Усещане за .... любов.

• 42 992
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
вашето усещане за любовта.

Ей Паси много хубава тема (само да те светна, че дъщеря ми така вика на розовото плюшено прасе)

Любовта е нещо, което неможе да бъде описано толкова лесно с думи. Много хора са се опитвали, но никой никога не е успявал, защото всеки чуства любовта по различен начин.
Любовта за мен е жената, която ме накара да се чувствам желан, обичан и ме накара да чувствам към нея нещо, което не съм чуствал към никой друг. Любовта е всеки път когато я видя да се усмихне, когато ме погали и ме прегърне. Любовта е това, което ме кара да правя всичко за нея, да мисля за нея когато я няма и да ми дава сили да продължа в трудни моменти. Любовта е топлината, която ме стопля в "студените" дни. Любовта е това, от което не бих се отказал и бих жертвал всичко заради нея. Някой казват, че любовта има много измерения. Според мен истинската любов е само една, след това нещо в теб се пречупва и вече нищо неможе да те накара да обичаш така. Любовта е и болка, когато оставаш неразбран и когато бъдеш наранен умишлено или не. Това, което не трябва да забравяме никога е, че любовта не е даденност. За нея трябва да се бориш постоянно, и да не я оставяш да изгасне. Любовта иска своите жертви и ако не си готов да ги дадеш, по-добре да не я предизвикваш, защото тя ще ти го върне тъпкано. Любовта трябва да ти идва отвътре и да я оставиш да гори без страх, че ще се опариш.
Любовта ме прави по-добър.

Нека завърша така:

КОГАТО СИЛАТА НА ЛЮБОВТА, ПОБЕДИ ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА, СВЕТЪТ ЩЕ ПОЗНАЕ МИРА.
ДЖИМИ ХЕНДРИКС

# 151
В последните няколко месеца моето усещане за любов е по скоро болка. Живея с 1 мъж 10 години и го обичам все още толкова, колкото в началото.Наложи се той да замине в друг град и сега само петък, събота и неделя усещам истинската ЛЮБОВ. През работната седмица Любовта е телефонна.А пък петък сутрин е любимият ми ден, защото знам, че вечерта ще усетя истинската си Любов. Благодарна съм, че от тази голяма любов имаме страхотно дете, което ме радва и ми дава сили да усетя , че наистина ЛЮБОВТА  е истинка, независимо от разстоянието което ни разделя от неговият татко!

# 152
la-lutte,звучиш толкова истински и искрен!!!

Доста често,с тъжна усмивка на устни,си мисля,че и моят любим мисли така за нашата любов.Въпреки всичките ни проблеми.

# 153
la-lutte,звучиш толкова истински и искрен!!!

Айде да не ви поствам писмата дето съм и ги писал, че ще наводните форума със сополи и сълзи  Laughing

Доста често,с тъжна усмивка на устни,си мисля,че и моят любим мисли така за нашата любов.Въпреки всичките ни проблеми.

Това не се мисли, то се усеща. Любов и мислене взаимно се изключват. Затова човек е готов на всичко, когато е влюбен.

# 154
  • Стара Загора
Любов и мислене взаимно се изключват.

Получаваш едно виртуално от мен за точно това изречение.

Щях да предложа бира, но някак не се връзва на романтизма на темата  Grinning

# 155
Любов и мислене взаимно се изключват.

Получаваш едно виртуално от мен за точно това изречение.

Щях да предложа бира, но някак не се връзва на романтизма на темата  Grinning

re и от мен Simple Smile

# 156
  • Бургас

Скоро си говорих с една позната и ми каза, че от както се отказала да мисли и се вълнува от любовта, живота и станал много по лесен и хубав. Имала далеч по приятни и не така затормозващо сълзливи неща, на които да обръща внимание и да се наслаждава.
Истината е, че в моменти, когато съм усещала любовта повече като болка, отколкото като радост и аз съм се питала дали не е по добре да не усещаш това чувство, но разбирам, че дори не зависи от мен да спра да обичам. Също както и да започна. Не ме пита, никога не ме е питала любовта дали я искам да ми връхлети в живота ...

В момента и аз съм на абсолютно същото мнение. Предпочитам спокойствие, вместо вълнение и прохладна вода вместо пожар.
Любовта едва не ме уби, това не значи, че не я изпитвам, но когато го няма обекта, ми е много по-лесно.

ама се чудя с какво си осмислят такива хора дните

Друга любов. Към себе си, към детето, към работата, към приятелите си. Щадене на собствените си чувства и огромно внимание към себе си.
Ако любовта беше само радост, и аз сигурно щях да се питам същото. Но спокойно мога да живея и без любов, без при това дните ми да са "празни".

# 157
Цитат
Ако любовта беше само радост, и аз сигурно щях да се питам същото
определено не е само радост любовта,няма начин да е само това и да ти носи наслада ,тя е и болка,едното състояние ясно охарактеризирва другото.
Разликатав размислите ни ида от това ,че за м ен усещане за любов е всички тези любови които си изброила-към деца,към приятели към  личността най вече.
Обаче много ми харесва това състояние което ти описваш защото то говори за равновесие

# 158
  • Стара Загора
Май дойде ред и аз да пиша за моето усещане за любов.
За мен любовта не е болка, нито пък страдание. Ако някога ме е боляло заради това, че обичам то не е било от любовта.
Боли от ревност, боли от разбити излюзии, боли от неосъществени мечти. Но те ли са любовта? Разбира се, че не!
От Любов не боли!
Тя е онова специлно нещо, което ме кара да летя. Прави ме по-добра в абсолютно всичко. Кара ме да преоткривам в себе си неподозирани качества и да усещам стойността си, да се ценя и да се обичам още повече.
Любовта е онова светло и свято нещо, което нося в себе си. Не и се противпоставям, не я отричам. Ценя я и я приемам такава, каквато е - понякога тиха и нежна, понякога - бурна и страстна.
Любовта ми дава сили да се справям с всичко, дава ми свобода и право да бъда каквато си поискам...  защото и сама знае, че не бих поискала нищо повече от това, което тя ми дава.

# 159
Любовта ли?
Най-лесно ми е да обичам децата си.
Да, не е най-възвишената любов тази, защото е естествена, инстинктивна, извечна.
Да се влюбя пак ми е заложено, тъй или иначе се случва на всеки.
Да обичам всички останали и да подхождам с любов към всеки познат и непознат, приятел или враг..., затова се иска да съм постигнала душевен мир ...
За съжаление, не познавам много такива хора.Да виждаш топлина в погледа им, дори когато изтърсваш най-голямата глупост...
Срещали ли сте човек с благост в погледа наскоро?  Аз не. А така ми се иска! Ей това е любов.

# 160
Цитат
Да виждаш топлина в погледа им, дори когато изтърсваш най-голямата глупост...
Срещали ли сте човек с благост в погледа наскоро?  Аз не. А така ми се иска! Ей това е любов.
Peaceчерпя те за тези думички,за мен това е най-голямото предизвикателство що се отнася до усещането за любов,със собственото си отношение да предизвикаш хората да бъдат толератни и добри не само с думите си,да не се предаваш на задръжки и да не те спират никакви препятствия.Съзнавам,че е утопия но за мен е дръзновение.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 10:18 от bimba

# 161
  • Стара Загора
Да, съвсем скоро пих кафе с адвокатката, която урежда документите на фирмата на мъжа ми.
Познавям я от година някъде, не я виждам често, но всеки път когато съм край нея улавям толкова любов в погледа и. Не любов към някой конкретно, а просто... излъчване на любов!

# 162
Усещането за любов за мен са 'пеперудите" в стомаха, разбудени от погледа му. Да се загубиш в него.
Сълзите, от щастие, че любимия човек е до теб.
Да се събудиш и да поседиш в тъмното, слушайки спокойното му дишане до теб.
Да изпиташ физическа болка, когато го няма.
и.... подписа ми.

Обичам те.

# 163
Щом семейството прогресира, развива се, не спира да решава проблеми, да преодолява трудности, да върви напред- то тогава има ЛЮБОВ!

# 164
'Намерих се' в почти всички постове  Hug 

Извинявам се за офф-а  Blush

Общи условия

Активация на акаунт