Камък-дезодорант?

• 190 180
  • 583
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вкъщи ползваме камъка вече 4-5 години. Намалял е с около 1см. Сега зимата дори и да не се изкъпем повече от 24ч., миризма няма никаква, но отново отбелязвам, мажем се веднага след къпане, а не преди излизане, или преди да излезем измиваме със сапун подмишниците и мажем. Когато няма да излизаме не се мажем и повярвайте, усеща се. Ефекта е страхотен, според нашия опит.
  Потенето не спира изобщо, но не мирише.

# 481
Имам и двата вкъщи - на ДМ Балеа е аmmonium alum, а този на Грийнмастър - potassium alum. Аз не правя разлика.

Аз също. Доволна съм и от аmmonium alum, и от potassium alum. На мен определно не ми спират потенето, но няма неприятна миризма. Много съм доволна от тези дезодоранти.

Здравейте, момичета

Има голяма разлика какъв е съставът на "камъка": евтините "кристални" дезодоранти, всъщност са от синтетичен камък ammonium alum. Те не само не действат както естествения кристал potassium alum, но могат да доведат до същите последствия както употребата на алуминиевият хлорохидрат.

Всъщност кристалните дезодоранти са три типа: синтетичен кристал (най-евтините от по 4, 6, 8, 10 лв. съставени от ammonium alum), естественият кристален дезодорант (по-скъпи съставени от 100% Potassium alum) и третият, най-коварен тип - смесеният, който много често представят като 100 процентово натурален, ама не е съвсем така.

Този последният тип, най-трудно се разпознава понеже съдържа поне 30% естествен алунит и заради този процент може да се представя като естествен дезодорант. Само закупувайки и употребявайки го забелязваме разликата с естествения 100% алунитен камък.
Не знаейки всичко това, се излъгах и купих един хубавичък кристал от аптека в чужбина, после като се позапознах с някои материали и като почетох, си набавих гарантирано естествен 100% такъв дезодорант и разликата беше огромна.

Така че, ако видите ammonium alum в състава или пък не сте сигурни, че дезодорантът е наистина от стопроцентов алунитен кристал (100% potassium alum), не си давайте парите. По-добре потърсете и си купете естествен кристал алунит. Той е изключително икономичен, ползвам го вече почти година и съм едва на половината. А и може да се използва за над 40 разнообразни неща... но това е друга, много обширна тема Simple Smile

# 482
Здравейте! Много интерсна тема! Четейки мнението на Thekilikat, искам да попитам откъде мога да взема дезодоран, който е 100% potassium alum? Виждам, че сте доволни от камъка на Грийн Мастер. На сайта им, обаче не е посочено съдържанието на дезодоранта. Може ли някой, който го има да напише дали е 100% potassium alum. Благодаря предварително!  bouquet

# 483
Много сте прави за амониум алум, доста сменихме вкъщи за проби, ето този е съвършено добър според мен.
Италиански, натурален, не скърца и не изсушава, много е мек върху кожата като усещане.
Другите някак се залепяха за кожата, този по-скоро се "топи" с потта и е великолепен и не оставя остатъци на другия ден. Също така за мен и съпруга ми се оказа най-ефикасен от всички. (Имаме съвсем различно потене двамата  Embarassed)
Сайтът е словенски и прави доставки до България:

http://www.tvbshaving.com/Mens-Care/LA-SAPONERIA-ARTIGIANA-ALUM- … ice&order=ASC

# 484
  • София
Аз отдавна зарязах камъка на Балеа - никаква работа не ми върши.

# 485
  • Бургас
Моят камък дезодорант е от Potassium Alum.
https://www.pazaruvai-lesno.bg/estestven-kristalen-rol-on-salt-o … e-earth-90-g.html
Много съм доволна от него. Ползвам от доста време. Peace

# 486
  • София
Аз отдавна зарязах камъка на Балеа - никаква работа не ми върши.

Ние го ползваме вече 4 години, двама човека, ежедневно. Намалял е с 1/3 и сме много доволни. Потта на съпруга ми имаше много силна миризма. Вече не мирише изобщо, когато го ползва разбира се. Ще се  замисля за това: АМОНИУМ и ПОТАСИУМ.....
 Пак напомням за моя опит, че трябва да се ползва веднага след баня или да се измиете локално и веднага да ползвате. Не мирише докато не се изкъпя и отмия, т.е. може и повече от 24ч. сега зимата.

# 487
  • София
И аз ползвам Балеа - много съм доволна. Ползвам го веднага след баня.

# 488
Здравейте, интересува ме тези дезодоранти могат да се ползват и от деца /на 11 години/ предполагам без проблем, щом са безвредни?

# 489
Моят е ето този , закупен от сайта. Ползвам го от няколко месеца и съм супер доволна. Дано и през лятото се справи така добре.

# 490
Мисля че има такъв камък на BALEA в dm  newsm78

# 491

Някой спомена в друга тема, че е спрян!

# 492
Аз ползвам такъв камък за изпотяване и наистина помага доволна съм

# 493
Имам от ай херб и изобщо не съм доволна. Ефект не видях.

# 494
  • София
Някой спомена в друга тема, че е спрян!

хубава работа, сериозно ли?

Общи условия

Активация на акаунт