Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Как се приготвя кисело зеле?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое е цветчето, изобразено на снимката?
Цветчето, показано на снимката, се нарича Каланхое (Kalanchoe) на иврит. Това е диво и красиво цвете с пролетна сезонна цъфтеж, предимно в северните части на Израел. Цветът е защитен и може да бъде в лилав, син, бял или розов цвят, но червените са най-често срещани. Има 6 чашелистчета и стебло до 40 см. В българските земи цветчето е известно като червена съсънка или макова (pavoniна).
-
Какво представлява цветът каланит (כלנית) на иврит?
Цветът каланит (כלנית) на иврит е диво цвете, което цъфти през пролетта, предимно в северните части на Израел. Той е защитен вид и може да бъде намерен в лилаво, синьо, бяло и розово, като червеното е най-често срещано. Има 6 венчелистчета и стебло до 40 см. В България това цвете е известно като червена съсънка или мак (pavoniна).
-
Как се приготвя кисело зеле?
За да направите кисело зеле, изберете средни стегнати зелки и ги нарежете равномерно. След това ги нарежете кръстосано на дълбочина 3-4 см. Поставете зелето в съд със студена вода, в която е разтворена едра сол (200 г на 10 л вода). Процесът се повтаря ежедневно за една до две седмици, докато зелето стане кисело.
-
Каква е ситуацията в Израел и Палестина?
-
Как реагира форумът на конфликта?
Тали ти как помагаш на децата при условие че ти си учила по Бг методи,не срещаш ли трудности??На мен ми е много трудно да помагам на племеницата ми а тя е в Бг училище незнам дали бих могла да помогна на детето си след време.Имат различни предмети за които ние дори не предполагаме че съществуват.....объркано се изказах но се надявам да ми разбереш въпроса

Аз обаче си мислих за февруарския цъфтеж в северните части на Негев
Дори организират такива екскурзии - да се види "цъфтящата пустиня". Но си права, че го има и на север 

Преядох с пържено тази година, днес ще сме без латкес, без суфганиот!
Толкова се надявах, че това няма да се случи!
.
булка се пише така: כלה, а цветето е כלנית
.... Който подклажда война и се въоръжава постоянно без да миряса (от някои разбирано като героизъм , от други като тероризъм ...)...накрая получава ответен удар.
От кого търсиш сметка? Някой, който се подвизава в този форум ли? Ако те интересува официалната позиция на страната, тя е обявена в горния сайт.