Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Как се приготвя кисело зеле?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Цветчето, показано на снимката, се нарича Каланхое (Kalanchoe) на иврит. Това е диво и красиво цвете с пролетна сезонна цъфтеж, предимно в северните части на Израел. Цветът е защитен и може да бъде в лилав, син, бял или розов цвят, но червените са най-често срещани. Има 6 чашелистчета и стебло до 40 см. В българските земи цветчето е известно като червена съсънка или макова (pavoniна).
-
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Цветът каланит (כלנית) на иврит е диво цвете, което цъфти през пролетта, предимно в северните части на Израел. Той е защитен вид и може да бъде намерен в лилаво, синьо, бяло и розово, като червеното е най-често срещано. Има 6 венчелистчета и стебло до 40 см. В България това цвете е известно като червена съсънка или мак (pavoniна).
-
Как се приготвя кисело зеле?
За да направите кисело зеле, изберете средни стегнати зелки и ги нарежете равномерно. След това ги нарежете кръстосано на дълбочина 3-4 см. Поставете зелето в съд със студена вода, в която е разтворена едра сол (200 г на 10 л вода). Процесът се повтаря ежедневно за една до две седмици, докато зелето стане кисело.
-
Каква е ситуацията в Израел и Палестина?
-
Как реагира форумът на конфликта?
на всички!

Като го спомена та се сетих .. Хубаво е човек да си мечтае !
Пътуването не е за хвалене, но най-важното е, че пристигнахме в заскрежена България
И в иврита думата делет за врата се свързва с буквата далет - 
По-нататък ще създадеш запознанства и ще избягваш подобни странни птици
Службата в армията е задължителна, това не са хора, постъпили в армията, за да убиват. Това са деца на по 18-19 години, студенти, бащи на малки деца... Преди две години мобилизираха чичото на мъжа ми, аз все за тях ви разказвам, защото са ни много близки... Пред тогава 5 годишната му дъщеря се говореше само на английски, ако някой пита за баща и, за да не разбере какво става... Защото малката беше убедена, че, ако мобилизират татко, той ще умре. И аз като теб, всеки път, когато обяват мобилизация на запасняци, се моля само да оставят близките ни вкъщи... И пишейки това, просто не успявам да спра сълзите си.
Жестоката военна машина за мен е лица и имена на хора, които ги е страх не по-малко от всеки цивилен жител на тази страна, но просто нямат привилегията да се страхуват.
Снежни поздрави на всички!
...
Догодина много ми се иска аз да ги покания и да им направя наша си нова година както аз си знам.Аз сега дори и баница с късмети не им направих че не знам как ще го разберат,все пак чужда съм още....