, тя го погледна и се усмихна и стояха така докато светна зеленото.
Тази случка така се е запечатала в съзнанието ми (бях ученичка) и тогава си пожелах някой ден да усетя такава любов и да успея да я съхраня толкова години.

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 21:58 от Amica

# 167
Изпитах ужас да прочета цялата тема...
Ужас не, защото не познавам любовта... познавам я - многолика, стосърца... цветна и сива...
Ужасът е в мен, защото най-силни са думите казани за "невъзможната любов"..., думи, под които прозират връзки, извън... извън всичко...
любов, под чийто нежен воал ярко свети и мига надпис - ИЗНЕВЯРА!!! Денонощен надпис...
Страх ме е!
Дали страхът за собствената любов е любов?
Дааа!
...болката храни поета...
...а толкова не искам да ме е страх...
Надявам се да разберете и прозрпете онази детска наивност, с която искам да погледна на нещата. Искам идеален свят...
Съдено ми е да обичам в неидеалния... и се справям по моему!
Мога да ви драсна мое тристишие, което посветих на моята половинка...

Вплетен с в ДНК-то ми!
Намразя ли те...
ще намразя себе си!

# 168
  • Стара Загора
любов, под чийто нежен воал ярко свети и мига надпис - ИЗНЕВЯРА!!! Денонощен надпис...
Този надпис, мила, свети само в очите на околните. Той е толкова далеч от Любовта, колкото са далеч и звездите от нас.
Да... идеалният свят. За мен например той е този, в който на никоя Любов няма да и се налага да бъде оправдавана, в който страха не се бърка с Любов и в който хората по някакъв начин успяват да излязат от собствената си черупка.
Май всички си имаме идеален свят, но трагичното е, че за всички ни той е различен.

# 169
Джейди, душа, как ми се иска да си вляза в черупката и да не поглеждам хич навън Crazy
А ме е страх в две основни насоки
1-во, че за Любовта до мен някой може да говори така
2-ро, че може още утре и мен да ме светне нещо такова - неочаквано...
... да си кажа честно от второто ме е страх повече...
затова и четох темата с премрежени от сълзи очи...
Защото слаби сме човеците, слаби...
и Ангелите, и Дяволите ни са слаби...
и никой не оглушава, ослепява и онемява щом му сложат халката на пръста...
Щеше ми се да имам една дума за всичко... и май имам - Любов!
Защото наистина всичко е Любов!
Затова и страхът ми е оправдан Grinning и той също е Любов!

# 170
  • Стара Загора
Нали знаеш, Асе... най-страшното в страха е самият страх!
Слаби сме за едно, силни сме за друго... всеки според способностите и смелостта си.
Но когато изпитваш Любов... това не те прави слаб. Факта, че се поддаваш на "забранена" или "грешна" любов също не те прави слаб.
Прави те човек... влюбен човек!
Зная, че говорим за едно и също нещо от две различни страни. Говорим за Любов!
Разликата е, че мен не ме е страх, защото нямам какво да загубя. Всичко ценно е вътре в мен, а него ще го загубя тогава, когато и мен вече ме няма.
Така че нито се страхувам, нито се чувствам слаба.
Вярно е, че ми трябваше доста време и ми коства много да стигна до това състояние, но... си струваше.

И недей... не бъркай страха с Любов.
Обратното на Любов не е омраза, братното на Любов е страх!

# 171
Любовта ли?

Срещали ли сте човек с благост в погледа наскоро?  Аз не. А така ми се иска! Ей това е любов.
Ей, това страшно ми хареса като определение!
Аз съм го срещала и усещала!

# 172
И недей... не бъркай страха с Любов.
Обратното на Любов не е омраза, братното на Любов е страх!
Тц, ти бъркаш.
Обратното на любовта е голия нагон, превръщащ здравомислщи хора в диви животни,  Mr. Green

# 173
  • Стара Загора
Тц, ти бъркаш.
Обратното на любовта е голия нагон, превръщащ здравомислщи хора в диви животни,  Mr. Green
Нагона, Веч, е неразделна част от Любовта. Трудно ми е да си представя Любов без него.
А голия нагон, за който говориш не пречи на Любовта... така както страха Wink

# 174
Съгласна съм с  Jade  няма по -голяма пречка за любовта от страха.Страха че може да те отритнат,че може да останеш неразбран,че може да се окажеш слаб пред някому,страха да разкриеш чуствата защото  някой ще злоупотреби с теб.....

# 175

Любовта ли?

Срещали ли сте човек с благост в погледа наскоро?  Аз не. А така ми се иска! Ей това е любов.

Не си срещала мен.Цялата съм любов.Мога да живея в хармония със себе си единствено,когато съм зарината от любов.

# 176
Не мога да кажа за себе си,че съм зарината от любов,но когато ми липсва ,или имам притеснения ,всичко ми се обърква.Не мога да се концентрирам,не мога да се грижа и забавлявам с децата,не ме свърта на едно място,не намирам смисъл в нищо...

# 177
Пф...
И за палтото да ме дръпне, няма да я позная...
Така и не научих какво е Любов. Знам само, че тази, човешката, с нейните &#1188 варианти не води до никъде. И надали имам нужда от нея.

# 178

За мен лично любовта е преди всичко приемане. Simple Smile))
Приемаш другият, какъвто е, без да изискваш от него да се променя и без да го задушаваш с твоите изисквания и очаквания.

Koе в него не можа да приемеш, че така отчаяно сега? 

# 179

За мен лично любовта е преди всичко приемане. Simple Smile))
Приемаш другият, какъвто е, без да изискваш от него да се променя и без да го задушаваш с твоите изисквания и очаквания.

Koе в него не можа да приемеш, че така отчаяно сега? 
Между нас всичко е наред. Поне се надявам да е така.
Ама...
Къде е любовта? Какво е?
Той все още е способен да ме разочарова. Confused, т.е. аз все още имам претенции към него Confused

Общи условия

Активация на акаунт