87 Американски късметчета в новогодишната баница

• 24 167
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Clairette - мерси!!

# 136
Весело посрещане на 2009-та ! Много здраве за всички вас и по -малко проблеми ( в така очакващата се трудна 2009.г).
Да  бъдем по-добри ,дано и тя да бъде по-добра за нас.

# 137
Хубава нова година ви пожелавам на всички! Много щастие и късмет и весели моменти с любимите ви хора!

На нас ни остават малко повече от 4 часа, а аз работя, щот' хамериканците са много работни и 12/31 е работен ден  Grinning

# 138
Новата година ще е challenging по много причини, но идва и с надежда...

Да е здрава, много щастлива за вас и семействата, и да донесе много сбъднати късметчета!! 

# 139
Весело посрещане на новата 2009! Да сме живи, да сме здрави, зло да ни забрави!
(и да не сложите децата по леглата в 8, ей!)

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 20:08 от Agent Provocateur

# 140
Момичета, имам СПЕШНА нужда от помощ с информация!!!!
Току-що разбрахме, че паспортът на Калин е изтекъл ( защо не сме забелязали е отделна тема), но процедурата по удължаването на визите ни, които изтичат март в момента тече и до 20 януари трябва да представим всички документи и той няма валиден паспорт! Не мога да се свържа днеска с посолството, най-вероятно ще почнат да работят чак в понеделник, а на сайта им няма никаква информация по въпроса, освен че се подава лично заявлението.
Някой от вас знае ли нещо- срокове в които става паспорта, цени, пълномощни...въобще какво мога да направя по въпроса!
Много ще съм ви задължена за всякакви съвети, защото съм в паника в момента, тъй като се оказа, че паспорта му не е валиден от юни насам!  Sad Аз ги вадих заедно с моя и понеже не аз попълвах документите, а адвокатите въобще не съм обърнала внимание, понеже моя е валиден, но неговия бил само 5 годишен, защото бил под 14 години. Направо ми иде да се гръмна в момента! #Crazy

# 141
Тандури, за съжаление с инфо не мога да помогна. Но питай тук http://forum.all.bg/postlist.php?Board=livinginusa
Там има компетентни.

# 142
  • Добрич
Тандури, аз за съжаление не мога да помогна!  no Успех!   bouquet

Весело посрещане и от мен! Нека Новата Година ни донесе на всички много здраве, късмет, щастие! Нека не спираме да мечтаем и нека мечтите ни видят "бял свят"! Нека мислим позитивно и имаме много поводи за усмивки! Наздраве!   bouquet

# 143
Тандури и аз не мога с много точна информация да ти помогна, но сега разпитах- казаха ми че може да си пратиш документите в Бг посолството обаче отнема няколко месеца (до 6 ), което предполгам не те устройва. Имам позната която е минавала тази процедура, но не мога в момента да се свържа, за да поптам колко време е отнело. Когато успея веднага ще ти пиша  Peace

# 144
Посолството отваря чак на 10-ти, не мога да се свържа с никой от там, но се свързах с адвокатите дето ни движат документите, по някаква луда случайност, няма нужда от паспорта за удължаването на статуса, само ако се изважда нова виза, така че да се надяваме, че ще минат документите без паспорта, а ние веднага ще хукнем към НЙ да оправяме това.
Просто щях да припадна като видях! Аз досега такъв пропуск никога не съм правила, направо не знам...заблудих се, защото той още има валидна виза и не знаех, че е валиден само 5 години.
Дано да ни минат документите така  и да няма проблем. Егати стреса, който изживях от Коледа насам....просто нямам търпение да свърши тази година, вярвайте ми... ooooh!

# 145
Тандури,
аз не си спомням с големи подробности как извадихме нашите, но общо взето отне седмица. Спомням си, че попълнихме някаква бланка от Бг за издаване на паспорт, имахме нотариално заверено пълномощно и апостил от ситито (не знам как се слага апостил в Ситихола - ние го дадохме на момчето- нотариус и то свърши тази работа).
После пратихме старите паспорти обратно - те ги перфорират (унищожават) без да пипат визата и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви ги връщат. На майка ми даже 'и бяха казали, че копие е достатъчно, защото сме в чужбина и не е редно да оставаме без паспорти дори с изтекли дати.
Наблягам на ВРЪЩАНЕ на унищожените паспорти, защото ще ви трябват при влизане в страната.
Понеже не ти давам детайлна информация моят съвет към теб е да накараш някой от вашите в Бг да попитат за процедурата. Още повече, че става въпрос за дете. Тук не губят много време.
Изпратиха обратно старите паспорти + новите с DHL.

прочитам твоят отговор и да добавя. Пълни копия (всички страници - дори и празните) на валиден и невалиден паспорт (с виза от София) ни трябваха за процедурата за зелена карта. Нов паспорт при всички случаи ще ви трябва.

Последна редакция: ср, 31 дек 2008, 21:16 от Niki1

# 146
Само да кажа че вече не може да се издаде паспорт с пълномощно . Документите се подават лично в консулството , а за дете е необходимо и двамата родители да присъстват.
 Стария паспорт го връщат ако преди това се попълни формуляр че искате да ви се върне.
За  Чикагското консулство знам че отнема около 2.5 - 3 м , да се поднови паспорта.

Аз нямам паспорт  от почти година и половина  ooooh! Ако си бях подала за ситизен апликейшъна досега щях да съм забравила че съм ситизен  Laughing..но...Така като не съм тръгнала до ходя никъде и паспорт не ми трябва ( а 9ч до Чикаго си е доста път  Sad )

# 147
Niki, аз се панирах заради процедурата за удължаване на статуса, докато ни обработват нещата за зелените карти. За самите зелени карти паспорти ще ни трябват, но адвокатката каза, че уж ( дано да е така) не е проблем, че паспортът е изтекъл, защото все още имаме документ за валиден статус и че след смяната на паспорта просто ще добавим статуса към новия.
Дано да е права, че иначе не знам..... Confused

Да потвърдя казаното от Рая, вече се ходи само лично до консулството, ако е за дете искат и двамата родители. Това поне го пише на сайта на консулството. Аз съм направо възмутена обаче от обърканата информация, която има там! Как може официалната страница на консулството на държава да не е с ъпдейтвана информация за почивните дни от една година! Пише си за 2007/2008 как ще почиват на Коледа и Нова година! Rolling Eyes Иначе на 10 места е споменато за прословутите $75, които дължиш като глоба, да не би случайно да забравиш да им ги платиш. За останалата информация, всеки се спасява поединично.
 Направо със страхотни новини се обзаведох. В това време с две деца и куче точно до НЙ ми се ходеше.  Confused Да не говорим, че и до ПА ще ни разкарват после пък за един друг документ, въобще изобщо.  ooooh!

# 148
да уточня, че писах за изваждане на паспорти в Бг, а не чрез посолството.
При файлване на I- 485 се иска всичко. Не си спомням какво искаха при удължаване на H статута.
Съжалявам за проблемите.

# 149
да уточня, че писах за изваждане на паспорти в Бг, а не чрез посолството.
При файлване на I- 485 се иска всичко. Не си спомням какво искаха при удължаване на H статута.
Съжалявам за проблемите.

В Бг няма как да си отидем да извадим, а с пълномощно вече не става за съжаление Sad Ако можеше щеше да е много удобно, защото имаше кой да ни ги извади бързо. Дано да не е тромава процедурата тука.
Ние вече сме файлнали I- 485, това е само за удължаване на статута, ама се ошашках, че имаме само 2 седмици преди да трябва да подадем документите. Благодаря ти все пак Ники! Simple Smile

Честита Нова Година по българско време Wink  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт